Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 17. července 2010 ve 23:00® osprey
osprey

sus1> Už jsme si dělali starosti, kam ses poděl.

Až se příště ztratíš v Táboře, najdi Lužnici a běž po proudu dolů. Až přijdeš do Stádlece, tak to je malá díra a už to tam znáš. Tam se zorientuješ:-))

Sobota 17. července 2010 ve 22:57® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 17.7. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Pokus o říční kapry provázelo divné počasí. Odložil jsem odjezd na velmi pozdní dobu a čelil velmi chybé aktivitě ryb.

Nakonec jsem ale chytil dva cejny 49 a 57 cm (větší je můj jihočeský rekord) a velký říční kapr se mnou vydrbal. Během prvotního náporu praskl návazec, ještě jsem ani nezačal brzdit – asi byl načatý.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36059.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36060.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 17. července 2010 ve 14:55® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Tak jsem dostal na zadek od prvního říčňáka. Nezastavil jsem únik, asi musel být narušený návazec, protže to prasklo příliš brzy.

Škoda, byl pěkný a dost jsem se načekal.

Na druhé konto aspoň malé pozitivum – vyrovnal jsem si cejní osobák (57 cm), ale jihočeskou rybou. Ten předchozí byl z Nových Mlýnů a tam to je jak nic.

Sobota 17. července 2010 ve 14:52® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

DJ> U nás se často třou až v červenci. A letos bylo jaro studené…

Sobota 17. července 2010 ve 14:46® osprey
    osprey

Prutos> Ona to nebude štika obecná (tam u nich Northern Pike), ale muskie. U té se skutečně kdesi píše o nějakých úlovcích z minulosti v téhle délce, ale nešlo o úlovek na prut.

A pokud nějaká takováto zpráva proskočila médii nově, pak prosím kohokoli, kdo má víc informací, aby třeba poslal odkaz nebo aspoň napsal, co ví.

Pátek 16. července 2010 v 18:39® osprey
    osprey

Tino> Ale jen chytej, kapr se vysazuje pořád a ne málo, něco ostatního tam taky zbylo. ale zeptej se někoho staršího, jaké to bylo před 15 – 20 lety.

No a kdyby nic jiného, máš to kousek na Orlík.

Pátek 16. července 2010 v 15:48® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

horda> Taky vláčím, ale oni jsou v těch proudech jen v létě a vždycky se tam vyselektujou takoví ti štíhlí démonicky bojující šupináči. Tahat to z vody, to je ukrutnej mazec.

Ale ubývá jich. Jako všeho, co za něco stojí.

Pátek 16. července 2010 v 15:47® osprey
    osprey

Fugas> Když to nezvládne zubama, musí na to fištrónem. Jednou je to jezevčík, tak to musí mít v genech.:-D

Může ho unudit k smrti, vyděsit k smrti, smrtelně urazit,…

To máš tam nekreativního psa? My máme jen hloupou činčilu a ta zvládá minimálně deset způsobů, jak mě dostat do hrobu:-))

Pátek 16. července 2010 v 15:39® osprey
    osprey

horda> To máš těžké, já to tu pozoruju z pozice redaktora rok. Některé věci se pomalu rozjíždějí, ale fakt to chce čas.

Trochu jsme zaspali.

Chvíli se to tu snažili postrkovat kolegové Klon, zadar a imothep, ale je to málo. Chtělo by to nějaké stabilní jádro. V přívlači už víceméně existuje, ve feederu je naděje, že bude a tak dál. Trošku vkládám naděje do zimy.

Sám teď zmožen vláčkou sypu do řeky už tři dny kukuřici a zítra se půjdu podívat, jestli do proudů vyjeli nějací kapři. Půjčil jsem si jeden zajímavý feeder a chci ho vidět ohnutý do pravého úhlu. :-)

Pátek 16. července 2010 v 15:16® osprey
    osprey

horda> Narváno tu nemáme, tohle změnit bude na delší dobu.

