Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 11. května 2010 v 17:21® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

spike> Tobě se nevyhýbajů, ty jim málo nadbíháš:-))

Jdu k vodě. Hlavní důvod je ten, že se potřebuju protáhnout. Prošvihl jsem amury – jdu se podívat, jestli je ještě šance nebo zase až za rok.

Úterý 11. května 2010 v 17:18® osprey
osprey

REGI> Koukal jsem, že jsi nově registrovaný.

Snaž se to vidět asi tak. Feeder je technika schopná nachytat hodně ryb, ale napřed v té vodě vůbec musejí být.

Takže většinou každý, kdo se naučí s feederem zacházet, má snahu, aby byly ryby ve vodě, protože čučet na nehybnou špici je dost nuda.

Není problém si nechat rybu, ale pokud použiješ feeder jako vyrybňovací nástroj, nakonec si nezachytáš ani s ním. Speciálně na té řece.

Úterý 11. května 2010 v 16:47® osprey
osprey

Libor> Ano. Jedna z dalších věcí, které bude třeba udělat. Týká se to více rubrik.

Úterý 11. května 2010 v 16:46® osprey
osprey

Hany> Snažil jsem se autorovi něco málo naznačit…:-))

Úterý 11. května 2010 v 16:40® osprey
osprey

skwor> Ono se to postupně s léty nahromadí. Uvidíš. Počkej za nějakých 10 let:-)

Úterý 11. května 2010 v 16:07® osprey
osprey

skwor> Zdravím. Taky mám povinnosti. Ale plkat v tomto fóru mezi ně patří. Mám chytej puštěné dvakrát a na tom druhém právě tvořím článek. Naštěstí jen do čtenářské kategorie, protože při téhle míře soustředění bych něco fakt hodnotného asi nevytvořil.

Jak ale vidíš, nastínili jsme s Pepou budoucnost rybařiny na desítky let dopředu. Dějiny nám jednou dají za pravdu:-D

A s těmi navijáky máš pravdu zase ty. Člověk pak hrozně utrácí za vlasce…

Úterý 11. května 2010 v 15:36® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Šuli> Jo, vypadá to dobře. Ale zatím zůstanu u svých feederklacků. Až neuvidím na špičku, plynule přejdu k něčemu podobnému.

Úterý 11. května 2010 v 15:34® osprey
osprey

sus1> Je to sraz RYBÁŘSKÝCH fotografů. Fotí se hlavně RYBY. A ty je třeba chytit. A protože nefotíme jednu rybu půl hodiny, je třeba chytit dost ryb.

Úterý 11. května 2010 v 15:26® osprey
osprey

sus1> Až budu v létě pořádat další fotosraz, tak přijeď. Bezrybka nebudeš.

Úterý 11. května 2010 v 15:02® osprey
osprey

pepa-č> Tam by neprošly – magnet by byl v přední části hlavy. Navíc by se tyto ryby daly použít k vysbírávání menších železných předmětů z nádrže.

Ovšem svádělo by to k pytláctví – hodil bys do vody lešenářskou trubku a každý zmagnetizovaný kapr by se chytil.

Úterý 11. května 2010 v 15:00® osprey
osprey

REGI> O něco delší návazce. O kolik, to musíš vyzkoušet.

Úterý 11. května 2010 ve 14:58® osprey
osprey

pepa-č> Já to nepodceňuju. Přemýšlím zcela vážně o tom, zda by se našel šikovný plastický chirurg ochotný implantovat do kapří tlamy dostatečně silný magnet. Ty koule by se daly dipovat něčím na olejové bázi, takže by tuplem nepodléhaly korozi a v podstatě by pak stačil i velice jemný záběr…

Já v tom tu převratnost cítím. Fakt. Jsi vizionář.

Úterý 11. května 2010 ve 14:54® osprey
osprey

REGI> Ale s čím chceš poradit?

Já nevidím žádný tvůj problém. Chytáš ryby, používáš gumu, úlovků máš evidntně hromady.

Ano, chtěl jsi nějaké montáže. Ale do jakých podmínek, na co, v čem mají být lepší než ty, co teď používáš? A proč s nimi nejsi úplně spokojen?

Úterý 11. května 2010 ve 14:43® osprey
osprey

pepa-č> Tak to aby ti vysazovali speciální šupináče s magnetem v hubě. Anebo bys mohl lovit na vodách s totálním nedostatkem minerálů, zejména železa. Nevím, kde ale plavou kapři v destilce:-)

Úterý 11. května 2010 ve 14:42® osprey
osprey

REGI> Já se nezlobím a neotravuješ – v podstatě je to moje práce.

To, že máš v sestavě gumu, může být fajn. Taky ji občas používám. Jde o to kdy, jak a proč.

Úterý 11. května 2010 ve 14:37® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 10.5. 2010 | Revír: pod mostem (skoro) | Způsob lovu: Feeder

Včera jsem se cestou od Davida zastavil při přejíždění jakéhosi vodního toku a vykoupal feeder. Vypuklo přitom veliké ladění a šmodrchání s návazci, protože ryby braly tak, že to bylo sotva vidět. Nakonec jsem pochytal pár cejnů, cejnků a kapříka. Vyfotil jsem jen jednu rybu, aby se neřeklo.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33983.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 11. května 2010 ve 14:33® osprey
    osprey

1Mara> Věřím, že postupně bude všechno. Je na Davidovi, kam hodlá investovat svoje peníze. Zhruba pře rokem se rozhodl zaměstnat na tomhle serveru redaktora. Kdyby to neudělal, zbyly by mu peníze na jiné věci…

Ale tvůj požadavek nezapadne. Myslíme na to.

Úterý 11. května 2010 ve 14:29® osprey
    osprey
    Diskuze: Pěst na oko

Mates(původní)> Je to jistější, příliš si tě vážím na to, abych tě nas..l, byť třeba jen na půl hodiny. :-D

Úterý 11. května 2010 ve 14:28® osprey
    osprey

REGI> Čemu?

Těm montážím?

Nebo tomu, že máš na fotce tři kapry vyskládané na trávě a cejna navrch? Potřebuješ poradit, aby jich tam příště leželo víc? To je to, o co tu běží. Svět je dnes plný lidí s moderním cajkem, kteří umí nebo brzy budou umět chytat velice dobře.

Ale ryby jsou pro ně jen věc.

Úterý 11. května 2010 ve 14:21® osprey
    osprey
    Diskuze: Pěst na oko

1Mara> To vím. Ale určitě se mi to nikdy nestalo, protože mě se takové věci stát nemůžou:-))