Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 11. května 2010 ve 14:20® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
pepa-č> Oba víme, že přívlačáky jsou na menší kapry na malou vzdálenost vynikající. Zvláště pak výkonnější modely s odolným blankem a progresivní akcí. Tvá vysoká afinita ke Sportexům tímto dostává jasné tvary – tyto pruty jsou totiž na kapry mnohem lepší než nějaký Skelouš.
Přiznej se, do jakých koulí půjdeš? Jemné ovocné aroma, řízné kořeněné příchuti, mušle, oliheň, či dokonce sám Nahnilý krab?
- Úterý 11. května 2010 ve 14:16® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 8.5. 2010 | Revír: chytejácká klubovka | Způsob lovu: Feeder
Ráno jsem na srazu v Malšicích bleskem odlovil dva kapry mezi 45 – 50 cm. Jeden šel na břeh, abych měl snímek, druhého jsem vyháčkoval už ve vodě (bezprotihrotové háčky jsou v tomhle ohledu super). Pak se ryby přestaly zajímat o žrádlo a protože jsem držel poměrně bytelnou sestavu určenou na větší ryby, do večera už jsem si nesekl. A tak jsem měl mimo jiné čas třeba fotit kachny.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 11. května 2010 ve 14:12® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
ladamaj> Vládnu psaným slovem a mám praxi s udílením trestů v českém školství.
Cílem není zmastit jednotlivce, ale
donutit ho, aby se dobrovolně přestal chovat jako dobytek. A nemá cenu
řezat do někoho, u koho už tu snahu vidíš. Jestli je ten člověk
nešťastnej už teď, tak proč mu dělat ze života ještě
větší peklo?Co ty fotky?
Tento příspěvek byl editován 11.5.2010 14:12:26 uživatelem osprey. - Úterý 11. května 2010 ve 14:07® osprey
- Diskuze: Feeder
REGI> Montáže jsou pořád stejné – průběžná a paternoster (zátěž na konci a háček na postranním přívěsu). Otázka je jak dlouhý a silný návazec, jaký háček, co na něj, jak těžkou zátěž a tak. Musí se to chovat tak, jak je v dané chvíli potřeba. Obrázek pomůže jen málo.
Navíc z tvé fotky, nezlob se, mám dojem, že není žádoucí, abys uměl nachytat těch ryb ještě víc. I když se to časem jistě naučíš.
- Úterý 11. května 2010 ve 13:58® osprey
dam> Člověče, koukal bys, co dělá ta Flipova židličková technika. Sedíš, zklidníš se, pracuješ s nástrahou a v některých případech ti ryby dojedou až pod nohy.
Něco na tom je. Ještě pár let a zařadím tenhle styl lovu do arzenálu

- Úterý 11. května 2010 ve 13:55® osprey
ladamaj> Zmenšovat fotky, aby zůstaly v původním rozměru, to je divný požadavek.
Pojď do Všeobecné, probereme, co potřebuješ.
- Úterý 11. května 2010 ve 13:54® osprey
Mates(původní)> Můj příspěvek o české povaze se týká toho hospodáře, padesátitisícové pokuty a dalších věcí.
Tebe nemám na mysli ani v nejmenším. Píšu to raději předem. Psané slovo je strašné svinstvo

- Úterý 11. května 2010 ve 13:52® osprey
1Mara> V podstatě máš pravdu. U vody se dějí větší zvěrstva než je tento omyl. Ano, mělo by se to vyřídit. Ano, měl by padnout jednoduchý, jasný a přiměřený trest. Trest proto, že k přestupku prostě došlo a navíc vešel ve veřejnou známost. S ohledem na věk rybáře, neúmyslnost toho, co udělal a jeho snahu spolupracovat, bych se to snažil vyřešit opravdu rozumně.
To, co se kolem toho děje, je extrém ukazující některé z horších stránek české povahy.
Jsem zvědav, jak by se tady řešilo, kdybych si já ponechal podměrečnou štiku, které jsem rozerval žábry a někdo mě přitom třeba vyfotil.
- Úterý 11. května 2010 ve 12:53® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> Já velké na prut neumím. Ale z výlovů mám dost osmdesátek a dvě devadesátky. A protože jsem tyhle ryby měl doma, prostě mě to netáhne k vodě, kde vím, že na takovou v podstatě nemám nárok. Loni na to konto čistá nula, nepočítám-li výlovy. Snad letos, když je to auto…
- Úterý 11. května 2010 ve 12:26® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> Chápu tvoji radost z prvních úlovků této ryby. Ale velmi úpěnlivě doufám, že úhořů této velikosti ulovím co nejméně.
- Úterý 11. května 2010 ve 12:23® osprey
pepa-č> Mimochodem – jsou nějaké kolínkové úspěchy? Asi se teď zkusím chvilku pověnovat řece, tak abych věděl, do čeho jdu

