Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 28. června 2010 v 11:39® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
spike> Mám pocit, že tipuješ málo. Prutos sice není žádný obr, ale tohle je podle mě lepší ryba než stodesítka. Však on Prutos tuto informaci časem zpřístupní veřejnosti, pak uvidíme.

Prutos> Gratuluju, fakt pěkný. Já postrádám čas, chuť i sílu si v noci někam stoupnout.
Tento příspěvek byl editován 28.6.2010 11:45:21 uživatelem osprey. - Neděle 27. června 2010 ve 22:52® osprey
- Diskuze: Muškaření
mannice> No kouknu se do vody jak to chodí a pak se to tak snažím tahat. Oproti přívlačovým prutům je ale možnost vedení nástrahy špičkou prutu poněkud omezená, takže hlavně jde o to správně tahat za šňůru.
Nedělej z toho vědu a zkus to. Strímr se musí dostat rybám před oči, materiál na něm musí ve vodě „pracovat“ a nesmí být moc těžký.
A nemysli si, že to umím. Jenom se nebojím

- Neděle 27. června 2010 ve 22:43® osprey
- Diskuze: Muškaření
brčal> Tak tadyhle jsou nějaké fotky z mojí letošní štikomouchy. Ale jsou to ryby do padesátky. Větší se tu nějak blbě hledají.

- Neděle 27. června 2010 ve 22:29® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
acam> Každopádně to klade vysoké nároky na tvé komunikační schopnosti. Můžeš před zaměstnavatelem vykazovat návštěvy chytej.cz jako jistou formu sebevzdělávání.

- Neděle 27. června 2010 ve 22:23® osprey
acam> Jasně.
- Neděle 27. června 2010 ve 22:22® osprey
spike> Tohle bylo nahnilé poleno přerostlé trávou. Přehlíd bych ho možná i za světla. Jak letos prší, roste to jak vzteklé. Nemá cenu to řešit.
- Neděle 27. června 2010 ve 22:18® osprey
spike> Nevíš, o čem mluvíš. Ten reflektor ti tam nepomůže. Příště prostě v inkriminovaném úseku slezu. Dneska jsem měl zpoždění, tak jsem to risknul.
- Neděle 27. června 2010 ve 22:11® osprey
acam> No mě šlo hlavně o tu hubu, co jsem hodil – daň za nepřístupný terén, který ti zaručí relativní klid a samotu. A taky ta nekřesťanská denní doba.
Úlovkem jsem se chlubit nechtěl.
- Neděle 27. června 2010 ve 21:59® osprey
acam> U nás ještě je kam – ale dopadá to všelijak (viz můj dnešní raport Z lovu)

- Neděle 27. června 2010 ve 21:42® osprey
sus1> No prostě „pralo jako klackem“ – to říká táta. Mimochodem, pro praktickou demonstraci tohoto pocitu je dobré vypotácet se ve dvě odpoledne s kocovinou ze sklípku a pochopíš rychle o čem je řeč

- Neděle 27. června 2010 ve 20:42® osprey
skwor> Jste mladí, bystří a kreativní jedinci. Splávek uvezete a určitě vymyslíte, co s ním.