A kaprařina je problém. Krom jiného je to tím, že nejsem kaprař. Nemůžu tuhle sekci ničím podpořit. Bobky, kulometná hnízda, bivaky apod. nejsou můj svět.:-)) Had i ostatní adminové jsou na tom podobně. Pořád to tu čeká na pár osobností, které tuhle rubriku oživí, ale asi se nedočkáme…

Pátek 16. července 2010 v 15:12® osprey
    osprey

Fugas> Jezevčík uloví jezevce. Od toho je to, kurňa, jezevčík, ne? :-D

Pátek 16. července 2010 ve 14:37® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

DJ> Nebo máčet v odvaru z řepíku a řebříčku – včera jsem si tak koupal tři díry v pravé noze. Jak jsem k nim přišel, to by mi stejně nikdo nevěřil (je tam jistá souvislost se sumcařinou), ale fakt je, že se to hojí fofrem.

Pátek 16. července 2010 ve 14:35® osprey
    osprey

HaD> Já jedu na sraz? Jupí! Jdu se napsat.:-))

Fugas: Vem si kus hadru a jezevčí sádlo a nějak to zmáknem:-))

A teď vážně – kdybys chytěl, abych něco vzal s sebou, napiš mi pár dní před srazem.

Pátek 16. července 2010 ve 13:45® osprey
    osprey

Libor> To víš, dlouho trvající nízké světlo.

Sysli si šušníky, třeba tam někdy sjedem:-))

Čtvrtek 15. července 2010 v 16:58® osprey
    osprey

IV.TO.ŠIRDA> Jestli to něčemu pomůže – to, myslím, byly ceny do nějaké soutěže (mám pocit loňská soutěž o trofejní úlovek).

Čtvrtek 15. července 2010 v 16:56® osprey
    osprey

Libor> Nebyl. Ale majitele znám – už to ví:-))

A mrzí mě, že jsem dnes nebodoval. Byl dobrý den, ale špatně jsem si vybral místo…

Tento příspěvek byl editován 15.7.2010 16:57:02 uživatelem osprey.
    Čtvrtek 15. července 2010 v 16:34® osprey
    osprey

olda> A starou Firelínu znáš? Ta ztrácí napřed barvu, pak i kousky, ale chytá docela slušně. Ovšem současné šňůry ji už odsunuly na smetiště dějin.

Čtvrtek 15. července 2010 v 16:30® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 15.7. 2010 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska jsem uvázl s Rapalou Jointed 13 cm barva B. A protože je červenec, bylo mi líto peněz a doplaval jsem si pro ni. Vytáhl jsem ji z vody i s kusem armovacího drátu a…

Na tom drátu visel další urvaný wobbler asi od loňska. A pointa? Byla to Rapala Jointed 13 cm barva B.

Ryby u mě nehrozí, dal jsem další zero. Asi budu muset vyndat smáčky:-)

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Čtvrtek 15. července 2010 v 16:07® osprey
      osprey

inspo> Chybu bys jejich koupí asi neudělal a je možné, že některá z těch nových je opravdu top, ale nedá se to stíhat. Ty šňůry, co jsem vyjmenoval, si koupím bez obav.

Zkoušel jsem teď taky Daiwu – velmi tenká (jeden z mála výrobců, který ohledně průměru asi nelže), celkem dost unese, ale chtělo by to větší kompaktnost (líp zatavit) a na můj vkus se malinko víc motá.

Čtvrtek 15. července 2010 v 15:35® osprey
      osprey

inspo> Dragon šňůry kupuje od poměrně renomovaných výrobců, takže aušus to není. Ale nějakou bombastickou chválu jsem taky neslyšel.

Navíc já se nijak nevrhám po hypertenkých šňůrách, které v laboratoři unesou nevím co (Dragon cosi takového mimo jiné nabízí). V řece stačí ostřejší hranka a je po nich. Mě zajímají odolnější kulaté zatavené šňůry, u nichž je perspektiva, že něco ustojí. To, že výrobci lžou o průměru a nosnosti, mě nepřekvapuje a neřeším to – stačí, když se ta šňůra rozumně chová (nemotá, moc se nedře, něco unese a nestárne příliš rychle).