Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 1. května 2010 v 16:53® osprey
osprey

V mém případě se peníze, za které jsem kdysi kupoval pruty, nějakým záhadným způsobem proměňují v naftu… Ta se následně ještě záhadnějším způsobem mění v teplo, mechanickou energii a emisní plyny.

V konečné fázi mám h…o. :-))

Ale mám dost prutů, abych si nemusel zoufat.

Sobota 1. května 2010 v 16:48® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Scanix> Na tom není nic obdivuhodného – když nestíhám, jeden odložím. Když to ochabne, chytám na dva.

Sobota 1. května 2010 v 16:47® osprey
osprey

Ano, byl jsem na Orlíku. Doufal jsem, že rozkrmím flek Davidovi na natáčení a tak jsem to tam pral dvěma pruty. Flek jsem sice rozkrmil, ale vinou informačního šumu a díky mé demobilizaci chytali David se Zdendou o kilometr výš. (nechal jsem ten mobilní krám v autě, ale to je pokrok, normálně ho nechávám doma)

Na rozdíl od naší řeky jsou zatím v Orlíku ryby a když má člověk čas a krmení, tak i nějaké nachytá. Doufal jsem ve větší cejny, ale největší měli kolem 45 cm.

Sobota 1. května 2010 v 16:42® osprey
osprey

malej.uzasnak> Příposlech – asi takto:

Máš ve stojanu pruty s pípáky. A aby ses mohl pohybovovat bůhví kde, spát ve stanu, popíjet na chytě a podobně (kapraři si najdou i ušlechtilejší důvody :-D ), tak máš krabičku, která je bezdrátově napojena na signál z pípáků a pokud máš záběr, tak pípá, zvoní, ječí nebo tak něco.

Je fakt, že když čekáš už třetí den bez záběru na vysněného třicetikilového kapra, může se ona věc jevit jako praktická.

Pátek 30. dubna 2010 ve 22:39® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

vladah> Když to vyjde, tak možná já. Já napichuju ryby fakt nerad (ale taky jsem to zkusil). A hlavně pak nějak není co dělat – sedí se a čeká.

Pátek 30. dubna 2010 ve 22:37® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Petas> Osobně bych doporučil jednu a čtvrt libry. Ten librový je opravdu hadice – ale troufám si tvrdit, že se s ní dají dělat betálné psí kusy. Záleží na vkusu každého jednotlivce.

http://www.byron.cz/shop/index.php?…

Pátek 30. dubna 2010 ve 22:33® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

brčal> Je to malé, šedé a velmi chrostíkoidní – pošvatka to není stopro. A je toho neuvěřitelně moc – pořád to letí proti proudu a konce to nebere…

Pátek 30. dubna 2010 ve 22:30® osprey
osprey

Sander> Já se v té čině vracel od vody.

Na téhle fotce se řítím krajinou ke svému povozu bouřce vstříc. První kapky dvacet metrů od auta. Jsem prostě šikovnej.

Cesta domů dobrá rallye – voda, kroupy, klikaté okresky samá díra…

Tento příspěvek byl editován 30.4.2010 22:30:23 uživatelem osprey.
foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img33519.jpg
Pátek 30. dubna 2010 ve 22:26® osprey
osprey

Zase jednou jsem se ujistil, že kapři chodí ve vlnách, zvlášť ti menší.

Dneska při feedrování jsem měl dvakrát záběr na oba pruty, přičemž zabírající nešťastníci se potkali v podběráku. Už dlouho jsem nezdolával stereo…

Na fotkách jsou dvě různé dvojice ryb (na lyscích je to vidět) a dokonce je každá focena jiným foťákem.

foto/diskuze/feeder/2010/th-img33517.jpgfoto/diskuze/feeder/2010/th-img33518.jpg
Pátek 30. dubna 2010 ve 22:20® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 30.4. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem spáchal první letošní velkou feedrovačku. Půl dne jsem šlapal v bahně, naházel krmítky do řeky asi 7 – 8 l krmení a vytahal hafo ryb ve složení kapr, cejnek, cejn zhruba stejným dílem.

