Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 15. června 2010 v 0:27® osprey
osprey

hecht> Pořád ještě teče od Skryjí podle Křivoklátu směrem na Zbečno. Tím jsem si jist.

Ber to jako pevný bod, o který se můžeš opřít:-))

Pondělí 14. června 2010 ve 23:59® osprey
osprey

cercer1> Nojo, no. On mi acam připadá docela v pohodě. Nelámal bych si s tím hlavu.

acam: Proto jsem psal, že je to na tobě. Ty víš, kam na ty ryby chodíš a dovedeš posoudit nakolik smysluplná je přítomnost štiky v tomto revíru.

A pokud je to P řeka, tak bych odtud tu stodvacítku klidně vydusil. Zvlášť když tam nevyrostla.

Tento příspěvek byl editován 14.6.2010 23:59:29 uživatelem osprey.
Pondělí 14. června 2010 ve 23:37® osprey
osprey

Libor> Není zač, nechal jsem se inspirovat tou tvojí:-))

Ryba na suchou mouchu je vždycky pěkný zážitek. Tady to moc nemá cenu – na řece se neudělá ani kolečko ani když není rozvodněná a ona je. Musel bych na pstruhovku, ale je to daleko a není čas.

Pondělí 14. června 2010 ve 23:16® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 14.6. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Dnes cestou od Davida zastávka na Orlíku. Feederovačka asi hodinu a půl, deset rybek ve složení cejnek, plotice a tloušť. Velikostně průměr, tloušť atakoval čtyřicítku.

Fotky nemám. Zkuste si představit zelenou trávu, feederový prut se starým černým Shimanem GT z roku 1993 a u toho ryba dle vlastního výběru z výše uvedené nabídky. Majitelé obzvlášť velké představivosti si mohou vybavit i odlesky zapadajícího slunce na hřbetě ryby a dokonalou práci s hloubkou ostrosti:-))

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 14. června 2010 ve 23:01® osprey
    osprey
    Diskuze: Plavaná

pepe64> Nahřát lehce horní díl a pěkně dva lidi opatrným tahem za mírného kroucení proti sobě.

Ale jsou to zkušenosti s běžnými teleskopy. Nevím, jestli je dělička na takové zacházení dost odolná.

Pak mě napadá nějaká vlezlá tekutina – co třeba WD 40?

Možná blbý nápad, ale když nebude lepší…

Pondělí 14. června 2010 ve 22:55® osprey
    osprey

pierisJ> Hoď tam plotičku 10 – 12 cm, propíchni jí větším háčkem ocasní násadec a po ujetí 2 m to sekni. Možná ti něco popadá, ale hlavně malé ryby a to je dobře. Samozřejmě to není univerzální recept, možná jim to budeš muset nechat delší dobu, ale je lepší ji prodlužovat než vytáhnout několik podmíráků s háčkem v jícnu.

Příliš jemné sestavy loví spoustu ryb kolem 30 – 40 cm, ale na ty by neměl člověk ani sahat. Takže je lepší se o ně ani nepokoušet. Candát má mít 50+

Pondělí 14. června 2010 ve 22:51® osprey
    osprey

majkyss> Na číslování jsem se vykašlal, každá firma to má jiné. Používám Ownery vel. 6 a jako jemnější variantu Colmic Nuclear NK 800 vel. 10.

Podle nástrahy, návazce, bojovnosti ryb a prostoru pro zdolání.

Malý hák je svým způsobem taky riziko – pokud to ryba vezme hluboko, rozřízne celé patro a nakonec ryba spadne. Jak hluboko to ryba vezme, to se řeší tzv. montáží – délkou a materiálem návazce, váhou zátěže, posvazování těch věcí dohromady.

Pro začátek si to nekomplikuj, ta šestka Owner je solidní věc. Ale na bílou rybu už moc není. Ještě tak na rozežrané cejny a hladové ryby v podjezí.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:46® osprey
    osprey

majkyss> Obvykle to bývá velké a menší ryby mají potíže to do sebe nasoukat. Můj nejpoužívanější kaprák má 13 mm. A je na ryby tak 45 – 60 cm.

Odchytej sezónu bez feederu. Zkus plavanou, vychytat záběry na policajtovi a podobně. Já už bych dneska zpětně dovedl chytat i bez feederu, ale když si člověk zvykne, je to pohodlné.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:42® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Mám tu malou story pro pobavení. Dnes jsme měli doma Velkou červí pohromu. Nějak jsem špatně zavíčkoval krabičku a zdrhlo mi jich skoro půl litru. Nejlepší atleti vyšplhali v lednici odzdola skoro až ke stropu.

