Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 14. května 2010 v 18:43® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 13.5. 2010 | Revír: Pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
V očekávání lijáků a následného zákalu vody jsem ještě narychlo vyrazil na pstruhovku. Voda vyšší, ale poměrně čistá, braní dost opatrné, asi polovina ryb mi spadla, ale pár kousků jsem zdolal, mezi nimi i pěkného bojovného duháka, zřejmě starousedlíka. Za předvedený výkon zasloužil svobodu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 14. května 2010 v 18:38® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: někdy v týdnu | Způsob lovu: Feeder
Věnoval jsem během týdne jeden podvečer trénování feederu. A bylo co trénovat – ryby braly velmi neochotně, musel jsem měnit místo, předělávat sestavu a dost jsem se nadřel. Nakonec jsem ryby víceméně tahal, takže jsem byl spokojen, že jsem si dokázal poradit. Již méně jsem byl spokojen s velikostí úlovků, která jen vzácně a o málo překračovala 40 cm.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 14. května 2010 ve 13:10® osprey
- Diskuze: Muškaření
mildas> Moje nástrahy jsou z 90% jednogramové jigovky s něčím (guma, peří atd.) bez protihrotu. Spousta muškařů má podobné jigy v krabičkách a chytá s nimi taky. Zkoušel jsem to i s mušákem a není to ono. Snažím se jít po větších rybách a malých chytám dost málo (počet uvláčených salmonidů za vycházku mívám jednociferný a rozhodně na tom nejsem jak kdosi, kdo nedávno v jistém časopise napsal, že má mírovou každou padesátou rybu). Dá se říct, že u mě ryby 25+ tvoří polovinu, možná i nadpoloviční část úlovku a už proto toho na našich vodách nemůžu nachytat moc. Ale s mouchou bych nedokázal být takhle selektivní.
Ve svém životě hodně preferuju tekoucí vody. Ale na P stojáky z jistých důvodů občas jezdím a jsem hrozně zvědavý tvor. Proto chci zkusit i ty pakomáry. Nedávno jsem to tu psal v jedné diskuzi – pro mě je na rybařině nejcennější cesta. Zkusit, vidět, osahat si. Ne rubat rybu za rybou a třeba ještě se s někým předhánět kdo víc.
Takže jednou někde prubnu, jaké to je. Moc tomu nedám, výpravy na pstruhovku jsou pro mě takový malý svátek a pokud jde o mouchu, tam je to suchá a pak dlouho dlouho nic.
Tento příspěvek byl editován 14.5.2010 13:16:07 uživatelem osprey. - Pátek 14. května 2010 v 11:43® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
HaD> Bylo to kvůli závodům. Nikdy bych tyhle malé nechytal.
A proč se to nedá srovnat. Závod jako závod. Máš prut, sektor, ryby a motivaci. To, že by ligový závodník nachytal víc než já, o tom nepochybuju. Ale jinak – v čem je rozdíl?
- Pátek 14. května 2010 v 11:40® osprey
Buko> Jenže to je ryba v původní oblasti výskytu, kde je žádoucí, přirozeně se rozmnožuje a je zájem na udržení její populace.
Mám pocit, že u nás je situace jiná.
Ale s postupem slovenské strany plně souhlasím. U nás je to ale strašně diskutabilní. Třeba na Otavě jsou velmi nepopulární.
- Pátek 14. května 2010 v 11:34® osprey
HaD> Já zkusil dva závody. Jen tak s kamarády, ale byli to dobří vláčkaři. Oba jsem shodou náhod vyhrál. A právě to, jak musíš chytat to, co je a přepočítávat to na milimetry, mě zlomilo. Vyhrál jsem díky 15 cm okounovi, kterému jsem vypíchnul oko…
- Pátek 14. května 2010 v 11:22® osprey
acam> Těžko říct. Dnes už umějí konstruktéři prut udělat tak, že je i ve čtyřdílu slušný. Ale já bych do toho nešel. Krátké proutky s transportní délkou kolem metru jsou skladné až až. Jezdíval jsem s matchkou v ruce dvacet kiláků na kole na Orlík, s metrovou tyčkou bych se vůbec nezatěžoval. Jestli ale hraje ta transportní délka nějakou zásadní roli, tak proč ne.
