Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 11. července 2010 ve 12:37® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Zoles> On je to docela problém – asi jako kdyby obchodník nechtěl prodat prut masařovi.
Snažíme se lidi vychovávat a měnit jejich přístup k rybařině, ale na druhou stranu jsme živi z toho, že naše stránky navštěvují.
Je to všechno o kompromisech. Takže v reálu žádný admin takový příspěvek nesmaže, maximálně osobkou vysvětlí autorovi, že to není ideální volba. Tohle udělám já, až se u nás podobný případ vyskytne.
Mimochodem – třeba ponechaných dravců tu máme dost, naštěstí ti se nesmějí brát po osmi nebo po kolika.
- Neděle 11. července 2010 v 11:53® osprey
- Diskuze: Muškaření
Buko> To by zkazil vnukovi celé léto

- Neděle 11. července 2010 v 11:52® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
LuboO> No, nechápal jsem, co tam s tím národním parkem provádějí. Bojím se, že komerce tenhle svět nakonec sežere…
Tomik> Ano, je to Priečne sedlo. Já to lezl s batohem na zádech a pětikilovou taškou v levé ruce. A celou dobu jsem si říkal, že když z toho nespadne nikdo z těch nade a přede mnou, tak proč bych měl já

- Sobota 10. července 2010 ve 23:10® osprey
- Diskuze: Dámská jízda
IV.TO.ŠIRDA> Prutos má pravdu, jsou to hlavačky. V Dyji se nezdají být vzácné.
- Sobota 10. července 2010 ve 23:06® osprey
sus1> To určitě. Vyzkoušel jsem v průběhu času několikery tamní kopce a Tatry mě fascinovaly svou proměnlivostí. Dole červenec, ve 1200 m červen, v 1600 m květen, ve 2000 m duben a nahoře běháš po sněhových plotnách. I prostředí se neuvěřitelně mění a některá zákoutí jakoby ani nebyla z tohohle světa.
- Sobota 10. července 2010 ve 22:52® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
spike> Určitě, ale je to Davidova parketa.
- Sobota 10. července 2010 ve 22:50® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 3. - 9.7. 2010 | Revír: porůznu
Na dovolenou pruty nevozím, takže se pochlubím jen tím, co jsem ulovil objektivem fotoaparátu.
Bazénky, rybníky, tůně, plesa – všude něco plave a člověk nemusí hned tahat prut.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 10. července 2010 ve 22:46® osprey
Ale nebyla to pořád taková idylka. To sedlo na první fotce se leze padesát metrů svisle vzhůru po řetěze – ty blechy tam vpravo od toho sněhového pole by měli být lidi.
No a na druhé fotce je začátek deště ve výšce cca 2200 m – chvilku trvá než odtud člověk vypadne. Ale celkově prima, jen moc krátké a trochu záhul na klouby.

- Sobota 10. července 2010 ve 22:41® osprey
Tak mám po dovolené a zase se tady ujmu svých povinností, abych tu mohl otravovat slušné návštěvníky

Jenom pár obrázků pro ilustraci, když už jsem s sebou ten krám čočkatej vlekl.

- Sobota 10. července 2010 ve 14:43® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
pamri> V pohodě. Za zájem neděkuj a přiď zas někdy pokecat. Já teď zmizím.
A potápivé woby nepodceňovat. Opravdu.

- Sobota 10. července 2010 ve 14:35® osprey
pamri> Před dopadem přibrzdíš a rovnou začneš navíjet. tím se riziko zamotání sníží. Ale jestli tě to potěší, mě se to občas motá taky