- Neděle 27. června 2010 ve 20:41® osprey
Sander> Byla jednou jedna holčička… a ta si začátkem letá, když teploty stoupaly, voda se prohřívala a ryby začínaly Scanixovi kousat, vzpoměla, že má její babička, co bydlí na samotě u lesa plného vlků, narozeniny.
A tak se jednoho dne, kdy slunce pralo jako klackem, v teploměrech se trhaly trubice, z řeky se kouřilo a Scanix táhl už asi pátýho sumejše, vydala s košíčkem, kde měla bábovku a láhev sedmileté whisky, přes les popřát babičce k narozeninám.
Dál to víceméně znáš…
- Neděle 27. června 2010 ve 20:05® osprey
- Diskuze: Feeder
Piranha> To mě netrápí. Kdyby mě to trápilo, tak bych to tam nepsal.
Je fakt, že stárnu a to ranní vstávání mi nikdy nesvědčilo.
- Neděle 27. června 2010 ve 20:04® osprey
skwor> Ona stačí i malá zastávka cestou. V řekách na jihu Švédska plavou mimo jiné i šedesátky tloušti a půlmetroví jeseni.
Neříkám další prut, ale spláveček, pár háčků, broky, nebo nějaké olůvko bych vzal.
- Neděle 27. června 2010 v 19:57® osprey
Piranha> Padat umím (teda snad) a nebylo to až tak tvrdé ani ve velké rychlosti. Ale s batohem, zrcadlovkou v brašně na boku a prutem v ruce rozespalej ve 4:20 ráno líp spadnout nedokážu

Jen mě štve ten šutr, na který jsem přirazil prut. Obvykle ho při potížích stíhám zahodit, ale po ránu funguju tak z 10 % a bylo to docela překvápko – prostě jsem najednou stál na předním kole… Musím být rád, že nebylo hůř. Já sám ani škrábnutí.
- Neděle 27. června 2010 v 19:50® osprey
skwor> Feeder zabal taky, plavou jim tam skvostní líni. Můžeš si krmit flek a jen tam tu a tam odskočit.
Anebo pokud máš málo místa, tak pár splávků, háčků a broků.
Padesátka lín by za nějaké to posezení stál. Stejně se naházíte až do alelujá.
- Neděle 27. června 2010 v 19:46® osprey
majkyss> A co kdybys to prostě posvazoval, něco tam napích, hodil do vody a mrknul, co to dělá?
Nejvíc se člověk naučí na vlastních zkušenostech.
Proud opravdu návazec narovná a natáhne. A pokud je jen trochu silnější tak se ani plovoucí nástraha moc vysoko nade dnem neudrží.
- Neděle 27. června 2010 v 19:43® osprey
Sander> Nestraš se sněhem, potřebuju si prohřát záda…
A hadi? Kdo by tam po nocích tvrdnul?

- Neděle 27. června 2010 v 19:39® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 27.6. 2010 | Způsob lovu: Přívlač
Slíbil jsem dnes kamarádovi Pepovi, že spolu zajdem na ryby. Prý ve čtyři ráno u řeky a uvidím, jak srkají okouni.
No, start jsem měl vlažný, ale ve čtyři jsem byl přinejmenším na cestě. Moc světla nebylo, v lese skoro žádné. Jel jsem po paměti, ale ten špalek na cestičce tam, mám pocit, nebýval. Byla z toho krásná tlama přes řidítka, málem zlomený prut (nakonec jen odražený lak a zářez hluboko do grafitu), foťák funguje. Nezlomil jsem si nic, takže jsme si nakonec opravdu zachytali – každý okouna. Na toho Pepova se aspoň dalo koukat, ale ten můj si ty dva háky do těla nezasloužil. Srkání se nekonalo.
Měl jsem i pár dalších záběrů (malé kudly, sebral jsem jim to a šel jinam).
Domů jsem se vracel sám, dokázal jsem potrhat ještě jednoho okouna a candátka (na štikové wobblery) a nakonec ulovil dvě kudly cca 50 a 55 cm. Obě jsem zdolal a pak jsem je nechal plavat, vylovil foťák a slezl za nimi do vody (já vím, velikost ryb nic moc, ale bylo hezké světlo…).
V obou případech než jsem slezl do té vody, mi ty potvory zdrhly. Budiž jim přáno, stejně bych je pustil. Ale dneska to tím pádem bude bez obrázku.
Tento příspěvek byl editován 27.6.2010 19:40:48 uživatelem osprey.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 26. června 2010 ve 13:55® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Anavi> Asi jak říká marven. Vím o rybě, která měla asi 225 cm ve 32 letech.