Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 14. května 2010 ve 22:35® osprey
osprey

Sander> To je barva Real Sunfish – slunečnice. Žraly mi to parmy. Pak jsem ho jednou přemaloval fixem, aby víc vypadal jako ten první.

Pátek 14. května 2010 ve 21:07® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Mates(původní)> Jo, domluvíme se. Aktuálně hodlám využít blbého počasí a pracovat. Teď už zmizím. Musí tu být co číst:-))

Pátek 14. května 2010 ve 20:48® osprey
osprey

Mates(původní)> Teď se to zkalí a zvedne se průtok. Mohli by se objevit kapři. Na mouchu to bude, až se to vyčistí. A budeš mi muset poradit nějaký vzor. Nikdy jsem tam s mušákem nebyl.

Pátek 14. května 2010 ve 20:36® osprey
osprey

Mates(původní)> Já se připojím:-) Nabídky si vážím, problém je čas. Už jsem tam ale nebyl několik let. Chtělo by to.

Mimochodem, hodlám se letos ještě objevit u jedné kamenité Říčky. To bychom měli na půl cesty, i když já asi blíž.

Tento příspěvek byl editován 14.5.2010 20:36:20 uživatelem osprey.
Pátek 14. května 2010 ve 20:27® osprey
osprey

Mates(původní)> Berounka je moc hezká voda. Mám tam fleky na revírech 5 a 6, kam se chci už 15 let vrátit a pořád nějak není čas. Ale i u Prahy je docela hezká.

No nic, jdu vytvářet hodnoty. Potřebujeme nový Duel a další věci.

Pátek 14. května 2010 ve 20:19® osprey
osprey

acam> Ne, přišel jsem na to, jak ryby, které nám hodinu ani nedrbly, tahat skoro na hod. Dobří závodníci tu fintu znát budou. Ale právě to je problém Internetu, každá pitomost se strašně rychle rozkecá.

Navíc – pokud na to přijdeš sám, bude to pro tebe mít daleko větší cenu.

Takže neměj mi to za zlé. Prostě je možné objevit nástrahu a její prezentaci takovou, že ty záběry nakonec dostaneš. Nemusí se to ale vždycky povést. Jsou dny, kdy prostě nežerou a tečka.

Pátek 14. května 2010 ve 20:15® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Dzumigar> Krmné místo má svůj rytmus. Ryby najíždějí v určitém pořadí, často ve vlnách, různě se chovají.

Pouhé vhazování hlíny dokáže přilákat dost ryb, hlavně menších. u nás to někteří šikovnější jedinci využívají i při čeřínkování nástražních rybek.

Pátek 14. května 2010 ve 20:09® osprey
osprey

Mates(původní)> Sleduj vodní stavy – nevypadá to tu nejlíp. V nejhorším si omrkni na mapách i nějaké ty opovrhované stojáky. Dnes prší celý den a řeky jdou rychle nahoru.

Pátek 14. května 2010 ve 20:07® osprey
osprey

acam> V mnoha případech by to tak dopadlo. Závodníci jsou jenom lidi.

Ale dá se ledacos. Zeptej se někdy hechta, jak jsme chytali na jisté kamenité říčce duháky…

Pátek 14. května 2010 v 19:51® osprey
osprey

Mates(původní)> Já dal pár duhákových večeří po zahájení. V té době je rychlé snížení počtu čerstvě vysazených duháků záslužný čin.

Teď, když už jich přežívá asi desetina vysazeného počtu, už jsem k nim shovívavý. Mám rád, když mi na to hupne nějaký ten starousedlík.

Ale na té fotce mě fascinuje, jak se mu ten hmyzák směje do očí:-))

Pátek 14. května 2010 v 19:35® osprey
osprey

Ale chtěl jsem sem vložit fotku. Jmenuje se „Chrostík posmívající se duhákovi, který je momentálně indisponován“.

V žádném případě není moje, stáhl jsem ji někde na netu:-) Snad to mildas pochopí.

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img34116.jpg
Pátek 14. května 2010 v 19:32® osprey
osprey

vladah> Dvacet let jsem jezdil na kole a dodnes jezdím. Ale kdybys viděl, co plave v mých oblíbených úsecích, pochopil bys, že prostě občas jedu někam dál. Posledně mi přijela na flek, kam padly 2 l ostrého krmení jedna ryba.

