Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 31. května 2010 ve 22:46® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
sus1> Tebe bysme tu měli vystavovat

Musíš víc myslet, aby si druzí nemysleli, že to myslíš tak, jak to ve skutečnosti vůbec nemyslíš. Jinak si naběhneš jak pes na vidle

- Pondělí 31. května 2010 ve 22:44® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
acam> Jistě, dobré věci zrajou
Moje černé zázraky už teda
opravdu stárnou, ale dvacet let si každý z nich odkroutí a servis viděly
jen jednou za 4 – 5 let kvůli namazání a po 15 letech jsem nechal
vyměnit brzdné podložky. - Pondělí 31. května 2010 ve 22:31® osprey
acam> Twin FC je po roce vláčení sotva dobře zajetej – mám pocit, že běhá líp než novej. A má za sebou i týden na moři.
troutkiller: Mám vstupenku k tobě do klubu, taky s rychlosklopnou kličkou. Uvidíš někdy u vody.
- Pondělí 31. května 2010 ve 22:26® osprey
Robur> Sus není v jádru zlý, doložil to už vícerokrát. Dokonce jel za námi ukrutnou dálku na sraz do Malšic.
Ale občas když čtu ty jeho příspěvky, tak lituju, že na něj nedosáhnu

Ale zase bez něj by to tu nebylo ono. Holt je to těžký – a ten lump na to hřeší

- Pondělí 31. května 2010 ve 22:16® osprey
Mary> Děkuji velmi

Sander: I tobě děkuji

sus1: Právě dělám šest hodin v kuse práci, kterou tady na serveru nikdo neuvidí. A už se mi hromadí další.
Já vím, že to nemyslíš vysloveně zle, ale občas tady napíšeš něco, co člověka, nezlob se, opravdu nasere.
- Pondělí 31. května 2010 v 18:29® osprey
- Diskuze: Kaprařina
majkyss> Proboha, nikdy nedělej, co dělá každej. Dělej to, co potřebuješ, aby tě rybařina bavila a aby sis zachytal. Kapr (předpokládám, že ti o něj jde) se nechá chytat spoustou způsobů – na položenou (klasicky s čihátky, na boilies s pruty ve stojanu, na feeder), na plavanou, z hladiny (třeba na kůrku) a dokonce i muškařením nebo v extrému i přívlačí (já jich zatím uvláčel šest).
A takový styl lovu, kdy se naučíš znát menší vodu, pochopíš kam kapři vyjíždějí, lehce tam nakrmíš a zasedneš s jedním prutem (a jednou vidličkou) je dost super rybařina.
K takovému tomu vysedávání v bivaku u tripodu se dostaneš časem, až ti půjde fakt o velké ryby. Zatím jsem někde četl, že si dáváš za cíl něco kolem padesátky a to je ryba, kterou ulovíš všemi způsoby.
- Pondělí 31. května 2010 v 17:55® osprey
- Diskuze: Muškaření
Libor> Osobně bych ti doporučoval čtyřku (na většinu menších ryb) a sedmičku (utáhne i nějaké strímry a ještě se s ní nechá nymfovat na parmy). Délky ta čtyřka asi 270 cm (9 stop), ta sedma totéž nebo 285 cm (9 stop a 6 palců). Delší verzi bys užil pokud bys chtěl házet dál a taky se s tím trochu líp vede ta nymfa.
On mě tu snad někdo fundovanější doplní.
- Pondělí 31. května 2010 v 17:32® osprey
- Diskuze: Muškaření
Libor> Ano, tohle všechno je třeba brát v potaz. A pak ti ten prut musí sednout.
Zvaž, jak dalece tě zajímá parma, bolen a štika. Pokud nijak moc, tak to, co si pořídil MPčko (270 cm /#4), je velmi dobrá volba. Pokud tě naopak ty tři jmenované ryby dost zajímají, chtělo by to prut tak na šestku sedmičku šňůru. Vysloveně na štiku ještě výkonnější, ale to bych už na tvém místě neřešil.
Velikost vody a délka hodů se promítají do délky a akce blanku.
Tento příspěvek byl editován 31.5.2010 17:33:48 uživatelem osprey. - Pondělí 31. května 2010 v 17:26® osprey
- Diskuze: Kaprařina
majkyss> Na druhou stranu profi kaprař by určitě stojan vyžadoval. Má to jisté výhody.
Ale pokud vím, ty začínáš a potřebuješ určitě utrácet peníze jinde.
- Pondělí 31. května 2010 v 17:23® osprey
sus1> Problém je, že já vidím víc než ty a navíc se snažím vytvářet obsah, což je větší práce než by se zdálo.
- Pondělí 31. května 2010 v 16:07® osprey
džigit> Já taky používám Abu. Ale na opačné straně prutu než to hodláš dělat ty.
A Toro s tím Abu spíš už jen dojíždí. Nového asi nic nemá, i když já mu do nádobíčka zas tolik nevidím.
- Pondělí 31. května 2010 v 16:06® osprey
Sander> Já vím, ale beze mě byste tu zpustli, zvlčili a když bych se vrátil, našel bych přeplněnou schránku a práce tolik, že bych se při pohledu na to musel zastřelit.
A s ohledem na náš domácí zbrojní park by to byla velmi bolestivá a zdlouhavá záležitost

- Pondělí 31. května 2010 v 16:04® osprey
džigit> Středovou brzdu mají jiné kousky – třeba legendární Suverän. Tam by to za těch šest bylo ještě dobré.
Ale ten Sörön je mašinka, dík které se může Abu na našem trhu tvářit, že má co nabídnout a nechce za to dvakrát tolik co za kopečkama (tím narážím na politiku firmy, která Abu dovážela před několika lety a nakonec s tím skončila).
- Pondělí 31. května 2010 v 16:00® osprey
džigit> Jo – ten modrý. Je o víc lepší než o kolik je dražší.
- Pondělí 31. května 2010 v 15:58® osprey
Sander> Zkoušel, jeden dostal 4– a druhý za 5. Vzhledem k nemístným poznámkám dostal ten větší ještě návrh na třídní důtku, s tím, že pokud to bude pokračovat, dojde k podmínečnému vyloučení…

- Pondělí 31. května 2010 ve 13:51® osprey
džigit> Ten Sörön není špatný. Osobně si ale myslím, že ta plná verze je v konečném zhodnocení všech vlastností o tolik lepší, že bych šel do ní.
- Pondělí 31. května 2010 ve 13:37® osprey
HaD> Teď ještě, jestli Moravák Jožka Foltýn unese skutečnost, že jsi ho nazval „nejlepším Čechem“.

- Pondělí 31. května 2010 ve 13:34® osprey
džigit> Jsou to slušné a použitelné navijáky. Ale praktické zkušenosti nemám. Asi bych vzal Söröna v plné palbě (modrý, deset ložisek). Teď ušetříš pár stovek a pak s tím budeš několik let točit…
- Pondělí 31. května 2010 ve 13:19® osprey
džigit> A copak bys rád od Abu? Multík, Soröna, nebo něco se středovou brzdou?
- Pondělí 31. května 2010 ve 13:05® osprey
Kazan> Ono to tak je. Ale musíš mít dostatečně křivou páteř, skoro žádné svědomí a rychle zapomínat, protože jinak se ti ty sviňárny nakonec jednou připomenou.
Já si s tím hlavu nelámu. Nepotřebuju ochcávat nějaká pravidla, abych měl o pár ryb nebo trochu peněz víc. Dávno jsem zjistil, že o tom život není.