Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 21. července 2010 ve 14:01® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

DJ> Nějaká hierarchie tam je, ale je to komplikované – oni ti sumci na sebe pod vodou zas tak dobře nevidí. Ale je dost dobře možné, že se menší kusy klidí z cesty většímu, pokud zjistí jeho přítomnost.

Fakt je, že sumci, zvláště menší (ale nejen) se často vyskytují pohromadě. Bohužel jsem o tom nic funfovaného nečetl a sám mám zkušeností málo (4 ulovené kusy přes metr nejsou nic oslnivého).

Středa 21. července 2010 ve 13:37® osprey
osprey

vitek.z> Různě. Na moři nic a na sladké vodě podle toho kdo ji vlastní. Je dobré se ptát v cestovkách (na konkrétní oblasti) nebo pak v místě třeba v rybářských obchodech.

No a pak občas najdeš u vody samoobslužné „prodejny“. Někde visí futrál s čistými povolenkami a vedle kasička. Vypíšeš si povolenku, hodíš peníz do kasičky a jdeš chytat.

Já vím, v Čechách by tohle nefungovalo, ale Švédsko není ČR. A proto ho mám rád.

Středa 21. července 2010 ve 13:34® osprey
osprey

Libor> Já nemám pocit, že by výrazná změna velikosti nástrahy způsobila nějako drastickou změnu ve velikosti lovených ryb. A ti malí po tom půjdou stejně.

Velkých ryb je jednak míň a taky míň vyjíždějí do míst, kde se dají chytit na přívlač. Ale pokud tam vyjedou a jsou aktivní, zaberou taky.

Středa 21. července 2010 ve 13:20® osprey
osprey

kangiru159> Jak říká Libor. V tom ti na základě toho, co jsi napsal, nikdo neporadí.

Jde o to co chceš do vody házet a co bys rád tahal ven.

Středa 21. července 2010 v 0:18® osprey
osprey

Robur> Ještě dva dny to vydržíš. Po pravdě řečeno, nečekali jsme takový zájem.

Pondělí 19. července 2010 ve 23:50® osprey
osprey

Libor> Půlmetrových okounů je u nás víc než by se zdálo. Vím možná o deseti chycených, které nikdo do žádné soutěže neposlal. Ale je to za spoustu let.

Pondělí 19. července 2010 v 16:28® osprey
osprey

Peprnick> Vlez tady do rubriky Revíry a pokus se po něčem podívat.

Pondělí 19. července 2010 v 16:21® osprey
osprey

Hany> To je spíš info pro skwora, já nový naviják nesháním:-))

A rozhodně to ten kolovrátek prodraží.

Pondělí 19. července 2010 ve 13:12® osprey
osprey

skwor> Nějaký absolutní zázrak nečekej. Podívej se na cenu a zvaž, co za ni můžeš dostat.

Mě se ten naviják líbil a na veletrhu jsem si s ním slušnou chvilku hrál. Není až tak špatný. Ale mám pocit, že je jen s jednou cívkou, ověř si to.

Neděle 18. července 2010 ve 23:51® osprey
osprey

BigMike> Už padáme, ale v tom Písku je normál asi 60 čísel, takže jsme byli dva metry nad.

Neděle 18. července 2010 ve 23:50® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> To potěší. Ale jinak mě znáš – já se kochám rybou, takže bych klidně byl v tom závodě poslední se šesti kilama – pokud by to byl jeden cejn:-)

Neděle 18. července 2010 ve 23:47® osprey
osprey

skwor> Viděl jsem dvě velikosti. Ta malá má fakt cívku úzkou a hubenou. Nebral bych. Ta větší je proporčně rozumnější a za ty peníze to může být dobrá volba.

Design je dost ultimativní. Někomu se to líbí a někomu ne. Tady záleží, kam se zařadíš.

Teď ale frčí Daiwa, tak jestli chceš být in…

Na druhou stranu, mě nedělá potíže kráčet proti proudu, klidně bych ji koupil:-))

Neděle 18. července 2010 ve 23:43® osprey
osprey

žbluňk 13> Jen občas? :-D

Neděle 18. července 2010 ve 23:42® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.7. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem se byl podívat, jak nám stoupla voda. Hodně stoupla. Můj rozkrmený flek a 4 dni práce jsou v háji.

Objel jsem několik míst, smutně koukal a pro útěchu si vytáhl jednu rybku na feeder na rousnici.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36106.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36107.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 18. července 2010 v 19:58® osprey
    osprey

Malovec> U nás na jihu se traduje, jak kdysi na Otavě, když ještě nestál Orlík, uvázal kdosi šňůru k zábradlí u nějaké vorařské putyky.

Zachrápal a ráno tam zábradlí nebylo…

A co se týče toho focení, tak s mobilem je ideální, když máš světlo v zádech a několik kroků za fotografovanou osobou keř.

Neděle 18. července 2010 v 19:47® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

Dobrá, zkusím něco spáchat a pak se tu pochlubím. Ale opravdu až v tom srpnu.

A díky za reakce.

Neděle 18. července 2010 v 18:56® osprey
    osprey

Malovec> Stačí si stoupnout obráceně. Pokud máš za sebou výrazně osvětlenou plochu, jsou všechny mobily a laciné kompakty tak trochu nahrané.

Neděle 18. července 2010 v 18:53® osprey
    osprey

PetrC> Dobře uděláš. Koukal jsem teď na vodní stavy, Berounka zas tak moc nestoupla. Pokud nemá tendenci nějak výrazně se kalit, měla by zůstat chytatelná.

Neděle 18. července 2010 v 18:36® osprey
    osprey

BigMike> 72? U nás 271! Doufám jen, že jak rychle to šlo nahoru, tak rychle to půjde dolů. Zdá se mi, že už to kulminuje, možná i pomalu začíná klesat.

Neděle 18. července 2010 v 18:29® osprey
    osprey

PetrC> Tak tam dobře pořiď. U nás to dnes na vláčku není – vyskočilo to o metr a půl nahoru.