Přikládám od každého druhu největší kus.

Večer jsem se ještě potkal s Davidem, Radkem a Zdendou, se kterými jsem se měl potkat už v poledne, ale vlivem informačního šumu a mobilu zapomenutého v autě jsem si je musel uhnat pěšky, což v tamním terénu vůbec nebyla příjemná věc. Také cosi pochytali a prý i natočili.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33514.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33515.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33516.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 23:03® osprey
    osprey

sus1> Tys mu nic neřek, on ti na to taky nic neřek a systém poctivě zdokumentoval vaši konverzaci.

Víc ti na to jako laik nedokážu říct:-D

Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:46® osprey
    osprey

spike> Jo, díky. Zero nebude, pokud mi nebe nespadne na hlavu, ale jsem zvědav.

Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:39® osprey
    osprey

Dneska jsem viděl masové rojení chrostíků. Míváme to tu každé jaro, letos to bylo velice slušné. Masa hmyzu letěla nad vodou proti proudu a nebralo to konce. Miliony.

Asi je znát, že v řece chybí ryby, které by požraly jejich larvy (a je fakt, že těch pár, co zbylo, roste rychleji než před lety).

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img33494.jpg
    Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:31® osprey
    osprey

ZN> Copak? Měl změnit stáj? ;-) )

Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:18® osprey
    osprey

Tommy> Dokud jsem byl jen řadový rybář, tak jsem tam skoro nic nedával. Lepší se nechlubit. Teď to vnímám jako součást své práce.

Fakt jsem zvědav, co ten zítřek. Jedu na místo, kde jsem nikdy nebyl, ale jeví se slibně. Poprvé letos hodlám pořádně zakrmit.

Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:12® osprey
    osprey

Tommy> Já je našel před pěti lety:-) Chodím tam jen několikrát do roka, protože je tam jen pár větších ryb a jinak nic. Vždycky jsem aspoň jednoho chytil a letos jsem tam byl už dvakrát bez ryby. V tom je rubrika Z lovu ošidná – vidíš jen co kdo chytil. To, že byl někdo hovnochyt, se tam většinou nepíše.

Kromě jiného se tam změnilo dno, takže možná ty ryby stojí jinde, ale možná je to jen další z projevů všeobecného úbytku šupinatců u nás na řece.

Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:00® osprey
    osprey

Tommy> Loni by nebyl jen jeden. Letos je z toho místa první. Už jsem se bál, že se jim tam něco stalo.

A není to o umění. Řeka je po zimě dost sterilní, když víš, kde ta ryba stojí, nemělo by to být těžké dostat záběr.

Zítra se má lámat počasí. Jedu na Orlík nafotit si fotky z pořádné feedrovačky, tak doufám, že to ještě bude brát. Má být velký teplotní skok, to s rybami zahýbe.

Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 21:38® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 29.4. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Slyšel jsem, že se spike vypravil na tlouště a to mi připomnělo, že bych si měl udělat večerní kondiční vycházku s programem, jemuž bude dominovat červené kormidlo u prdelky (Ota Pavel copyright).

Pojal jsem to jako one man show – jeden rybář, jeden prut, jeden záběr, jedna ryba na břehu, jedna použitelná fotka.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33488.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Čtvrtek 29. dubna 2010 v 17:09® osprey
      osprey

Rex2> Na to dohlídnu. :-)

Teď už to můžou šířit jen ti, co si ten obrázek okopírují…

Čtvrtek 29. dubna 2010 v 15:23® osprey
      osprey

jižan> Já vím. Myslel jsem to tak, že si s tím fakt hlavu nelámu. Byly doby, kdy jsem strašně chtěl chytit takovou nebo makovou rybu. Ty ryby, co jsem chtěl chytit, mi v průběhu let přišly. Teď už chytám jen tak. Takže jestli toho pstruha chytím teď, za rok nebo za pět, to mě netrápí.

Za tebou zajedu rád. Máte tam krásně a rád se s tebou uvidím.