Nebyl jsem doma – pracovní pobyt u HaDa a namočení prutu cestou zpět (hlavně abych viděl před zahájením vodu).

Přišla mi k vodě od ženy velmi vyčítavá SMSka. Ne, že by se jí ta havěť tak eklovala, ale musela ji vlastnoručně pochytat, což mi dlouho nezapomene. Přinejmenším dva tři dny…

Tento příspěvek byl editován 14.6.2010 22:43:13 uživatelem osprey.
    Pondělí 14. června 2010 ve 22:36® osprey
    osprey

majkyss> Těch 0.16 mm pro začátek jde. A velikost háčku? A nástraha?

Jinak feeder je anglicky krmítko – je to krmítkový prut. Házíš krmítkem žrádlo do vody a chytáš ryby. Jde to i bez krmítka, ale to už chce cit pro vodu nebo krmit jinak.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:34® osprey
    osprey

To all: Dneska mě přepadlo klíště. Fakt macek. Když jsem odjížděl od vody, lezlo mi po předloktí. Tak jsem ho po krátkém boji vyhodil z auta a zbaběle před ním ujel. Ještě pěknou chvíli jsem viděl ve zpětném zrcátku, jak za mnou kluše…

Pondělí 14. června 2010 ve 22:31® osprey
    osprey

majkyss> Chytat se dá na tisíc způsobů. Předpokládám, že tvoje sestava je na menší ryby poměrně hrubá. Další věc, kterou musíš vychytat, než se nahrneš k feederu.

Pro zajímavost – jak silný máš vlasec na návazci?

Pondělí 14. června 2010 ve 22:27® osprey
    osprey

majkyss> Ty jsi ale v první řadě nepochopil, jak ten feeder funguje. Je to v podstatě kaprák s jemnou špičkou. Když ji vyhodíš, zbyde ti ořezaný kaprák, se kterým můžeš chytat, co chceš, ale není to nic moc.

Hrnout se s feederem do štiky je pitomost. Víš o tom tak málo, že s obyčejným prutem ti to půjde líp. S feederem je třeba začít na bílé rybě a kaprech, osahat si to a pak postupně rozšiřovat pole působnosti.

Vlez do otázky Feeder a zkus postupně zadávat jednotlivé dílčí dotazy.

Já mám svoje feederové články u konkurence, ale připravuju reedici. Začne to vycházet někdy v létě – staré myšlenky v novém kabátě a se spoustou fotek.

Pondělí 14. června 2010 v 8:13® osprey
    osprey

cercer1> Po zevrubném studiu snímku, který tě zjevně inspiroval, jsem získal dojem, že zadní trojhák možná není plně funkční. Přijde mi, že hrotové části háčků jsou kratší, takže možná bylo ponecháno jen nefunkční torzo kvůli vyvážení.

Pondělí 14. června 2010 v 0:06® osprey
    osprey

acam> Ty mrchy jsou děsně slizký, to ví každej. Když ti upadne ryba při odháčkování nebo focení, co s tím kdo nadělá…

Je to na tobě, já tu vodu nedokážu posoudit. Na striktně pstruhovém revíru s dobrými stavy Po, Li by se měla štika omezovat. Jsou ale vody jak píše Scanix – v proudech pár tečkovaných a jinak MP jak vyšitá. Nebo stojáky, kam se raz za čas cosi vysype a do týdne je to pryč. Zbývá bílá ryba, pár kapříků a kudel.

Neděle 13. června 2010 ve 23:10® osprey
    osprey

acam> Ale i s mouchou to jde. Tady na jihu dal letos na pstruhovce muškař štiku přes 21 kg.

Neděle 13. června 2010 ve 22:37® osprey
    osprey

acam> V říjnu a listopadu leda tak s mouchou. Mlč o ní a spřádej plány. I tyhle velké mívají slabší chvilky.

Neděle 13. června 2010 ve 22:17® osprey
    osprey

dam> Tady leje už několik hodin a co se týče toho oškubání – slíbil jsem skworovi, že dovalím nějakou kavku:-D

Tento příspěvek byl editován 13.6.2010 22:18:08 uživatelem osprey.
    Neděle 13. června 2010 ve 22:16® osprey
    osprey

hecht> Říkal jsem ti, že ten Sportex je za ty peníze super klacek. Teď jsem jen zvědav, jak dlouho se načeká na zubatou o váze toho kapra.

Neděle 13. června 2010 ve 22:09® osprey
    osprey

dam> My jsme se svými navijáky navýsost spokojeni. Nechceš si zahrát skořápky? Zajedem za skworem:-)