Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 11. května 2010 ve 14:20® osprey
osprey

pepa-č> Oba víme, že přívlačáky jsou na menší kapry na malou vzdálenost vynikající. Zvláště pak výkonnější modely s odolným blankem a progresivní akcí. Tvá vysoká afinita ke Sportexům tímto dostává jasné tvary – tyto pruty jsou totiž na kapry mnohem lepší než nějaký Skelouš.

Přiznej se, do jakých koulí půjdeš? Jemné ovocné aroma, řízné kořeněné příchuti, mušle, oliheň, či dokonce sám Nahnilý krab?

Úterý 11. května 2010 ve 14:16® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 8.5. 2010 | Revír: chytejácká klubovka | Způsob lovu: Feeder

Ráno jsem na srazu v Malšicích bleskem odlovil dva kapry mezi 45 – 50 cm. Jeden šel na břeh, abych měl snímek, druhého jsem vyháčkoval už ve vodě (bezprotihrotové háčky jsou v tomhle ohledu super). Pak se ryby přestaly zajímat o žrádlo a protože jsem držel poměrně bytelnou sestavu určenou na větší ryby, do večera už jsem si nesekl. A tak jsem měl mimo jiné čas třeba fotit kachny.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33980.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33981.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33982.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 11. května 2010 ve 14:12® osprey
    osprey
    Diskuze: Pěst na oko

ladamaj> Vládnu psaným slovem a mám praxi s udílením trestů v českém školství. :-)) Cílem není zmastit jednotlivce, ale donutit ho, aby se dobrovolně přestal chovat jako dobytek. A nemá cenu řezat do někoho, u koho už tu snahu vidíš. Jestli je ten člověk nešťastnej už teď, tak proč mu dělat ze života ještě větší peklo?

Co ty fotky?

Tento příspěvek byl editován 11.5.2010 14:12:26 uživatelem osprey.
    Úterý 11. května 2010 ve 14:07® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

REGI> Montáže jsou pořád stejné – průběžná a paternoster (zátěž na konci a háček na postranním přívěsu). Otázka je jak dlouhý a silný návazec, jaký háček, co na něj, jak těžkou zátěž a tak. Musí se to chovat tak, jak je v dané chvíli potřeba. Obrázek pomůže jen málo.

Navíc z tvé fotky, nezlob se, mám dojem, že není žádoucí, abys uměl nachytat těch ryb ještě víc. I když se to časem jistě naučíš.

Úterý 11. května 2010 ve 13:58® osprey
    osprey

dam> Člověče, koukal bys, co dělá ta Flipova židličková technika. Sedíš, zklidníš se, pracuješ s nástrahou a v některých případech ti ryby dojedou až pod nohy.

Něco na tom je. Ještě pár let a zařadím tenhle styl lovu do arzenálu:-))

Úterý 11. května 2010 ve 13:55® osprey
    osprey

ladamaj> Zmenšovat fotky, aby zůstaly v původním rozměru, to je divný požadavek.

Pojď do Všeobecné, probereme, co potřebuješ.

Úterý 11. května 2010 ve 13:54® osprey
    osprey

Mates(původní)> Můj příspěvek o české povaze se týká toho hospodáře, padesátitisícové pokuty a dalších věcí.

Tebe nemám na mysli ani v nejmenším. Píšu to raději předem. Psané slovo je strašné svinstvo:-))

Úterý 11. května 2010 ve 13:52® osprey
    osprey

1Mara> V podstatě máš pravdu. U vody se dějí větší zvěrstva než je tento omyl. Ano, mělo by se to vyřídit. Ano, měl by padnout jednoduchý, jasný a přiměřený trest. Trest proto, že k přestupku prostě došlo a navíc vešel ve veřejnou známost. S ohledem na věk rybáře, neúmyslnost toho, co udělal a jeho snahu spolupracovat, bych se to snažil vyřešit opravdu rozumně.

To, co se kolem toho děje, je extrém ukazující některé z horších stránek české povahy.

Jsem zvědav, jak by se tady řešilo, kdybych si já ponechal podměrečnou štiku, které jsem rozerval žábry a někdo mě přitom třeba vyfotil.

