Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 31. května 2010 ve 12:36® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
OK 59> A narazili jste i na něco víc?
- Pondělí 31. května 2010 ve 12:35® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Scanix> Hezké. Já věřím svému oknu. Zatím mě nikdy nezklamalo.

- Pondělí 31. května 2010 ve 12:34® osprey
- Diskuze: Kaprařina
majkyss> Nikdy jsem stojan na pruty nevlastnil – opravdu se nechá spousta situací pokrýt vidličkami a jsi mobilnější. On totiž stojan ryby nechytá…
Je fakt, že dneska lidi na mobilitu kašlou, krámy vozí k vodě pomalu károu a potřebují mít auto za zadkem.
Vídám lidi s tripody i čtyřnohými stojany a spíš bych řekl, že je to otázka kvality toho produktu jako takového než počtu těch nožiček. Teoreticky jsou 4 nohy víc

- Pondělí 31. května 2010 ve 12:28® osprey
džigit> Fouká, mraky s modrou oblohou tak půl na půl, jede to po nebi docela rychle. Z okna vidím daleko, nejmíň hodinu to vydrží.
- Pondělí 31. května 2010 ve 12:27® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
BigMike> Dle práva je ryba na svazové vodě tuším „res nulius“ – věc ničí. Latiníci prominou, jestli jsem to napsal blbě.
Takže vulgárně řečeno, když chytíš rybu, jsi na tom asi jako když najdeš pětikorunu. No a spousta lidí se podle toho chová.
A právníci? Právník přece není člověk hájící právo. Je to člověk hájící zájmy klienta v souladu s platnými zákony. Nic víc. Jinak by půlka lidí u soudu nesehnala obhájce. Po pár letech života v téhle branži může být člověk pěkná svině.
Pro právníky – napsal jsem „může být“.
- Neděle 30. května 2010 ve 23:48® osprey
Char> A to jsem teď slyšel vyprávět porybného, jak přistihl při pytlačení právníka. Ten mu vysvětlil právní stránku věci (nepáchá trestný čin, tudíž porybný není oprávněn ho zadržet) a prostě odjel s tím, že pokud dotyčný porybný chce, může na něj podat trestní oznámení, ale že je mu ho v tom případě předem líto.
- Neděle 30. května 2010 ve 23:44® osprey
Libor> Porybní by možná přijeli pramicí, přičemž zvuk jejího motoru pozná kdekdo na kilometry daleko.
Orlík je země nikoho. Zeptej se MPčka na toho hodného pána, co se s námi bavil při poslední chytačce. Říkal, že rybaří asi 40 let a povolenku v životě neměl.
- Neděle 30. května 2010 ve 23:26® osprey
hecht> Tak to upřímnou soustrast.
- Neděle 30. května 2010 ve 23:24® osprey
Char> Jo, proto jsem se Orlíku roky vyhýbal.
Všude se omílá chyť a pusť, ale realita je taková, že sezóna dravců na některých vodách šetnáctým červnem víceméně končí.
Občas si říkám proč jsem vlastně slušnej…
- Neděle 30. května 2010 ve 22:55® osprey
Sander> Proč je hecht chudák?
- Neděle 30. května 2010 ve 22:35® osprey
Libor> Muškaři právě řeší, zda ulovit kapra na mouchu není zvrácené a ty přijdeš s tímhle. Dělali jste dohledávku?

- Neděle 30. května 2010 ve 22:30® osprey
dodorider> Pokud cizí MO provádí odlov na vašem revíru tímto způsobem, upozornil bych na to dopisem kraj. A pro jistotu bych napsal něco pěkného i těm šmejdům.
- Neděle 30. května 2010 ve 22:29® osprey
skwor> Já měl letos jeden den asi 8 – 9 záběrů a tuším, že 4 kapry na břehu (za hubu).
Občas se kapr vyvláčet dá a když je hlad, tak bere na malé nástrahy docela snaživě. Když je velmi velký hlad, šlukne i devítku wobbler.
- Neděle 30. května 2010 ve 14:47® osprey
dodorider> Co byli zač ti vrazi s agregátem? Pytláci, lovná četa vaší (jiné) MO, nějaký vědecký výzkum?
- Neděle 30. května 2010 v 1:33® osprey
majkyss> Drahé věci mají smysl, pokud za tu cenu dostaneš něco, co za menší cenu nedostaneš. Já kupuju věci obyčejné i velmi drahé. Samozřejmě po dvaceti letech s prutem vím, co chci.
Co se týče kapra 50 cm, to by na většině vod neměl být zas tak strašný problém.
- Neděle 30. května 2010 v 1:26® osprey
majkyss> Proč ostudu? Důležité je, jestli se ti tam líbilo a jestli sis odnesl kromě té „ostudy“ něco pozitivního.
Mě spousta vycházek, kde jsem o rybu ani nezavadil, dala hrozně moc.
- Sobota 29. května 2010 ve 23:47® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 29.5.2010 | Způsob lovu: Plavaná
Tak jsem dal po čase šoulačku s matchkou, protože začínám ztrácet kontakt se svou vodou. Vůbec nevím, co se na ní děje, jak se věci mají a připadám si jako slepý.
Dnes jsem to trochu napravil.
Navíc jsem potkal u vody jednoho známého, skvěle jsme pokecali a chytili pár rybek. Dominovali tloušti a plotičky, já chytil okouna, kolega pár podouství, kterým vévodil nádherně vybarvený mlíčák (fotku jsem ořízl a doostřil, jinak sem na barvy ani nesáhl). A nakonec jsem si konečně chytil vytouženou parmu. Moc velká nebyla, ale byla. Akorát jsem neodhadl směr a intenzitu světla a všechny její fotky jsem zmrvil…

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 29. května 2010 ve 23:42® osprey
- Diskuze: Kaprařina
matx> Je to olejnina podobně jako řepka. Ale dražší, semínka jsou mrňavá, špatně se s tím zachází. Možná pomletý mák do nějakého těsta, krmítkové směsi atd.
Pokud jde o olejnatá semena, držel bych se řepky a konopí.
- Sobota 29. května 2010 ve 22:19® osprey
Já nic nepočítám. Klidně bych mohl mít ještě měsíc pořád květen. Měl jsem spoustu plánů a nic jsem nestihnul.
A zahájení? Ten den, kdy se nedostanu na žádný flek, co mám rád, protože je u vody mraky lidí, které tam normálně za celý rok nevidím?
Tak s tím si hlavu nelámu. Až bude, tak bude
Tento příspěvek byl editován 29.5.2010 23:39:54 uživatelem osprey.
- Pátek 28. května 2010 ve 23:44® osprey
majkyss> Samozřejmě že dá. To se vždycky nastavuje až u vody.
A kdyby ti to přišlo složité, tak zleva brok, zprava brok a splávek navlečený mezi nimi. Broky nenamačkávat moc silně, musí jít posunovat.