Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 11. července 2010 ve 12:37® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

Zoles> On je to docela problém – asi jako kdyby obchodník nechtěl prodat prut masařovi.

Snažíme se lidi vychovávat a měnit jejich přístup k rybařině, ale na druhou stranu jsme živi z toho, že naše stránky navštěvují.

Je to všechno o kompromisech. Takže v reálu žádný admin takový příspěvek nesmaže, maximálně osobkou vysvětlí autorovi, že to není ideální volba. Tohle udělám já, až se u nás podobný případ vyskytne.

Mimochodem – třeba ponechaných dravců tu máme dost, naštěstí ti se nesmějí brát po osmi nebo po kolika.

Neděle 11. července 2010 v 11:53® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Buko> To by zkazil vnukovi celé léto:-))

Neděle 11. července 2010 v 11:52® osprey
osprey

LuboO> No, nechápal jsem, co tam s tím národním parkem provádějí. Bojím se, že komerce tenhle svět nakonec sežere…

Tomik> Ano, je to Priečne sedlo. Já to lezl s batohem na zádech a pětikilovou taškou v levé ruce. A celou dobu jsem si říkal, že když z toho nespadne nikdo z těch nade a přede mnou, tak proč bych měl já:-D

Sobota 10. července 2010 ve 23:10® osprey
osprey

IV.TO.ŠIRDA> Prutos má pravdu, jsou to hlavačky. V Dyji se nezdají být vzácné.

Sobota 10. července 2010 ve 23:06® osprey
osprey

sus1> To určitě. Vyzkoušel jsem v průběhu času několikery tamní kopce a Tatry mě fascinovaly svou proměnlivostí. Dole červenec, ve 1200 m červen, v 1600 m květen, ve 2000 m duben a nahoře běháš po sněhových plotnách. I prostředí se neuvěřitelně mění a některá zákoutí jakoby ani nebyla z tohohle světa.

Sobota 10. července 2010 ve 22:52® osprey
osprey

spike> Určitě, ale je to Davidova parketa.

Sobota 10. července 2010 ve 22:50® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 3. - 9.7. 2010 | Revír: porůznu

Na dovolenou pruty nevozím, takže se pochlubím jen tím, co jsem ulovil objektivem fotoaparátu.

Bazénky, rybníky, tůně, plesa – všude něco plave a člověk nemusí hned tahat prut.:-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img35897.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img35898.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img35899.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img35900.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 10. července 2010 ve 22:46® osprey
    osprey

Ale nebyla to pořád taková idylka. To sedlo na první fotce se leze padesát metrů svisle vzhůru po řetěze – ty blechy tam vpravo od toho sněhového pole by měli být lidi.

No a na druhé fotce je začátek deště ve výšce cca 2200 m – chvilku trvá než odtud člověk vypadne. Ale celkově prima, jen moc krátké a trochu záhul na klouby.

foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img35895.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2010/th-img35896.jpg
    Sobota 10. července 2010 ve 22:41® osprey
    osprey

Tak mám po dovolené a zase se tady ujmu svých povinností, abych tu mohl otravovat slušné návštěvníky:-))

Jenom pár obrázků pro ilustraci, když už jsem s sebou ten krám čočkatej vlekl.

foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img35891.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2010/th-img35892.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2010/th-img35893.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2010/th-img35894.jpg
    Sobota 10. července 2010 ve 14:43® osprey
    osprey

pamri> V pohodě. Za zájem neděkuj a přiď zas někdy pokecat. Já teď zmizím.

A potápivé woby nepodceňovat. Opravdu.:-)

Sobota 10. července 2010 ve 14:35® osprey
    osprey

pamri> Před dopadem přibrzdíš a rovnou začneš navíjet. tím se riziko zamotání sníží. Ale jestli tě to potěší, mě se to občas motá taky:-))

Ryby na něj berou, ale rychle se ho naučí poznávat. Rozhodně nejsi první, kdo ho tam používá. Ona má vždycky každá nová nástraha svůj boom, pak mírný úpadek a nakonec se stává jednou z řady. Thrill už se na mnoha místech do tohoto stadia dostal.

Boleni se opravdu dají stejně úspěšně chytat i na spoustu jiných nástrah.

