Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 16. dubna 2010 v 17:29® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
acam> Tak to si, koukám, ještě můžu libovat. My jsme si zachytali v podstatě normálně. Počasí příjemné, voda ušla, kamarádi se dostavili,… No a určitý nával se dal čekat.
- Pátek 16. dubna 2010 v 17:23® osprey
troutkiller> Jo, to je pech. Každopádně ti přeju, aby ses z toho rychle vyhrabal. Synek má, zdá se něco podobného a zánět středního ucha navrch. Takže se můžeš utěšovat tím, že jsou jedinci, co jsou na tom ještě hůř. I když synátorovi je zahájení putna.
- Pátek 16. dubna 2010 v 17:21® osprey
acam> U nás se chytat dalo. Jen mě mrzí, že vysazené ryby se koncentrovaly na pás místech a taková ta původní obsádka řeky se netváří zrovna početně.
- Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 21:29® osprey
- Diskuze: Dámská jízda
1Mara> To je velikonoční šélviška. Dělá barevný tentononc… vajíška.

- Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 21:16® osprey
- Diskuze: Dámská jízda
IV.TO.ŠIRDA> Želva nádherná u nás dokáže přezimovat. Pokud ji někdo vyhodil nebo někomu utekla, mohla se dostat k tobě do jezírka.
Buď tam teď budeš mít roztomilou šélvišku anebo můžeš začít shánět recept na želví polívku.

- Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 21:08® osprey
Tomik> sethy> Ahoj lidi. Radost vás vidět takhle pohromadě. Kdy já vás, hergot, takhle viděl naposled…

- Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 20:55® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 15.4. 2010 | Způsob lovu: Feeder
Tak letos první turboryba. Nebýt toho, že na ten flek domigrovala, neznala to tam a řešila situaci únikem po proudu, neměl bych šanci. Poprvé mě letos bolela ruka…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 14. dubna 2010 ve 21:38® osprey
- Diskuze: Feeder
mannice> No závodníci používají TTX, já občas přidávám do krmení CDD (co dům dal).
A sušenky u nás doma rozhodně nezbydou. Pokud uniknou mému ostrému zraku, kluci se o ně s přehledem postarají. Jako správní Jihočeši ctíme Žižkovo heslo: „Nepřátel se nelekejte a na množství nehleďte.“

- Středa 14. dubna 2010 ve 21:36® osprey
- Diskuze: Muškaření
fikus> Manželka o tom sama mluví – když je zima, básní o tom, že tam mají léto a nějaký čundr podle některé z místních řek by si se mnou dala.
Potíž je spíš s tím, že nepatříme mezi horních deset tisíc (spíš mezi spodních devět miliónů) a tak si zatím musíme nechat zajít chuť. Ale ještě nám tady na jihu Čech nějaké vody zbyly a obyčejné české jaro mě pořád ještě nepřestalo bavit. Takže místo Nového Zélandu to spraví nějaká Nová Ves nebo Nová Lhota a bude taky dobře.

- Středa 14. dubna 2010 ve 21:29® osprey
Spařený šrot je fajn. Pokud ho přidávám a mám čas, vždycky ho přeleju vařicí vodou.
Je to opravdu dobré. Nabyde to, líp to pojí a ti, co mají narozdíl ode mě čich, povídali, že to i daleko víc voní.
- Středa 14. dubna 2010 ve 21:12® osprey
timbab> A co chceš vymyslet? Jediný můj poznatek z poslední doby je nemíchat ořech s patentkou. Sesypali jsme s kolegou Sanderem o víkendu zbytky z pytlíků a ryby vylezly na druhém břehu z vody a vyšplhaly na stromy. Na prutech pomalu ani drb. A vedle MPčko tahal na černou plotici všechny zbylé šupinatce, co neuměli šplhat a zůstali ve vodě.

- Středa 14. dubna 2010 ve 21:09® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Sumík> Pijavice se shánějí dost špatně. Fakt je, že se na ně chytali i docela velcí sumci. Na jednom z prvních videí, co se v této zemi natočilo je úlovek sumce 18 kg na Berounce přímo v Radotíně (chumáč pijavek na plavanou).
Ale pořádný balík pijavic je na většině našeho území nedostupná věc. Zkusil bych pár rousnic – možná je budeš koupat déle, ale když započítáš tu dobu, co bys sháněl ty pijavice, tak třeba ještě nějaký čas ušetříš.
- Středa 14. dubna 2010 ve 21:05® osprey
- Diskuze: Kaprařina
jurann> Ale stáhni si zvuk, kdo to pak má pořád poslouchat

- Středa 14. dubna 2010 ve 21:04® osprey
mannice> Neomlouvej se a komunikuj! Ty jsi někdy viděl, že mám něco proti srandě? Ta musí být, i kdyby jednoho věšeli, protože tam, kde to nežije, je beztak mrtvo.
- Středa 14. dubna 2010 ve 20:56® osprey
jižan> Též možno. Pokud nezchudnu, snad budu mít na tolik nafty, abych tam dojel i podruhé. Cesty jsou dobré a moc mi to nežere, tak snad nebudu muset dávat dětem k večeři suchý chleba (doufám, že aspoň s duhákem).
V tuto chvíli mě popadlo básnické střevo a složil jsem báseň:
Duháku, duháku, už tě mám na háku!
Básníci prominou…
- Středa 14. dubna 2010 ve 20:53® osprey
Krmení se dělá pro konkrétní situaci. Když není známa konkrétní situace, lze říct jen to, že je vhodné použít kvalitní pytlíkovku, něco hlíny a hodně živé.
S tím se nedá moc zkazit. Ale jaké krmení, jakou hlínu, kolik živé, to už je otázka pro toho nahoře…
- Středa 14. dubna 2010 ve 20:50® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
BlueShark> Za tu cenu asi ne, ale kvalit Reda nedosahuje.
- Středa 14. dubna 2010 v 17:41® osprey
fikus> Tak to má být.

Děláme to pro radost z věci a tu můžou mít stejnou mistr světa i začátečník, co chytil první rybu.
Já muškařím pro ten pocit a stačí mi pár rybek. Jestli se jednou dostanu na Nový Zéland, budu muškařit i proto, abych vytáhl jednoho z těch místních potočáků. Musí to být nádhera, když v takové řece vezme taková ryba.
- Středa 14. dubna 2010 v 16:51® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Tak to je vždycky ta lepší varianta – pokud ryby jsou a jsou lepší než rybáři, je vždycky šance jim to oplatit.
Znám dost míst, kde prostě skoro nejsou.
- Středa 14. dubna 2010 v 16:49® osprey
Libor> Vždyť jsi na Orlíku viděl, že v zásadě na tom nic není.
Samozřejmě že dobrým muškařem se člověk stává léta a já se jím asi už ani stát nestačím, ale na takové normální zachytání se dopracuješ během několika dnů.
Dál už to pak jde pomaleji…