Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 24. května 2010 ve 22:30® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 21.5. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem v pátek vytáhl kamaráda na ryby. Po nezdařeném pokusu o ulovení kapra jsme skončili u velice solidní cejnovačky. Ryb dost (asi třikrát jsme vytáhli rybu současně) a hlavně pohodový den.

Na fotce je jedna z těch dvojic, které jsme zdolali prakticky současně.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34381.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 24. května 2010 ve 22:12® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Pokud je tu někdo, kdo se účastnil závodů ve Všenorech, pak ho speciálně zdravím a posílám „ochutnávku“ z připravované reportáže.

Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 22:13:25 uživatelem osprey.
    foto/diskuze/feeder/2010/th-img34378.jpgfoto/diskuze/feeder/2010/th-img34379.jpgfoto/diskuze/feeder/2010/th-img34380.jpg
    Pondělí 24. května 2010 ve 22:11® osprey
    osprey

Roman 7> Ahoj. V neděli jsem byl u rodičů, dneska v tom ležím celý den.

Myslím, že fotky se docela povedly (některé) a bude z toho superčlánek (52 snímků). Fotky mám zpracované, textu asi půlku. Teď nám tu začíná bouřka, tak jsem to vypnul (dělám na dvou strojích – na jednom je Internet, na druhém ostatní).

A díky za všechno.

kary> Jo, je to celé nějaké pokřivené. Musel bych být víc u vody, abych si dovedl udělat lepší obrázek.

Pondělí 24. května 2010 v 15:11® osprey
    osprey

dam> To určitě – pokud slovo „kamkoli“ zahrnuje vodní prostředí, které těm rybám nabídne podmínky k životu.:-D

Pondělí 24. května 2010 ve 14:57® osprey
    osprey

spike> Je to jedno. Po pravdě řečeno, pokud by se objevil pod novým nickem a choval se jako slušný návštěvník, tak mi vůbec vadit nebude. Návštěvnost je hlavním smyslem naší práce – proto tady ale nemůžeme trpět chování, které stálo na pozadí celé téhle story.

Pondělí 24. května 2010 ve 14:52® osprey
    osprey

davaprd> Ahoj,ležím teď ve fotkách z akce. Dovezl jsem jich asi 500, z toho stovka se netýká přímo závodů. Vybral jsem ty nejzajímavější, snažím se je upravit a ještě dnes vyrobím text. Když Pánbůh dá a všechno dobře půjde, měla by tu zítra být reportáž ze soboty a doufám, že se někde na síti dostanu i k celkovým výsledkům.

Kdy se dostanu k vodě já, to zatím nevím. Díky za zprávu.

Neděle 23. května 2010 ve 22:53® osprey
    osprey

acam> Smysluplnost je v tom, že tu rybu nezabiješ a přesuneš ji z vody, kde není žádoucí, do vody, kde žádoucí je.

Pokud to budeš ochotný dělat, vždycky je to plus.

Neděle 23. května 2010 v 19:26® osprey
    osprey

Sander> Ale jo, v podstatě jde jen o to, že jsou i větší průsery a když se člověku vyhýbají, tak je vlastně všechno v pohodě. Příště si vezmeš na kapříky osmnáctku.

Neděle 23. května 2010 v 19:14® osprey
    osprey

Sander> Vyjádřil jsem se blbě – ti, co se pokoušeli o totéž se taky pokoušeli někam dojet. A ty modré majáčky patřily vozidlům, která se dají přivolat pomocí takových zvlášť krátkých telefonních čísel.

Ten stroj, kolem kterého se jejich posádky hemžily, byl vskutku na sračky:-((

Tento příspěvek byl editován 23.5.2010 19:14:34 uživatelem osprey.
    Neděle 23. května 2010 v 19:12® osprey
    osprey

Sander> Kapr si určitě uvědomuje sám sebe (akorát ne tak dalece jako člověk) a pokud si umí ze dvou druhů žrádla vybrat jeden a preferovat ho, pak má i názor. Přinejmenším podle mého názoru se toto za názor považovat dá, i když to není názor hodný génia.

