Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:30® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 21.5. 2010 | Způsob lovu: Feeder
Tak jsem v pátek vytáhl kamaráda na ryby. Po nezdařeném pokusu o ulovení kapra jsme skončili u velice solidní cejnovačky. Ryb dost (asi třikrát jsme vytáhli rybu současně) a hlavně pohodový den.
Na fotce je jedna z těch dvojic, které jsme zdolali prakticky současně.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 24. května 2010 ve 22:12® osprey
- Diskuze: Feeder
Pokud je tu někdo, kdo se účastnil závodů ve Všenorech, pak ho speciálně zdravím a posílám „ochutnávku“ z připravované reportáže.
Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 22:13:25 uživatelem osprey.

- Pondělí 24. května 2010 ve 22:11® osprey
Roman 7> Ahoj. V neděli jsem byl u rodičů, dneska v tom ležím celý den.
Myslím, že fotky se docela povedly (některé) a bude z toho superčlánek (52 snímků). Fotky mám zpracované, textu asi půlku. Teď nám tu začíná bouřka, tak jsem to vypnul (dělám na dvou strojích – na jednom je Internet, na druhém ostatní).
A díky za všechno.
kary> Jo, je to celé nějaké pokřivené. Musel bych být víc u vody, abych si dovedl udělat lepší obrázek.
- Pondělí 24. května 2010 v 15:11® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dam> To určitě – pokud slovo „kamkoli“ zahrnuje vodní prostředí, které těm rybám nabídne podmínky k životu.

- Pondělí 24. května 2010 ve 14:57® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
spike> Je to jedno. Po pravdě řečeno, pokud by se objevil pod novým nickem a choval se jako slušný návštěvník, tak mi vůbec vadit nebude. Návštěvnost je hlavním smyslem naší práce – proto tady ale nemůžeme trpět chování, které stálo na pozadí celé téhle story.
- Pondělí 24. května 2010 ve 14:52® osprey
davaprd> Ahoj,ležím teď ve fotkách z akce. Dovezl jsem jich asi 500, z toho stovka se netýká přímo závodů. Vybral jsem ty nejzajímavější, snažím se je upravit a ještě dnes vyrobím text. Když Pánbůh dá a všechno dobře půjde, měla by tu zítra být reportáž ze soboty a doufám, že se někde na síti dostanu i k celkovým výsledkům.
Kdy se dostanu k vodě já, to zatím nevím. Díky za zprávu.
- Neděle 23. května 2010 ve 22:53® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
acam> Smysluplnost je v tom, že tu rybu nezabiješ a přesuneš ji z vody, kde není žádoucí, do vody, kde žádoucí je.
Pokud to budeš ochotný dělat, vždycky je to plus.
- Neděle 23. května 2010 v 19:26® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> Ale jo, v podstatě jde jen o to, že jsou i větší průsery a když se člověku vyhýbají, tak je vlastně všechno v pohodě. Příště si vezmeš na kapříky osmnáctku.
- Neděle 23. května 2010 v 19:14® osprey
Sander> Vyjádřil jsem se blbě – ti, co se pokoušeli o totéž se taky pokoušeli někam dojet. A ty modré majáčky patřily vozidlům, která se dají přivolat pomocí takových zvlášť krátkých telefonních čísel.
Ten stroj, kolem kterého se jejich posádky hemžily, byl vskutku na sračky
Tento příspěvek byl editován 23.5.2010 19:14:34 uživatelem osprey.
- Neděle 23. května 2010 v 19:12® osprey
Sander> Kapr si určitě uvědomuje sám sebe (akorát ne tak dalece jako člověk) a pokud si umí ze dvou druhů žrádla vybrat jeden a preferovat ho, pak má i názor. Přinejmenším podle mého názoru se toto za názor považovat dá, i když to není názor hodný génia.
Tohle jsou dost filozofické pojmy. Já při lovu dravců zjistil, že mnohé starší ryby jsou osobnosti a mají návyky, které jsou velmi individuální.
- Neděle 23. května 2010 v 19:07® osprey
Sander> Nelam si s tím hlavu, dneska je blbej den.
Já přejel autem půl republiky a potkal několik těch, co se pokoušeli o totéž a až tak úplně se jim to nepovedlo. V jednom případě hodně nepovedlo – takový srocení modrejch majáčků se vidí málokdy. Takže si říkám, že můžem být rádi, že jsme na tom tak, jak jsme, páč by mohlo být i o dost hůř.
- Neděle 23. května 2010 v 18:54® osprey
1Mara> Spíše bílá ryba. Aktuálně asi nejvíc cejn do 45 cm.
- Neděle 23. května 2010 v 18:52® osprey
Jak.novi> Jinak v době, kdy jsi to psal, jsem já vytáčel to číslo na Davidův telefon.
Ono je opravdu těžké být tu 24 hodin denně. To by ani jeden z nás nic nevytvořil. Já se ten problém snažil poměrně dlouho urovnat po dobrém, ale bohužel si dnes spousta lidí myslí, že slušnost je slabost.
A tohle už nebylo na mazání zpráv, takže jsem je nechal, aby David věděl co a jak. Rušit konta nejsem oprávněn, protože jsem zlý, krvelačný a pomstychtivý člověk, který by takovou pravomoc zneužíval a smazal z čiré zlomyslnosti třeba i tebe