- Pátek 14. května 2010 v 11:19® osprey
- Diskuze: Feeder
REGI> Nikam. Je hnusně, budu oba dny pracovat. Můžu si vybrat lepší počasí.
- Pátek 14. května 2010 v 0:32® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
sus1> Ne, zatím nelze. Ani já tu možnost nemám.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:48® osprey
Knot> Každá rada dobrá, uvidíme, jestli na to dojde.
Dneska jsem byl na P vláčet, protože podle toho, co hlásí za počasí, to příští týden až 14 dní nebude mít cenu (kalná voda).
Něco jsem chytil, ale ryby i pěkně sbíraly a dostal jsem úplně jiné cukání.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:45® osprey
Firetiger> Díky. Až se dostanu ke stojáku, tak to zkusím.
Do té doby musím něco pakomárovitého navázat. Návod si najdu někde na síti. Snad se k tomu do podzima dokopu

- Čtvrtek 13. května 2010 ve 23:15® osprey
Zdravím. Když už jsme u toho, mohl by mi někdo v rychlosti, heslovitě na dva tři řádky nastínit, jak se s těmi pakomáry chytá? (situace, kdy to má smysl dělat, šňůra, návazec, oživování)
Děkuju předem každému, kdo si najde čas.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 22:07® osprey
vladah> Včera to bylo divné i tady. Jel jsem něco vyzkoušet a nakonec jsem chytal kapry a cejny se sestavou, co používám v únoru na plotice. Jinak bych si neškrtnul. A ty ryby tam byly a nakonec i braly. Divné.
Ale láme se počas, blíží se fronta.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 22:05® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
malej.uzasnak> Jestli máš suchou kukuřici, tak s ní nedělej vůbec nic a vydrží ti roky.
A jinak – vůbec nevíš, co znamená slovo dipovat.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 14:28® osprey
sus1> Jistě. S tebou už se taky znám a když ti naznačím, že dost, ber to jako holý fakt.
Oba dva máme povolání (já teda spíš měl), kde má člověk zeď, za kterou už se neleze.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 14:19® osprey
sus1> Já se taky necítím ublíženě.
A pokud ti jde o můj hovor s pepou-č, tak my se známe už sedmnáct let. Srovnáváš nesrovnatelné.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 13:59® osprey
HaD> Kdychom opravdu chtěli, dalo se nachytat čtyřikrát tolik. Místo toho jsme několikrát měnili prostředí a to i s rizikem, že tam ryby téměř nebudou (v té říčce v podstatě skoro nebyly).
Šlo o to lovit takové ryby, aby byla jistota, že před objektivem něco bude a bude se fotit.
Sama naše diskuze je střet osobních postojů, nikdy z ní nevzejde vítěz ani poražený.
A jinak psané slovo je prevít, proto smlouvy sepisujou právníci

- Čtvrtek 13. května 2010 ve 13:52® osprey
Bigpista> Je to vodárenská nádrž – proto ta nižší obsádka a ta omezení. Já bych za takových podmínek použil plavanou. Jsi mobilnější.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 13:46® osprey
sus1> Teď už ale mystifikuješ. Napsal jsi i spoustu dalších vět. Vytáhneš tři nejnevinnější a moji finální odpověď, kdy ti (stále ještě se smajlíkem) dávám najevo, že už se o tom nechci bavit a stavíš se do role ublíženého.
A tu dobrotu i žebrotu hledám marně.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 12:53® osprey
sus1> Já nerozumím tomu, proč tě tak baví šťourat se v tom, proč nejedu na nějakou akci, i když mě dobrá duše Profo napsal na soupisku.
Vím, že to je sranda. Ale prostě nechápu, proč to řešíš. Zkoušíš, jak daleko musíš zajít, než tě pošlu tam, kam slunce nesvítí?