Tohle jsou dost filozofické pojmy. Já při lovu dravců zjistil, že mnohé starší ryby jsou osobnosti a mají návyky, které jsou velmi individuální.

Neděle 23. května 2010 v 19:07® osprey
    osprey

Sander> Nelam si s tím hlavu, dneska je blbej den.

Já přejel autem půl republiky a potkal několik těch, co se pokoušeli o totéž a až tak úplně se jim to nepovedlo. V jednom případě hodně nepovedlo – takový srocení modrejch majáčků se vidí málokdy. Takže si říkám, že můžem být rádi, že jsme na tom tak, jak jsme, páč by mohlo být i o dost hůř.

Neděle 23. května 2010 v 18:54® osprey
    osprey

1Mara> Spíše bílá ryba. Aktuálně asi nejvíc cejn do 45 cm.

Neděle 23. května 2010 v 18:52® osprey
    osprey

Jak.novi> Jinak v době, kdy jsi to psal, jsem já vytáčel to číslo na Davidův telefon.

Ono je opravdu těžké být tu 24 hodin denně. To by ani jeden z nás nic nevytvořil. Já se ten problém snažil poměrně dlouho urovnat po dobrém, ale bohužel si dnes spousta lidí myslí, že slušnost je slabost.

A tohle už nebylo na mazání zpráv, takže jsem je nechal, aby David věděl co a jak. Rušit konta nejsem oprávněn, protože jsem zlý, krvelačný a pomstychtivý člověk, který by takovou pravomoc zneužíval a smazal z čiré zlomyslnosti třeba i tebe:-))

Neděle 23. května 2010 v 18:45® osprey
    osprey

Tommy> Klidně přijeďte. Místa na břehu máme dost a nějakou tu zrzku s pěnou a bublnkama vám tu taky natočí:-)

Neděle 23. května 2010 v 18:43® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

Mates(původní)> Jsem rád, že jsi u nás na jihu uspěl, já byl nedaleko Práglu a učil jsem se chytat na feeder…

Možná si vyberu nějaký pěkný podvečer v týdnu. Pokud takový vůbec bude. A v tom případě bych se podíval na jev zvaný večerné sběr – ať už něco chytím nebo nikoli.

Neděle 23. května 2010 v 18:41® osprey
    osprey

Dzumigar> Ono je dost divné jaro. Byl jsem na závodech 1. ligy feederu a 60 % závodníků včetně některých zástupců nejužší špičky neulovilo rybu. Úsek je přitom považován za dobře zarybněný.

I já mám zkušenosti, že letošní jaro je jaksi podivné a zachytat se mi daří jen na místech, kde je ryb opravdu hodně.

Neděle 23. května 2010 v 18:37® osprey
    osprey

Tommy> Lezou tam jiný, jednoho Máru to ještě přežije. Navíc doufám, že si tady na jihu Čech aspoň natankuje a dojde napivo , čímž nám tu podpoří turistický ruch:-))

Neděle 23. května 2010 v 18:34® osprey
    osprey

1Mara> Nebyly záplavy. U nás proběhlo jen celkem běžné zvýšení hladiny, které už pominulo. Tebou dotazovaná lokalita je normálně chytatelná s obvyklým výskytem ryb odpovídajícím roční době.

Neděle 23. května 2010 v 0:15® osprey
    osprey

Jak.novi> A myslíš, že mu to jen tak projde?

Čtvrtek 20. května 2010 ve 23:51® osprey
    osprey

Pavča> Je to jednoduché – slyšel jsem o případu, kdy rybář štice chycené v květnu úmyslně potrhal žábry, aby si ji mohl nechat. Byl přítomen i porybný, ale když došel a viděl ty potoky krve, sám doporučil lovci, aby takto poškozenou rybu nepouštěl.

Takže asi tak. Rybu, která evidentně nepřežije je z etického hlediska lepší vzít. Ale řád to jednoznačně zakazuje a je to tak dobře. Pokud se rozhodnu rybu přesto vzít, je nutné naprosto reálně počítat s možností, že mě to může stát papíry.

Kdybychom byli společnost férových a poctivých lidí, asi by bylo všechno jinak.