Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 28. dubna 2010 ve 21:20® osprey
osprey

Barynka> Pěkná, asi se zotavuje po výtěru. Já viděl dneska dvě menší – pod 50 cm. Ale na pěknou fotku to nebylo. Navíc jsem pospíchal. Bylo slunce, snažil jsem se něco nafotit. Ani nevím, jak to dopadlo, ještě jsem ty fotky neviděl.

Nějaké štiky na rohlík, žížalu a podobné věci mám, z kukuřice mi jedna spadla. Na štiky pasuje takové to staré přísloví – V nouzi čert i mouchy lapá.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:58® osprey
osprey

džigit> Asi to nebude žádné terno, i když kdo ví. Když žábu, dal bych gumovou, když tvrdou nástrahu, věřil bych popu.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:56® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

PJ> Suchá, streamer.:))

Jinak gramové jigy, na kterých má co pracovat (marabu, srst,…), na dostatečně jemném vláčáku – s tím se člověk vydovádí dost.

Když mám na prutu wobblírka nebo rotačku, je to známka, že už jsem na tom zle.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:52® osprey
osprey

Barynka> Jak mi jsou ryby lze vysledovat v rubrice Z lovu (krásné jsou, počet mě uspokojuje, velikost už méně).

Se Scanixem jsme se na rybách potkali, byl jsem tam s jinou sestavou. Ale potkat známého a nepokecat, to by byla škoda.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:50® osprey
osprey

acam> Peří je nestravitelná bílkovina keratin (z větší části). Žrát se to nedá. Pokud vyrobíš z peří nástrahu, která přiměje rybu k záběru, je to nástraha umělá – uměle vyrobená, normálně nepoživatelná. Řada železných rud vznikla činností mikroorganismů a taky to není důvod k tomu, abychom železo považovali za organickou látku.

Mimochodem, to peří je démonická nástraha, když to člověk umí udělat a vodit.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:43® osprey
osprey

PJ> Hlavní zátěž je ta hlava. Trochou olověného drátku navíc bys to zásadně rozhodit neměl. Ale víc to rozebírat nemůžu – jsem muškař s velmi omezenou praxí. Jak má nástraha gram, nabíjím ji na vláčák – dokážu s tím víc.

Na mouše si vážím disciplín, kde je nutno házet s kusem lajny ve vzduchu.

Středa 28. dubna 2010 ve 20:39® osprey
osprey

Barynka> Náhodou jsi náhodně vytáhla už docela hodně podobných náhodných úlovků:-)

Středa 28. dubna 2010 ve 20:38® osprey
osprey

BlueShark: V té rubrice Z lovu si uprav délku toho tlouště – na 26 cm vypadá až moc dobře.:-)

Středa 28. dubna 2010 ve 20:35® osprey
osprey

Mates(původní)> Znám tě jako osobnost. To ustojíš.

Až budu něco vázat, dám sem taky fotku a slíznu to hned dvakrát – za fotky i za to, jak prasácky vážu:-))

Středa 28. dubna 2010 v 19:06® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Beer.Beda> Ta, co ti radí hraji, by šla. Ale počítej, že s takovým bidlem už bude třeba ryby podebírat. Já se s pětkou ještě ohnu a seberu rybu do ruky, s šestkou už je to u větších ryb riziko a se sedmou se to dělá fakt blbě.

Abych ještě ujasnil, o čem je řeč – když se ohneš k rybě a máš prut 6 m či víc našikmo, nedosáhneš na ni. Když ho dáš svisle, v podstatě lámeš špičku.

Ono zlomit boloňku, to je hned. Nedávno jsem to viděl.

Středa 28. dubna 2010 v 19:00® osprey
osprey

PJ> To je ošemetná otázka – jak hluboký a silný má být ten proud, jak velký bude ten tungsten?

V podstatě si to musíš optimalizovat ty – nadělat si tak těžké goldíky, abys s nimi mohl chytat tak, jak potřebuješ. Jestli samotná hlavička nestačí a nechceš dávat větší, budeš muset zatěžovat v tělíčku.

Středa 28. dubna 2010 v 17:22® osprey
osprey

džigit> Zkušenosti ne. Ale povím ti jedno. Jsou vody, kde ryby z hladiny docela berou a jsou jiné, kde se ti nahoru nezvednou ani kdybys pěkně prosil a smutně koukal. Jak se to pozná, nevím.

Úterý 27. dubna 2010 ve 22:18® osprey
osprey

sus1> To už nestíhám – jsi prostě dobrej, ale nedávno jsem s ním mluvil.

Úterý 27. dubna 2010 ve 22:17® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

sidonius> Všechno jde. Hlavně nedopadnout jak pejsek s kočičkou, když dělali dort:-)

Zkus to na menším vzorku. Jako pojivo se kromě vajec používá pšeničný gluten. Možná by šel částečně nahradit hladkou moukou, protože je v ní obsažen, ale to už se pouštím na tenký led.

Každopádně odsypat si trochu směsi asi tak na dvě vejce a prubnout, jak se se vzniklým těstem bude pracovat, to by neměl být problém.

Úterý 27. dubna 2010 ve 22:12® osprey
osprey

HaDová> On ho dělá – málokdo umí jako on táhnout tři diskuze najednou:-D

Úterý 27. dubna 2010 ve 21:46® osprey
osprey

spike> Četl jsi Iwanhoea? Tam v závěru knihy povolil král Richard bratru Tuckovi ulovit za rok v královských lesích dva srnce. A dodal, že jestli jich na to konto nedokáže ulovit třicet…

Tohohle se ochránci bojí a rybáři v to tak trochu doufají. Ale v současnosti je výrazné snížení stavů kormorána důležitým aktem ochrany přírody. Bez legrace. Za pár let, až všechno vyžerou, tak by ty jejich stavy prudce klesly stejně.

Úterý 27. dubna 2010 ve 21:40® osprey
osprey

mildas> Já už o svoje místa (MP vopdy) víceméně přišel. Příliš blízko civilizace, příliš atraktivní pro kormorány.

Na pár zajímavých fleků mě vzali kamarádi – pstruhové i mimopstruhové vody. Ta místa v sobě měla něco magického, ale civilizace proniká už i tam… Mohl bych o tom psát, ale nedokážu to. Nechci žít s pocitem, že jsem tomu pronikání ještě pomáhal.

Hodně zdaru, myslím, že si ve spoustě věcí rozumíme.

Úterý 27. dubna 2010 ve 21:34® osprey
osprey

timbab> To mi povídej. Jak člověk otevře šrajtofli, nestačí koukat na ten průvan. Mě upláchlo asi 1000 korun za krmení… Ale snad s tím vystačím celé jaro.

spike: Na kormorány by bylo třeba povolit zbraně hromadného ničení – nebo přinejmenším rotační kulomet:-))

Úterý 27. dubna 2010 ve 21:28® osprey
osprey

timbab> Tak to si naběhli jak pes na vidle:-D

Já nic moudrýho nevím. Aktuálně se sem pokouším vkládat moudra, co napsali jiní.

Úterý 27. dubna 2010 ve 21:23® osprey
osprey

Teda, lidi… Podle údajů systému je vás tu přes dvě stě a je tu totální ticho po pěšině:-))

Je to možné?