Ryby na něj berou, ale rychle se ho naučí poznávat. Rozhodně nejsi první, kdo ho tam používá. Ona má vždycky každá nová nástraha svůj boom, pak mírný úpadek a nakonec se stává jednou z řady. Thrill už se na mnoha místech do tohoto stadia dostal.
Boleni se opravdu dají stejně úspěšně chytat i na spoustu jiných nástrah.
To vedení s tím, že thrill bude prorážet hladinu a skákat, je sice možné, ale myslím, že by k tomu byly i vhodnější nástrahy – třeba rychle tažený pop.
Ale neber moje názory jako nějakou absolutní pravdu. Já těch bolenů zas tolik nepochytal.
- Sobota 10. července 2010 ve 14:29® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
Hony> On nám ten zájem o soutěže kapku uvadal, takže proto teď mají i reklamu. Potřebujeme, aby o ně byl opravdu živý zájem a v případě, že se snad „zapomeneme“, byť by se to nemělo stávat, tak aby nás někdo klidně i upozornil.
Já osobně jsem ti za ten dotaz vděčný.
- Sobota 10. července 2010 ve 14:25® osprey
pamri> Salmo thrill je nástraha, která pracuje při velmi vysoké rychlosti – dlouhý hod a motat jako šílenec. Výhodou jsou navijáky, co dají kolem 90 cm vlasce na otočku kličkou. Potřebuješ spíš proudnější vodu a dost lovích bolenů v daném úseku.
A pak je ještě jeden způsob vedení thrilla – pomalý. Funguje v podstatě jen na štiky a jenom někdy. Připomíná to jerkování.
- Sobota 10. července 2010 ve 14:19® osprey
pamri> Ber to tahle – pokud jdou na nějakých místech na přívlač líp, má to své důvody a snadno ta místa najdeš. Pokud naopak dík lovu na třešně víš o místech, kde je tloušťů dost, nakonec vymyslíš, jak je chytit i na přívlač. A počítej s tím, že jsou to ryby opatrné – pokud se ochytají, jen velmi neochotně zabírají znovu. Dá se říct, že ten, kdo přijde první, bere vše.
Takže kráčet Scanixovi doslova v patách je zbytečné. Chce to najít vlastní cestu. Cena toho je nesrovnatelně vyšší.
Přeju hodně zdaru.
- Sobota 10. července 2010 ve 13:57® osprey
pamri> Máte tam tlouště všude. Opravdu všude. To, že jsou někde ulovitelní snáz a jinde hůř, že se někde hromadí a jinde se vyskytují jednotlivě, v tom už je kouzlo rybařiny. Hledej a najdeš.
Nevím, jestli ti Scanix na veřejném webu obšírně odpoví – byl by sám proti sobě i proti těm rybám. Tlak na tu vodu docela roste.
- Sobota 10. července 2010 ve 13:50® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Zoles> Sice bych neřekl, že to nějak závisí na konkrétním serveru (nevěřím, že třeba všichni návštěvnící chytej.cz jsou svatí), ale jinak s tebou do písmene souhlasím.
Původní říční druhy jsou nedoceněné a dají se z řeky vymlátit velice snadno. Dokonce i způsobem chyť a pusť (stačí například systematicky a dlouhodobě ochytávat ryby na zimovištích – ztráty jsou pak veliké).
- Pátek 2. července 2010 ve 23:33® osprey
- Diskuze: Feeder
Radek M.> To toho chceš docela hodně. V zásadě je cajk o něco jemnější a prut umožňuje si techniku lovu víc vyladit.
Chytat se dá s čímkoli, na blízko, na dálku a fór je v tom, že se dají proměňovat i jemnější záběry než jen klasický hrčák.
Ale je to na dlouhé povídání.
- Pátek 2. července 2010 ve 21:54® osprey
Jak.novi> Jistě. Taky mívám obvykle dva kousky za rok. Letos už mám dávno překročeno.
- Pátek 2. července 2010 ve 21:51® osprey
Zdravím všechny. Teď si ode mě týden odpočinete. Jedu se na týden rekreovat. I když Internet tam prý znají a tak se sem možná zajdu podívat.
Každopádně hezké léto.
- Pátek 2. července 2010 ve 21:49® osprey
Jak.novi> Přijeď vyzkoušet účinné metody k nám. Nezabírá žádná.
A pak přijde den, kdy ty potvory sežerou
víceméně cokoli. Nejčastěji se to stává v září.Ti boleni, co dávám do rubriky Z lovu, ti nejsou od nás. Chytají se v podstatě sami.