Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 21. června 2010 ve 23:04® osprey
osprey

acam> Jo, určitě. Rozhodující jsou taky šance na zdolání. Pokud to má ta ryba pár metrů do úkrytu ve křoví, jsi stejně odsouzen k použití silného cajku.

Ta nenápadnost je jasná. Takový smáček na dvanáctce bez lanka slupne kdejaká ludra, ale pak vyvstává problém, jestli půjde vyndat. Já to vodím moc hezky, takže mě to kudly šlukujou až na mandle. Často mi zplihne vlasec ještě dřív než seknu… (nemluvím teď o cílené štikařině, většinou je to na okounech)

Pondělí 21. června 2010 ve 22:45® osprey
osprey

acam> Jestli myslíš to, že velké ryby sežerou malé věci, tak to je poměrně běžná věc a cíleně na velkou rybu nikdo s mikromrdkami nejde. Je tu sice šance na záběr, ale zase klesají šance na zdolání.

K ulovení velké ryby je klíčové hlavně KDY a KDE.

Pondělí 21. června 2010 ve 22:41® osprey
osprey

HaD> Snad ten zlom v oblasti začátku hřbetu. Ale ta ryba tak křivá je.

Mě tam spíš nesedí, jak perspektiva daná krátkým ohniskem rozbíjí tu scénu – Zdendova hlava vypadá, jako by tam nepatřila.

Pondělí 21. června 2010 ve 22:29® osprey
osprey

BlueShark> Spousta pěkných štik sežrala miniaturní nástrahy. Já měl jednou devadesátku na Berkleynymfě. Asi dvacet vteřin – do prvního zatřepání hlavou. Naštvalo mě to, protože většinou to ta velká nestiskne a bývá chycená na kraji. Tahle holt nebyla…

Pondělí 21. června 2010 ve 21:53® osprey
osprey

Jak.novi> Tak to jo. Tyhle pevné diskuze se množit samozřejmě nebudou. Nová fóra ale svědčí o tom, že server žije, takže pokud přibývají, jsem jen rád.

Pondělí 21. června 2010 ve 21:49® osprey
osprey

BlueShark> Já můžu mít záběry. Ale u nástrah 10 cm+ je to problém.

Dnes večer jsem si byl chytit kudlu. Dva hody rotačkou… I tak jsem ale v skrytu duše doufal, že tam bude větší ryba.

skwor: Omlouvám se, ale čtvrtý zero by bylo moc:-))

Pondělí 21. června 2010 v 18:44® osprey
osprey

Jak.novi> V sekci Rybaření v zahraničí se ptá někdo na Španělsko. Nenapsal bys mu tam dvě věty? Mám pocit, že o tom trošku víš. Díky.

Pondělí 21. června 2010 v 18:40® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

zadar> Že by na 27 ha písáku nebyl kapr 50+?

Kolega majkyss začíná a jistě je skromný. Nepotřebuje hned desetikiláka. Ale i tak – ty větší ryby nesmejčí celý den kolem břehů ve snaze najít kus žrádla. Ostatně jako kaprař to víš mnohem líp než já:-)

Pondělí 21. června 2010 v 18:36® osprey
osprey

skwor> Nebul, já se zařekl, že chci velkou rybu a už jsem dal třetí zero po sobě:-)

Včera to nebylo zero úplné, ale rybí děti, které nebyly cílem, nehodlám vykazovat jako úspěch. Kdyby to nechaly na pokoji, byl bych radši (a ty čudle taky).

Pondělí 21. června 2010 v 18:28® osprey
osprey

Jak.novi> Nesmysl. Jakákoli rozumná diskuze má své místo. Občas se propadne, občas třeba zase vyplave, ale nikoho bych neomezoval. Ať lidi diskutují – od toho tenhle server je.

Neděle 20. června 2010 ve 22:33® osprey
osprey

BigMike> Koukám, že mrazák musíte mít velký… :-)

Neděle 20. června 2010 ve 22:13® osprey
osprey

herry88> To je pletenka na sumce, ne něco na prut do 21 g.

Klidně si vyber nějakou dvacítku, maximálně dvaadvacítku vlasec u Dragona, ono je to jedno.

Pokud nechytáš na velkou dálku, ona ta pletenka zas takové terno není. Nebo na ní trváš?

Když budeš cvakat kus zpátky, možná tu někde bude fotka štiky 96 cm, kterou kamarád nedávno vytáhl na podobný prut s vlascem 0.20 mm.

Tento příspěvek byl editován 20.6.2010 22:14:31 uživatelem osprey.
Neděle 20. června 2010 ve 22:01® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

majkyss> Nechytáš na koule s příchutí nahnilého kraba.:-)) A vážně – velký kapr se pohybuje jen na vybraných místech a žere kdy chce a co chce. Musíš, hledat, vnadit a trávit mraky času u vody. Proto velké kapry nechytám.

A candáta můžeš chytit kdykoli kdekoli, ale musí chtít ten candát. Pokud chceš u břehu, musíš zjistit, kdy tam loví, pokud v dálce, musíš najít, kde jsou.

Přijde ti to těžké? Jo, je to tak. A ani chlapi, co je chytají třicet let je nemají předplacené a musejí pořád hledat a zkoušet.

Neděle 20. června 2010 ve 21:54® osprey
osprey

herry88> Vlasec Stroft GTM 0.20 mm.

Sobota 19. června 2010 ve 22:06® osprey
osprey

Fugas> Nestraš!

Já to zkoušel a není to taková psina. Musím hlídat vodu. Dnes nebyla dobrá.

Sobota 19. června 2010 ve 21:55® osprey
osprey

brochet> HDU je tady na chytej parta skvělých a originálních lidiček s velice svébytným přístupem k rybařině, která si vytvořila vlastní subkulturu včetně mytologie (hrají tam jistou roli perlíni a ufonauti). Přesný rozsah členstva si netroufám odhadnout, ale určitě zahrnuje osobnosti jako jsou CeP a Frk plus několik dalších včetně dam.

Samotný význam zkratky HDU je uchováván v tajnosti, sdělován nemnohým a jeho provalení na veřejnosti by bylo potrestáno neuvěřitelně krutým způsobem.

Takže nepovím:-))

Pokud jsi myslel jiné HDU, tak o tom zas já nevím nic.

Sobota 19. června 2010 ve 21:38® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

ladamaj> Třeba se to povede. Ale moc se netěš, žádná velká psina se mnou není.:-)

Sobota 19. června 2010 v 19:46® osprey
osprey

spike> Potřebovali bychom ještě trochu přiložit pod kotel. A takový „Z pekla štěstí“ nebo něco v tom duchu… :-D

Sobota 19. června 2010 v 19:41® osprey
osprey

Koukám, že chytej má ma Fejsbůku 666 fanoušků. Tak ode dneška nám fandí i Satanáš:-))

Tento příspěvek byl editován 19.6.2010 19:42:14 uživatelem osprey.
Sobota 19. června 2010 v 19:37® osprey
osprey

Sander> A kdybys odjel na hady, nebude pak o 15 stupňů víc? Já bych jel na sumce.