Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 16. května 2010 ve 23:00® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Scanix> Prosit nemusíš, já ho odtamtud vyobcuju, i kdybys prosil abych ho tam nechal

A o manýrech nemluv, tam se to snad trpí?

- Neděle 16. května 2010 ve 20:55® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
skwor> Co by nebodoval. Illex nebo Rapala CD 3 by taky bodovaly, ale mají dva trojháky

- Neděle 16. května 2010 ve 20:53® osprey
- Diskuze: Muškaření
kubas> Krásné ryb, krásné vody, ale je to taková útržkovitá změť. V podstatě mi tam chybí sdělení, nějaká nit příběhu… Připadá mi to jako fotoalbum z videosekvencí.
- Neděle 16. května 2010 ve 20:46® osprey
Sander> Když to je těžký – člověk si občas vezme něco do hlavy a pak se s odstupem času třeba i diví, že mu to za to stálo.
U mě je tohle běžné. I když na rybách mě to už skoro přešlo – třeba tenhle květen jsem měl hafo plánů. Nezůstalo z nich skoro nic. Ale už si s tím ani nelámu hlavu.
- Sobota 15. května 2010 ve 21:25® osprey
- Diskuze: Feeder
timbab> To je právě ten největší problém. Mezi lidem jich je málo. Jsou drahé a nejsou pro závodníky. Jsou pro lidi jako jsi ty a já. Já už na ně myslím dlouho, ale problém je právě v tom, že to není kde osahat.
Had má jeden Sportexácký light, už několik let starý, nedělá se. Rychlý tuhý prut, výkonný jako prase. Lepší slovo mě nenapadá. Jen špičky jsou takové – obyčejné, přinejmenším na ten light. U heavy to tolik nevadí.
- Sobota 15. května 2010 ve 21:21® osprey
Sander> Víš, že já skončil relativně brzy. a co se týče těch ryb, nevnímal jsem zásadní rozdíl mezi nimi a těmi, co jsem chytil blíže k domovu.
- Sobota 15. května 2010 ve 21:19® osprey
timbab> Sportexy mají blank s možná největším zdolávacím potenciálem. Sumcaři, co vláčejí, mají tuhle značku mimořádně v oblibě. Pokud chceš prut na tvrdou práci, neváhal bych. A s nějakým Mikadem bych to asi vůbec nesrovnával.
- Sobota 15. května 2010 ve 21:00® osprey
timbab> Oni dělají jen jeden. Tady vpravo nahoře je reklama Mavepu. Klikni a najdi si Sportex feeder do 140 g. prý drží v proudu jako přibitej a zdoláš s ním i remorkér.
- Sobota 15. května 2010 ve 20:59® osprey
brčal> Jo, tak nějak. Svět se v p..el obrací.
Tenhle není nijak velkej, jsou tam i o něco větší a taky daleko okousanější.
Mates(původní)> Stáhnul jsem ji ze sousedního compu, co není napojený na síť
Sníst by se dal, ale mít v papírech napsaného
potočáka… Fuj. Styděl bych se. I když v případě téhle ryby je to
v zásadě jedno. - Sobota 15. května 2010 ve 20:54® osprey
Mates(původní)> Zvažoval jsem, že zajedu, ale nakonec jsem zpracoval nějaké články. Ještě dva podobný dny a budu se moct podívat v zracadle sám sobě do očí a jet na ryby

- Sobota 15. května 2010 ve 20:52® osprey
timbab> Kup Sportexy do 140 g. Je to drahý, ale teď má ten klacek Vašek Turek a je z něj unešenej. Zfleku prodal tři měsíce starý heavy Antaresy (anebo neprodal – jsou v bazaru) a nedá na něj dopustit. Chytá často na Labi, takže v tom jste na tom podobně.
- Sobota 15. května 2010 ve 20:48® osprey
Mates(původní)> Mám to doma. Teda, zas až takovej zázrak to není. A čím divočejší ryba, tím víc na to…

- Sobota 15. května 2010 v 17:34® osprey
pehu> Ten Nexave je povedená tyčka. Taky na něj myslím. Ale výkonově má své meze. To zjistil kamarád, když na podobný proutek zapřáhl kapra 70+ a pak jen stál a držel…
Do nějakých 2 – 3 kg ale většinu ryb s přehledem zvládne.
- Sobota 15. května 2010 v 17:32® osprey
Mám dotaz. Je fakt, že bych se mohl ptát jinde, ale zkusím to tu. Na jednu z blízkých pstruhovek vysadili takovéto „potočáky“. Velikost „lovná“, cca 25 – 33 cm, chování podobné duhákovi, snad jen maličko ochotnější útočit na tvrdé nástrahy.
Barvy mdlé, zejména žlutá tam skoro není.
Máte s těmito rybami zkušenosti? Co je to zač – nějaká italská linie, Kolowrat,…? Nevím, neznám, proto se ptám.

- Sobota 15. května 2010 v 17:24® osprey
brčal> Snažil jsem se. Víc v osobce.
- Sobota 15. května 2010 v 17:23® osprey
pehu> Oni by v obchodě jistě byli rádi.

Pokud má ten prut korkovou rukojeť a naviják není moc velký, bude plavat. Mě to jednou do vody sestřelila labuť (narazila do vlasce) a plavalo to.
- Sobota 15. května 2010 v 17:08® osprey
pehu> Uschlé kostky housky dlouho drží vzduch a mohou stoupat. Pokud je to ten případ, pak je rozdíl jasný.
Spousta ryb už okoukla i různé pravidelné tvary. Třeba je rozdíl i v tom.
- Sobota 15. května 2010 v 15:30® osprey
acam> Ty ostroretky jsou naprosto nezrazené a nezkušené. Stačí některou z těch 15 ryb na 12 km řeky najít… A když se o takový nesmysl pokoušíš, musíš si říkat, že je to sport

- Sobota 15. května 2010 v 10:44® osprey
acam> Sportovní ryba je taková, kterou nestojí za to sežrat, chytá se blbě, pustíš ji bez mrknutí oka a tím, že jsi ji chytil, neuděláš na nikoho žádný dojem.
Typicky ostroretka u nás na řece. Na celém revíru jich máme asi 15 kusů, ale 50 cm nemusí být až takový problém.
Ale jdi na ně cíleně

- Pátek 14. května 2010 ve 23:24® osprey
brčal> Ahoj. Zítra ti naskočí Řecko.
Tento příspěvek byl editován 14.5.2010 23:24:58 uživatelem osprey.