- Neděle 23. května 2010 v 18:45® osprey
Tommy> Klidně přijeďte. Místa na břehu máme dost a nějakou tu zrzku s pěnou a bublnkama vám tu taky natočí

- Neděle 23. května 2010 v 18:43® osprey
- Diskuze: Muškaření
Mates(původní)> Jsem rád, že jsi u nás na jihu uspěl, já byl nedaleko Práglu a učil jsem se chytat na feeder…
Možná si vyberu nějaký pěkný podvečer v týdnu. Pokud takový vůbec bude. A v tom případě bych se podíval na jev zvaný večerné sběr – ať už něco chytím nebo nikoli.
- Neděle 23. května 2010 v 18:41® osprey
Dzumigar> Ono je dost divné jaro. Byl jsem na závodech 1. ligy feederu a 60 % závodníků včetně některých zástupců nejužší špičky neulovilo rybu. Úsek je přitom považován za dobře zarybněný.
I já mám zkušenosti, že letošní jaro je jaksi podivné a zachytat se mi daří jen na místech, kde je ryb opravdu hodně.
- Neděle 23. května 2010 v 18:37® osprey
Tommy> Lezou tam jiný, jednoho Máru to ještě přežije. Navíc doufám, že si tady na jihu Čech aspoň natankuje a dojde na
, čímž nám tu podpoří turistický ruch
- Neděle 23. května 2010 v 18:34® osprey
1Mara> Nebyly záplavy. U nás proběhlo jen celkem běžné zvýšení hladiny, které už pominulo. Tebou dotazovaná lokalita je normálně chytatelná s obvyklým výskytem ryb odpovídajícím roční době.
- Neděle 23. května 2010 v 0:15® osprey
Jak.novi> A myslíš, že mu to jen tak projde?
- Čtvrtek 20. května 2010 ve 23:51® osprey
Pavča> Je to jednoduché – slyšel jsem o případu, kdy rybář štice chycené v květnu úmyslně potrhal žábry, aby si ji mohl nechat. Byl přítomen i porybný, ale když došel a viděl ty potoky krve, sám doporučil lovci, aby takto poškozenou rybu nepouštěl.
Takže asi tak. Rybu, která evidentně nepřežije je z etického hlediska lepší vzít. Ale řád to jednoznačně zakazuje a je to tak dobře. Pokud se rozhodnu rybu přesto vzít, je nutné naprosto reálně počítat s možností, že mě to může stát papíry.
Kdybychom byli společnost férových a poctivých lidí, asi by bylo všechno jinak.