Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 2. června 2010 ve 20:28® osprey
osprey

Barynka> Kapříky už skoro měsíc ignoruju. Ale popravě řečeno – já ignoruju skoro všechno. Vždycky na chvíli uteču k vodě a rychle si něco chytnu.

O víkendu bych si ale měl kapříky užít. Kamarád organizuje rybářské závody a tak se na něj přijedu podívat. Závodit nebudu, ale asi budu dělat rozhodčího. Takže kapříků možná uvidím dost.

Středa 2. června 2010 ve 20:24® osprey
osprey

majkyss> Však už podniky Povodí fasujou dotace na další beton…

Středa 2. června 2010 ve 20:18® osprey
osprey

Barynka> Omlouvám se, že se do toho míchám. Sice celý den leje a při pohledu z okna se mi vybavují kniha jako Gorily v mlze, Času je málo a voda stoupá,… ale řeky se asi nezvednou tak, aby z toho byl nějaký větší průšvih. Akorát letošní výtěr ryb, bude stát za prd. Pořád se ještě porůznu pokoušejí třít, ale voda je studená, špinavá a je moc velký proud.

Proti Moravě si ale můžeme pískat.

Středa 2. června 2010 v 15:45® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

imothep> Už jsem viděl šupináče 38 kg. Jenom nevím, jak se to u kaprařů počítá a co je třeba udělat, aby to byl ten uznávaný rekord.

Ale neřeším to, podobně jako neřeším tarpony, mečouny a tuňáky. Není to můj svět.

Mě štve, že letošní výtěr obyčejných říčních ryb bude stát za prd. Kapry do řeky vždycky někdo nasype…

Středa 2. června 2010 ve 13:30® osprey
osprey

bohus> Máme tu slušný článek. Ale daleko lepší než prut jsou potápěčské brýle. Doporučuju. Já prut ani nevozím.

http://chytej.cz/…-chorvatsku/

Středa 2. června 2010 ve 12:31® osprey
osprey

Raf> Ano, fascinuje mě, jak kapraři snaživě oddělují lysce a šupináče – pomalu víc než kapra a amura:-))

Středa 2. června 2010 v 1:14® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 1.6. 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Včerejšek jsem strávil na židli, tak jsem si dneska dopřál zdravotní procházku s prutem. Fakt ani nevím, jestli jsem víc chodil nebo chytal. Voda divná, počasí divné, braní ryb divné… Pár čudlí jsem nakonec pochytal, ale abych v červnu ve dvě odpoledne fotil rybu bleskem, to nepamatuju.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34675.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34676.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 1. června 2010 ve 23:34® osprey
    osprey

HaD> Ten už by se dal osedlat:-))

Úterý 1. června 2010 ve 23:33® osprey
    osprey

skwor> U nás je vlaštovka jen průměrná barva. Ale chytá taky.

Úterý 1. června 2010 ve 23:26® osprey
    osprey

acam> Tady ještě jsou, ale taky už to není, co to bývalo. Jednak je žerou kormoráni a jednak se rozmáhá UL přívlač. A on ten okoun je překvapivě háklivý i na to, když ho někdo párkrát za rok požmoulá v ruce.

Úterý 1. června 2010 ve 13:14® osprey
    osprey

pepa-č> Ta druhá věc už ale hraničí s východní filozofií. Je to jako věc, ke které pomalu dospívám – nejlepší, co může člověk udělat pro ryby, pokud je má rád, je nechytat je.

Páč se ten přístup jisté části mé osobnosti jeví trochu kontraproduktivní, chytám, ale jen vybrané jedince a pak ty hloupé nezkušené sebevrahy, co si prostě nedají říct…

Úterý 1. června 2010 v 9:49® osprey
    osprey

Switzerland> Od toho vymysleli boilies, aby se od návnady odseparovaly malé ryby. Myslím, že tvrdší koule o průměru 24 mm nebo i víc budou pro tu chamraď problém.

Pelety ne, ty dokázali cejni a podoustve cucat tak dlouho až ryba kolem 30 – 35 cm šlukla zbytek původního válečku o průměru 20 mm.

A pokud jde o štiky – velká umělá nástraha to jistí. I když jestli je tam hodně MALÝCH rybek, je možné, že místní zubaté budou preferovat tuhle velikost. Už jsem to zažil.

Úterý 1. června 2010 v 0:23® osprey
    osprey

cormoran> Já se taky přikláním k názoru, že nalevo je karas obecný. Normálně normální. Vpravo je stříbřiťák, ale pěkně natlátlej. U nás tuhle barvu chytají v létě, když je řeka čistá a nazrzlá. Zato obecňáka jsem neviděl už dlouho.

A tudíž můj názor vlastně vůbec není směrodatný:-))

Úterý 1. června 2010 v 0:06® osprey
    osprey

Raduna> Gratulace. A ani nevadí, že pro kapraře jsou ty rozměry docela malý, viď ? :-))

Úterý 1. června 2010 v 0:05® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

jiris> Jo, Gammáři to mají přesně.

Firetiger> Libor je technicky erudovaný, ten to zvládne. Přepočítá si to, přebytečný kus prutu odřízne (nebo dá ukousnout psovi) a půjde na ně.:-))

Úterý 1. června 2010 v 0:02® osprey
    osprey

Prutos> Tak se těš. Budeš mít kolovrátek se sluníčkem.

A jestli ti to budu hodně závidět, pořídím si nějaký s beruškou:-))

Pondělí 31. května 2010 ve 22:59® osprey
    osprey

jiris> To je možné, já mám Loomise:-))

Pondělí 31. května 2010 ve 22:58® osprey
    osprey

acam> Ale jo, klidně Stella. Člověk si musí udělat raz za čas radost.

Pondělí 31. května 2010 ve 22:56® osprey
    osprey

sus1> Ale slib mi, že dáš s tím rejpáním pokoj, dokud nebude svítit aspoň tři dny sluníčko. Dneska sis fakt nevybral dobrej den.

Pondělí 31. května 2010 ve 22:50® osprey
    osprey

jiris> No je to dokonce přes 290 cm, protože 9 fítů je asi 275 cm. To je problém, jestli má člověk počítat stopu jako 30 čísel nebo 30.48 cm. Už jsem viděl i firmy, co dělají ty „metrické stopy“ po 30 cm.

Tento příspěvek byl editován 31.5.2010 22:50:38 uživatelem osprey.