- Úterý 11. května 2010 ve 12:21® osprey
pepa-č> Zkušenosti to zcela nepochybně nabyté dlouholetým užíváním výrobků značky Sportex – není liž pravda?

- Úterý 11. května 2010 v 11:10® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
1Mara> Ono by to šlo, ale znamená to vytvoření patřičného programu a nevím, jestli databáze uchovává potřebná data – hlavně to, komu je adresován každý jednotlivý příspěvek. Pokud databáze tyto údaje nezpracovává, bylo by třeba ji rozšířit.
Jinými slovy, je to dobrá a užitečná funkce, jednou na ni určitě dojde, ale je to poměrně náročná a drahá záležitost.
- Úterý 11. května 2010 v 11:05® osprey
- Diskuze: Dámská jízda
lota lota> On málokdo může být pořád na rybách. Ostatně, kdyby to šlo, dávno by to ty chuděry měly za sebou.
- Úterý 11. května 2010 v 11:02® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
jeldas> Omlouvám se za zpoždění s odpovědí. Podívej – jsou dva hlavní typy montáží. Průběžná a paternoster.
Oba fungují, ale každý trochu jinak. Někdy je úplně jedno, co tam máš, jindy třeba řešení nevymyslíš za celou vycházku.
Včera jsem řešil příšerné záběry cejnů a trvalo mi to dost přes hodinu než jsem je začal tahat.
Důležité je mít záběr a pokud nejde seknout, tak to vymyslet, aby to šlo. Hodně důležitá je jemnost (nepřehánět) a ostré háčky.
A jinak je to celé o praktických zkušenostech.
- Úterý 11. května 2010 v 10:52® osprey
- Diskuze: Plavaná
Zoles> My máme kormorány taky „rádi“. To si buď jist.
- Úterý 11. května 2010 v 10:48® osprey
- Diskuze: Muškaření
Buko> Podobná vánice byla s těmi našimi chrostíky – nepřetržitý proud tisíců hmyzáků valící se nad řekou proti proudu. Teď už se rojí jiný hmyz, víc druhů, ale počty nevelké. Střechatky mezi tím.
- Úterý 11. května 2010 v 10:39® osprey
Pánové, jste skvostná sbírka individualit
Dejž vám Bůh dostatečné množství uhlí, nikotinu, Sportexů, jerků,
lihovin, ryb a času, který můžete ve zdraví a pohodě prokecat.Ale jinak je to tu jak po vymření – troutkiller rube dorše v Norsku, skwor dumá, čím osadí Skelouše, do zahájení daleko…
- Pondělí 10. května 2010 v 10:59® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
jeldas> Není, co promíjet. Je ale na tobě, aby sis ujasnil, že ty montáže jsou něco jako nářadí.
Každá má nějaké vlastnosti a ty se snažíš využít. Vybrat jednu a neříct, co od ní chceš, je plácnutí do vody.
Ona každá tak nějak chytá. Umění je vybírat tak, aby chytala víc.
Ptej se dál, jsme tu od toho. Ale myslím, že v Diskuzi Feeder se ti ozve víc lidí, co o tom něco vědí.
- Pondělí 10. května 2010 v 10:55® osprey
- Diskuze: Feeder
mannice> Dneska už život dávno není boj. Ale v tom vidíš důvod toho, proč jsem se se závody rozešel – necháš se vmanipulovat do situace, kde bys radši ani nechytal, investuješ energii, čas a prostředky do toho, abys chytil cokoli, jen když to bude mít víc gramů než ostatní, přestože je to občas trápení neviňátek, no a nakonec máš to, co máš.
Jediné, co se mi líbí, na některých závodech se schází dobrá parta.