Úterý 11. května 2010 ve 12:53® osprey
    osprey

spike> Já velké na prut neumím. Ale z výlovů mám dost osmdesátek a dvě devadesátky. A protože jsem tyhle ryby měl doma, prostě mě to netáhne k vodě, kde vím, že na takovou v podstatě nemám nárok. Loni na to konto čistá nula, nepočítám-li výlovy. Snad letos, když je to auto…

Úterý 11. května 2010 ve 12:26® osprey
    osprey

spike> Chápu tvoji radost z prvních úlovků této ryby. Ale velmi úpěnlivě doufám, že úhořů této velikosti ulovím co nejméně.

Úterý 11. května 2010 ve 12:23® osprey
    osprey

pepa-č> Mimochodem – jsou nějaké kolínkové úspěchy? Asi se teď zkusím chvilku pověnovat řece, tak abych věděl, do čeho jdu:-)

Úterý 11. května 2010 ve 12:21® osprey
    osprey

pepa-č> Zkušenosti to zcela nepochybně nabyté dlouholetým užíváním výrobků značky Sportex – není liž pravda? :-))

Úterý 11. května 2010 v 11:10® osprey
    osprey

1Mara> Ono by to šlo, ale znamená to vytvoření patřičného programu a nevím, jestli databáze uchovává potřebná data – hlavně to, komu je adresován každý jednotlivý příspěvek. Pokud databáze tyto údaje nezpracovává, bylo by třeba ji rozšířit.

Jinými slovy, je to dobrá a užitečná funkce, jednou na ni určitě dojde, ale je to poměrně náročná a drahá záležitost.

Úterý 11. května 2010 v 11:05® osprey
    osprey

lota lota> On málokdo může být pořád na rybách. Ostatně, kdyby to šlo, dávno by to ty chuděry měly za sebou.

Úterý 11. května 2010 v 11:02® osprey
    osprey

jeldas> Omlouvám se za zpoždění s odpovědí. Podívej – jsou dva hlavní typy montáží. Průběžná a paternoster.

Oba fungují, ale každý trochu jinak. Někdy je úplně jedno, co tam máš, jindy třeba řešení nevymyslíš za celou vycházku.

Včera jsem řešil příšerné záběry cejnů a trvalo mi to dost přes hodinu než jsem je začal tahat.

Důležité je mít záběr a pokud nejde seknout, tak to vymyslet, aby to šlo. Hodně důležitá je jemnost (nepřehánět) a ostré háčky.

A jinak je to celé o praktických zkušenostech.

Úterý 11. května 2010 v 10:52® osprey
    osprey
    Diskuze: Plavaná

Zoles> My máme kormorány taky „rádi“. To si buď jist.

Úterý 11. května 2010 v 10:48® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

Buko> Podobná vánice byla s těmi našimi chrostíky – nepřetržitý proud tisíců hmyzáků valící se nad řekou proti proudu. Teď už se rojí jiný hmyz, víc druhů, ale počty nevelké. Střechatky mezi tím.

Úterý 11. května 2010 v 10:39® osprey
    osprey

Pánové, jste skvostná sbírka individualit:-)) Dejž vám Bůh dostatečné množství uhlí, nikotinu, Sportexů, jerků, lihovin, ryb a času, který můžete ve zdraví a pohodě prokecat.

Ale jinak je to tu jak po vymření – troutkiller rube dorše v Norsku, skwor dumá, čím osadí Skelouše, do zahájení daleko…

Pondělí 10. května 2010 v 10:59® osprey
    osprey

jeldas> Není, co promíjet. Je ale na tobě, aby sis ujasnil, že ty montáže jsou něco jako nářadí.

Každá má nějaké vlastnosti a ty se snažíš využít. Vybrat jednu a neříct, co od ní chceš, je plácnutí do vody.

Ona každá tak nějak chytá. Umění je vybírat tak, aby chytala víc.

Ptej se dál, jsme tu od toho. Ale myslím, že v Diskuzi Feeder se ti ozve víc lidí, co o tom něco vědí.

Pondělí 10. května 2010 v 10:55® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

mannice> Dneska už život dávno není boj. Ale v tom vidíš důvod toho, proč jsem se se závody rozešel – necháš se vmanipulovat do situace, kde bys radši ani nechytal, investuješ energii, čas a prostředky do toho, abys chytil cokoli, jen když to bude mít víc gramů než ostatní, přestože je to občas trápení neviňátek, no a nakonec máš to, co máš.

Jediné, co se mi líbí, na některých závodech se schází dobrá parta.