Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 26. června 2010 ve 13:54® osprey
- Diskuze: Muškaření
brčal> Krásná, važ si toho. U nás jsem od zahájení o podobné ani neslyšel.
Tím, že je na mouchu, je dvojnásob cenná. Zkusím poštrachyt a dát sem taky něco. Letos mám na mouchu tři – ale spíš takové symbolické.
Mimochodem – já bych se toho, že mi dojde backing bát nemusel

- Pátek 25. června 2010 ve 21:45® osprey
- Diskuze: Kaprařina
zadar> Hm… Kruh se uzavírá.
O tom trusu jsem slyšel v souvislosti s plavačkovým krmením, u koulí ještě ne.
- Pátek 25. června 2010 ve 14:49® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Prosím zkušené kapraře o komentář k hluboce filozofickému problému, který mě nedávno napadl. V počátcích lovu ryb udicí se něco sebralo ze země a napíchlo na háček. Podzději se nasypalo něco do vody, aby se provnadil flek. Ještě později se začaly návnady i nástrahy dochucovat, časem i tepelně upravovat. Následovala doba, kdy se začala řešit výživná hodnota návnad a nástrah, zatoupení aminokyselin, stopových prvků, stimulátorů apod.
Už několik let se používají enzymaticky upravené produkty – v podstatě se rybám potrava předtráví. V logické návaznosti na tento krok se bojím, že zbývá už jen jediný další potenciálně možný krok…
Skoro se to stydím napsat, ale je možné, že jim to budeme i předesírat?

- Pátek 25. června 2010 ve 14:40® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
cormoran> Co máš proti nakrmenýmu kapříkovi. Kapraři jim teď neustále předhazujeou enzymaticky předtrávené rybí moučky. Tohle je přírodní produkt.

- Pátek 25. června 2010 ve 14:17® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
hecht> Jestli jsi byl v mých srdečních lokacích, tak to zdání mrtvé řeky není jednorázová záležitost. Ačkoli tam pár ryb je, je obsádka naředěná téměř homeopaticky. Předběhl mě tam jeden vláčkař, tvrdil, že jich dal pět – od 48 do 50 cm. Odpovídá to mým poznatkům o reálném zarybnění. Očekával jsem jednu dvě větší, ale pokud tam byly, asi už to mají za sebou.
Stvoření nového vláčkaře je skutečně trestuhodný skutek. Měl by ses vážně zamyslet nad tím, co píše Robur.

Místo abys nechal jeho talent vyhasnout nad kusem plného laminátu a rozpadajícím se plastovým kolovrátkem nějaké no-name značky, tak ho ještě pošleš k Martinovi, který mu prodá Sportexe se Zauberem. Na druhou stranu aspoň dostal kamarád vydělat…
- Čtvrtek 24. června 2010 v 19:51® osprey
- Diskuze: Feeder
majkyss> Záběry si brzy přebereš. Většina pomalých plynulých pohybů je proud nebo přejezdy. A takový přejezd strupatého cejna 55 cm ti klidně ohne metr prutu, ale sekat není co…
- Čtvrtek 24. června 2010 v 19:50® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> Smajlíků jsem si všiml, ale pozdě. Vtip mi vyprávěl pepa-č někdy loni. Není nad to mít duchaplné kamarády

- Čtvrtek 24. června 2010 v 19:15® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> Dal jsem do vtipů jeden fotbalový, když vás tu tak čtu.
- Čtvrtek 24. června 2010 v 19:14® osprey
majkyss> V pohodě. Do proudnější vody je to taková univerzální sestava. Na stojáku to obvykle používám kratší. Ale je třeba koukat, jak vypadají záběry a případně si s tím pohrát.
- Čtvrtek 24. června 2010 v 18:36® osprey
hecht: A proč děláš takové nemoudré věci? Sedmnáctého večer bylo pozdě…
- Čtvrtek 24. června 2010 v 18:24® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
cormoran> Ale to je u velké části českých rybářů normální. Mě už kdysi někdo vysvětloval, jak kdysi jezdil do Norska zadarmo, protože přivezl kamarádovi hospodskému tolik filetů, že se mu to zaplatilo. Dnes jsou sice nějaké limity, ale vykutálení lidičkové tohle řeší pořád. Chlast neřešili? To je taky vděčné téma. Ale po ožralovi si aspoň zachytáš. Někdy ty ryby i nakrmí…

- Středa 23. června 2010 ve 22:48® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
plescarp> Díky, odčapil jsem ho.
- Středa 23. června 2010 ve 21:58® osprey
acam> Já je lapu hlavně na malé gumy, ale mám i jednoho na dvojku rotnu. Za hubu samozřejmě.
- Středa 23. června 2010 ve 21:49® osprey
acam> Ale jo, dá, pár už jsem jich takhle pochytal. Dá se i na mouchu a podobně. V záloze je spousta dalších skvělých technik, které se zatím nepoužívají.
- Středa 23. června 2010 ve 21:42® osprey
Sander> A cože ty nesedíš na řiti půl kiláku od baráku?
Já myslím, že my dva to máme v genech oba.
- Středa 23. června 2010 ve 21:40® osprey
acam> Ale jo. Jenže jak se tak na to koukám u vody, u nás už se toho moc pokazit nedá. Nějaké ryby budou pořád a ten feeder, to je jistota. Na cejny na Orlík si budu moct zajet vždycky

- Středa 23. června 2010 ve 21:37® osprey
Sander> A cožepato? Já jsem dneska nějakej rozostřenej…
- Středa 23. června 2010 ve 21:31® osprey
skwor> Jasně, to já dělám pořád

- Středa 23. června 2010 ve 21:25® osprey
Beer.Beda> Hadici doma máme – a navíc, nehodlám to házet do huby, ale do řeky.

- Středa 23. června 2010 ve 21:25® osprey
skwor> To jsme dva. Neutíkej. Ono to přijde