To vedení s tím, že thrill bude prorážet hladinu a skákat, je sice možné, ale myslím, že by k tomu byly i vhodnější nástrahy – třeba rychle tažený pop.

Ale neber moje názory jako nějakou absolutní pravdu. Já těch bolenů zas tolik nepochytal.

Sobota 10. července 2010 ve 14:29® osprey
    osprey

Hony> On nám ten zájem o soutěže kapku uvadal, takže proto teď mají i reklamu. Potřebujeme, aby o ně byl opravdu živý zájem a v případě, že se snad „zapomeneme“, byť by se to nemělo stávat, tak aby nás někdo klidně i upozornil.

Já osobně jsem ti za ten dotaz vděčný.

Sobota 10. července 2010 ve 14:25® osprey
    osprey

pamri> Salmo thrill je nástraha, která pracuje při velmi vysoké rychlosti – dlouhý hod a motat jako šílenec. Výhodou jsou navijáky, co dají kolem 90 cm vlasce na otočku kličkou. Potřebuješ spíš proudnější vodu a dost lovích bolenů v daném úseku.

A pak je ještě jeden způsob vedení thrilla – pomalý. Funguje v podstatě jen na štiky a jenom někdy. Připomíná to jerkování.

Sobota 10. července 2010 ve 14:19® osprey
    osprey

pamri> Ber to tahle – pokud jdou na nějakých místech na přívlač líp, má to své důvody a snadno ta místa najdeš. Pokud naopak dík lovu na třešně víš o místech, kde je tloušťů dost, nakonec vymyslíš, jak je chytit i na přívlač. A počítej s tím, že jsou to ryby opatrné – pokud se ochytají, jen velmi neochotně zabírají znovu. Dá se říct, že ten, kdo přijde první, bere vše.

Takže kráčet Scanixovi doslova v patách je zbytečné. Chce to najít vlastní cestu. Cena toho je nesrovnatelně vyš­ší.

Přeju hodně zdaru.

Sobota 10. července 2010 ve 13:57® osprey
    osprey

pamri> Máte tam tlouště všude. Opravdu všude. To, že jsou někde ulovitelní snáz a jinde hůř, že se někde hromadí a jinde se vyskytují jednotlivě, v tom už je kouzlo rybařiny. Hledej a najdeš.

Nevím, jestli ti Scanix na veřejném webu obšírně odpoví – byl by sám proti sobě i proti těm rybám. Tlak na tu vodu docela roste.

Sobota 10. července 2010 ve 13:50® osprey
    osprey
    Diskuze: Pěst na oko

Zoles> Sice bych neřekl, že to nějak závisí na konkrétním serveru (nevěřím, že třeba všichni návštěvnící chytej.cz jsou svatí), ale jinak s tebou do písmene souhlasím.

Původní říční druhy jsou nedoceněné a dají se z řeky vymlátit velice snadno. Dokonce i způsobem chyť a pusť (stačí například systematicky a dlouhodobě ochytávat ryby na zimovištích – ztráty jsou pak veliké).

Pátek 2. července 2010 ve 23:33® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Radek M.> To toho chceš docela hodně. V zásadě je cajk o něco jemnější a prut umožňuje si techniku lovu víc vyladit.

Chytat se dá s čímkoli, na blízko, na dálku a fór je v tom, že se dají proměňovat i jemnější záběry než jen klasický hrčák.

Ale je to na dlouhé povídání.

Pátek 2. července 2010 ve 21:54® osprey
    osprey

Jak.novi> Jistě. Taky mívám obvykle dva kousky za rok. Letos už mám dávno překročeno.

Pátek 2. července 2010 ve 21:51® osprey
    osprey

Zdravím všechny. Teď si ode mě týden odpočinete. Jedu se na týden rekreovat. I když Internet tam prý znají a tak se sem možná zajdu podívat.

Každopádně hezké léto.

Pátek 2. července 2010 ve 21:49® osprey
    osprey

Jak.novi> Přijeď vyzkoušet účinné metody k nám. Nezabírá žádná. :-) A pak přijde den, kdy ty potvory sežerou víceméně cokoli. Nejčastěji se to stává v září.

Ti boleni, co dávám do rubriky Z lovu, ti nejsou od nás. Chytají se v podstatě sami.