Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 18. července 2010 v 17:38® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
PetrC> Miliony ne, ale pár by se zišlo. Mít na ložiskách dveře a třeba i záchodové prkénko, by nemuselo být špatné.
Ale tentokrát je tvůj vstup do diskuze podezřele krátký a málo konstruktivní. Pospícháš?

- Neděle 18. července 2010 v 17:02® osprey
RM> Proto jsem poměrně velký zastánce Zauber klonů. Za podstatně menší peníz docela dost muziky.
Ale těm rybám je to nakonec jedno. Kvalitní cajk je hlavně o pocitech rybáře.
- Neděle 18. července 2010 v 16:51® osprey
RM> Tvar asi ano. Já mám pocit, že opravdu je snaha po maximální unifikaci. Rodíly jsou pak v počtu ložisek, materiálech, povrchové úpravě,…
Vím, že toho vtipně využil Milan Rozsypal, rozebral Stradica a protože jsou tam prostory pro ložiska navijáků vyšších řad, jen vyložená nějakými plastovými pouzdry, nasázel si tam ložiska sám, takže má Stradica na počtu ložicek odpovídajím asi Firebloodu.
- Neděle 18. července 2010 v 16:48® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> A nějaký fakt pěkný cejn?
Ty kila jdou nějak mimo mě, ale informace, že např. byla ulovena ryba 70+ by vzbudila mou pozornost. Vím, že jsou tam možná nejlépe stavění cejni v ČR a musela by to být fakt krásná ryba.
- Neděle 18. července 2010 v 16:43® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Malovec> Bomba stojan. Jak je to zakončené nahoře? (předpokládám, že je tam taky nějaká vychytávka a rád bych si takový stojan taky udělal
) - Neděle 18. července 2010 v 16:41® osprey
RM> Ony ty firmy využívají jeden koncept a spousta dílů je společných. Aspire a Fireblood nemají stejné tělo, protože Aspire ho má duralové a Fireblood z nějaké hořčíkové slitiny (lehčí). Ale docela dobře věřím, že odlévací forma může být stejná.
A jinak můj skromý postřeh Daiwa vs Shimano (na té top úrovni):
Shimano v průměru hladší chod Daiwa bytelnější a masivnější převody Daiwa lépe řešenou cívku (hází dál) Shimano lepší povrchovou úpravu (nátěry, laky,…)
Dá se o tom dikutovat, ale tohle je můj dojem.
- Neděle 18. července 2010 v 16:25® osprey
- Diskuze: Kaprařina
zadar> Očekávám ryby kolem 60 cm. Větší kusy jsou u nás ojedinělé – v případě větší krmné kampaně přijde tak jeden.
Ten levný recept – myslíš ty rozemleté granule?
Jinak viděl bych to až na srpen – právě jsem přišel o rozkrmený flek – průtok v místě se zdesateronásobil a bylo to letní stanoviště v proudu. Ty ryby odtud vypadnou. Škoda ranního vstávání…
- Neděle 18. července 2010 v 16:20® osprey
troutkiller> Já myslím, že Stella a Fireblood (jediné kolovrátky v cenové relaci Certatu, Infinity-Q a Branzina) jsou hodně povedené stroje. Zkoušel jsem a nemohu o nich říct křivé slovo.
V něčem jsou lepší a v něčem horší, ale jsou to rovnocenní konkurenti.
To, že Infinity-Q pobije Stradica, o tom bych nediskutoval, ale to není soupeř. Stojí s bídou půlku, možná třetinu.
- Neděle 18. července 2010 v 16:15® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Jak.novi> Ono to koukání, jak plavou, je stejně nejlepší. Ale metrový tuňák už by mě asi přinutil změnit názor

- Neděle 18. července 2010 v 16:14® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
noba> Jsme v Čechách…
Jediný závody, na který jezdím je soukromý závod naší party kdesi hluboko na jihu. Zajímavý je tím, že bývá srandy kopec a k obědu husa. Už kvůli tomu stojí za to tam jet a tak dělám výjimku ze své antizávodnické doktríny.
- Neděle 18. července 2010 v 16:11® osprey
Jak.novi> Tebe se neleknem. Ale o jednoho ukecanýho víc. Bude veseleji

- Sobota 17. července 2010 ve 23:51® osprey
- Diskuze: Ústí nad Labem
raven1972> Na některých nádržích je ježdík důležitou složkou potravy candátů a samozřejmě na něj i berou.
- Sobota 17. července 2010 ve 23:49® osprey
Sander> Počítám s tím. Jiného mi nezbyde. Ale celý kraj je na troud, takže jen ať prší.
Vykoupu červa.
- Sobota 17. července 2010 ve 23:46® osprey
Dejwík2504> Ten most se dá v pár lidech krásně rozhoupat. Ale na to kolik mu je, je to paráda.
Dobrou.
- Sobota 17. července 2010 ve 23:45® osprey
Dejwík2504> To je normální. Musíš chodit k vodě v pět ráno a do devíti máš klid. Dospíš se po obědě.
V těchhle vedrech se to vyplatí i po rybářské stránce.
- Sobota 17. července 2010 ve 23:41® osprey
Dejwík2504> Nevím. Mě to potíže nedělalo. Jel jsem to poprvé, tak jsem se soustředil…

- Sobota 17. července 2010 ve 23:33® osprey
Dejwík2504> Jistě, párkrát jsem tam byl a letos jsem přes ten most jel autem. Ale nelovím tam. Je to pro mě daleko.
- Sobota 17. července 2010 ve 23:11® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Klon> Já bych zrovna poradit potřeboval. Sbírám materiál na články na zimu a chci věnovat chvilku boiliesu na feederových prutech. Tak asi 14 mm kuličky.
Speciálně mě zajímá, jestli dokážu vytěžit nějaké záběry navíc krom zjevných jízd.
Kdysi už jsem se s kaprařem srovnával, ale pobil mě hrozně. Udělal jsem spoustu chyb. Ale chybama se člověk učí.
Takže by mě zajímalo, na jaké bázi a jak ochucené boilies na srpnovou menší řeku.
Uvažuju o nějaké rybině a zkusil bych ji i s nějakou ovocnou příchutí.
- Sobota 17. července 2010 ve 23:04® osprey
Prutos> Jak račiž vidět, u nás taky žádnej med.
Včilkaj prší. Je to třeba, ale spláchne mi to tři dny připravovaný flek…
Cejn potěšil velmi, máme tu takových málo. Ale rdši bych pohleděl do tváře tomu říčňákovi. Byl to solidní kus, dlouho jsem čekal na záběr a souboj skončil dřív než začal. Návazec byl z 8 kg pletenky toho typu, co jsem na ni vytáhl svou poslední větší rybu. Musel se o něco přidřít.
- Sobota 17. července 2010 ve 23:01® osprey
Dneska se nad námi valily ošklivé mraky. Rybám se nechtělo brát a mě pracovat…