Těch dvacet minut pěšky chodím stejně – od auta.

Pátek 14. května 2010 v 19:29® osprey
osprey

Mates(původní)> Všiml sis? Neřekl jsem mu to. :-))

Pátek 14. května 2010 v 19:28® osprey
osprey

mildas> Já vím, ale lezu sem do muškařiny často a přívlače se vzdát nechci. Rád bych přesvědčil ostatní, že se do jisté míry liším od borců s rotačkou, co kosí podměrečné potočáky po desítkách.

On ten vztah k rybám je nezávislý na technice lovu. U mě se na pstruhovce postupně profilují dvě pozice – vláčkař pokoušející se o velké ryby a neohrabaný hračička se suchou mouchou.

Pátek 14. května 2010 v 19:20® osprey
osprey

Hany> Bohužel, mám. Beru to jako konec starých dobrých časů. Ale je to už nutnost. Času je málo a věk se hlásí. Dneska už bych výlet na Orlík na kole s dvaceti kilama na zádech rozhejbával dva dny a to si nemůžu dovolit.

Navíc se mobilita stala důležitým předpokladem má nové práce.

Pátek 14. května 2010 v 19:18® osprey
osprey

paalo> Jde o to, kolik tam toho padne. Hlína má smysl, když tam toho naházíš litry. Pokud sem tam hodíš krmítko, je často lepší ji nedat.

Pořád si říkej, co vlastně chceš, aby se dělo.jestli chceš vybláznit spoustu ryb k aktivitě, potřebuješ spoustu krmení a hlína ti ho zlevní, zatíží a udělá kal.

Jestli potřebuješ omezený počet náhozů a aby ryba rychle nacházela krmítko, může být hlína i nežádoucí.

Pátek 14. května 2010 v 19:14® osprey
osprey

HaD> Nikdo vás nebije, pane šéf:-))

Mě ani tak nevadí závodnické návyky, jak to, že se to rozmáhá mezi „obyčejným lidem“.

Teď jsem četl jakýsi článek, kde autor píše, jak nachytal v krátké době stovku potočáků s průměrnou velikostí 19 cm s tím, že každá padesátá ryba měla míru.

Viděl jsi včera. Klidně jsem se potácel bez ryby, dokud jsem si nenašel pár takových, které mi bylo radostí zapřáhnout na prut. A toho závodníka bych nepřechytal. Postrádám spoustu potřebných návyků a jsem pomalej. Vyrovnám se jim jen v některých ohledech, ale to nestačí. Vem si, že z důvodů, které jsem tu už uvedl, skoro nechytám na rotačky. Jestli mám na ně za rok 30 – 40 ryb, je to hodně. Díval jsem se na tebe, jak to taháš. Musel bych trénovat. A musel bych si koupit jiný prut než používám.

Pátek 14. května 2010 v 18:55® osprey
osprey

paalo> Nejběžnější jsou síta s oky cca 4 mm. Ale zase – záleží, co od toho chceš. V zimě bych použil jemnější.

Ale já v zimě moc nefeederuju, radši courám kolem vody se splávkem.

Pátek 14. května 2010 v 18:54® osprey
osprey

paalo> Někdy používám, někdy nepoužívám. Jde o to, kdy, kde, jak a co chytám. Záleží i na tom, jestli budu rozkrmovat flek koulemi nebo házet jen krmítkem.

Pokud jde o hlínu z krtince, tak si uvědom, že je to prostě ta hlína, co krtek vyhrabal a liší se kraj od kraje. Někde je taková, jinde maková… Použít se samozřejmě dá. Vrchol luxusu je ale jemná pojivá hlína usušená a přesátá přes síto. Jako člověk pohrdající luxusem jsem ji už ale dva roky nepoužil. Auto mám dva měsíce a vozit na kole hlínu byl s mými zády dost luxus.

Pátek 14. května 2010 v 18:48® osprey
osprey

malej.uzasnak> Víš stejně dobře, co je to dipovat, jako umíš psát česky.

Dipování je ochucování – aby nástraha natáhla další chutě. Nemá nic společného s konzervováním nebo nějakým prodloužením životnosti. Je pravda, že většina dipů je natolik koncentrovaných, že se v nich nástraha nezkazí.