Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 25. července 2010 ve 22:22® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 25.7. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Feederovačka na stojáku, krmeno plechovkou kukuřice.

Něco bílé ryby, tři stříbřití karasi mezi třičtvrtěkilem a kilem, kapr 61 cm a druhý větší se dostal k potopené větvi. Utrhl jsem ho, což mě dost mrzí. Chce to už nefeederový cajk.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 25. července 2010 ve 14:20® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

asakra> Stačí se držet na hraně, silnější vlasec, šokovku z pletenky a rychle ho páčit na volnou vodu.

Takové to vytrhávání oken a zdolávačky, při kterých se nakonec buď urve ryba nebo vymydlí ar listí, to opravdu není košer.

Neděle 25. července 2010 ve 14:17® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

Piranha> On u nás je ten navi v podstatě k ničemu, ale pokud někdo pravidelně muškaří někde na Floridě, třeba bude mít zájem.

Pro mě není Ferrari ani tenhle kolovrat.

Neděle 25. července 2010 ve 14:15® osprey
    osprey

troutkiller> Ona ta VS 30 není špatný naviják. nevím, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými kusy, ale známý to má už pár let a když si to od něj půjčím, nemám z toho špatný pocit.

A pokud by se to mělo s něčím srovnávat, pak to musí být naviják ve stejné cenové kategorii, tedy kolem 3000,– Kč.

Neděle 25. července 2010 v 0:02® osprey
    osprey

mates333> Oboje dohromady?

Sobota 24. července 2010 ve 23:59® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

asakra> Jde o to kolik stulíků, na jak velkou vzdálenost, jak velké ryby.

Každopádně problém to je. Možná bych do sestavy zařadil šokový návazec z pletenky, ta je schopná ty listy prořezat. Ale i tak bych lovil někde na okraji toho pole s možností vytažení ryby na volnou vodu.

Nerad ryby ztrácím (a tomu se tu zcela vyhnout nedá) a nerad ničím věci kolem sebe (pletenka ty listy řeže jak kosa).

Sobota 24. července 2010 ve 23:55® osprey
    osprey

mannice> V Čechách málo, ve světě to půjde přinejmenším do stovek. Firma Hardy nemá zas takovou nouzi o zákazníky.

Sobota 24. července 2010 ve 23:54® osprey
    osprey

Dredaty> Ano, je to Drop shot. Nástraha musí odstávat kolmo od vlasce, to je důležité. Je víc způsobů jak to udělat, ale ten odkaz od RM je plně dostačující.

Sobota 24. července 2010 ve 23:50® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

spike> Jakýmkoli uzlem, co bude držet. Hodně se kolem toho nadělá, ale pokud se to nerozváže a odstává to od očka rovně, tak je to víceméně jedno.

Mám obrázek toho uzlu, ale nejsem právě doma, takže ho nemůžu vložit.

Sobota 24. července 2010 v 15:16® osprey
    osprey

mannice> Já taky nejsem cílová skupina. Stejně jako nikdy nebudu jezdit třeba ve Ferrari. To ale neznamená, že by se Ferrari a podobné navijáky neměly vyrábět.

Sobota 24. července 2010 v 15:15® osprey
    osprey

Včera jsem po letech vláčel na vodě svých začátků. Je to bývalá pískovna, dnes soukromý revír.

Totálně to nešlo, ale pak jsem u břehu uviděl stát štiku lehce přes 60 cm. Protáhl jsem jí woba kolem ocasní ploutve a když jsem míjel její hlavu, nakopl jsem ho do strany a prudce zrychlil.

Neudržela nervy na uzdě a vylítla po něm. Krásný pohled…

Chycena čistě, vyháčkována ve vodě.

Sobota 24. července 2010 v 15:11® osprey
    osprey

spike> A proč by neměl vydržet? Není to žádná Stella, ale chytat se s ním normálně dá. Abys ho odrovnal na feederu, budeš ho muset pár let prohánět.

Sobota 24. července 2010 v 15:09® osprey
    osprey

spike> Ty si děláš legraci, ale v tuhle dobu se chytit dají. Já takhle při těch letních zákalech a ochlazeních vody chytil asi tři.

Sobota 24. července 2010 v 11:11® osprey
    osprey

mannice> Nejsi cílová skupina. Jsou lidi, kteří chtějí jen to nejlepší a mohou si to dovolit.

Takový mušák člověku zase chvilku vydrží a pokud někdo rád loví na moři, dostane ideální kus cajku, o který se nemusí strachovat.

Představ si padesátikilového tarpona na muškařském prutu. Navijáky, co takovou rybařinu snesou, nekoupíš za pár stovek.

Na české vody si můžeš koupit třeba plavačkovou děličku v podobné ceně.

Sobota 24. července 2010 v 11:07® osprey
    osprey

PetrC> Kuchařku? Já, člověk bez čichu a s plechovou hubou, který sežere, co najde?

To bych mohl psát i vážnou hudbu, pilotovat raketoplán, závodit s dikobrazem v kopání do zadku a podobně…

Sobota 24. července 2010 v 10:38® osprey
    osprey

sus1> Je to jedna z fint, jak zviditelnit svůj inzerát.

Sobota 24. července 2010 v 10:33® osprey
    osprey

PetrC> Já vím. Prostě dondi a bude veselo. Rybařina není o tom, kdo hodí o pět metrů dál. Ale může být veselo a k tomu je každá ptákovina dobrá.

Nemuset psát články, klidně bych ustrnul ve vývoji už napořád:-))

Pátek 23. července 2010 ve 23:38® osprey
    osprey

Dejwík2504> Mě se zdá být běloploutvý. Ten vousek by na zadní kraj oka asi dosáhl. Konec konců, mrkni do atlasu.

Pátek 23. července 2010 ve 23:25® osprey
    osprey

PetrC> O tebe se nebojím.:-)) A trochu si zaházet by nebylo od věci. Možná by to leckomu pomohlo. Já jsem s MP naprostý samouk a možná jsem samým sebeuspokojením ustrnul ve vývoji.

Pátek 23. července 2010 ve 22:08® osprey
    osprey

IV.TO.ŠIRDA> To víš, že je to lepší.:-))

U pstruha je lepší, když zůstane ve vodě.