Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 14. dubna 2010 v 17:46® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

karnaska> To vůbec není jednoduché – jde o to jaká je to voda, s jakými rybami, na jakou vzdálenost se bude krmit, kolik bys tam toho chtěla naházet atd.

Dokonce hraje roli i způsob bodování závodů – je potřeba lovit kapry nbeo se třeba vyplatí jít po bílé rybě (někde se sčítají centimetry a to na plotičkách naskakuje náramně).

Středa 14. dubna 2010 v 17:05® osprey
osprey

jižan> Tak kdybych tam jel (asi se Sanderem), tak ti dám vědět. Jisté to není, bo u mě není jisté nic, ale potkal bych se s tebou rád.

Průvodcování nevyžaduju, jde mi jen o pár přátelských slov – svoje zero si klidně ulovím sám:-))

Středa 14. dubna 2010 v 16:57® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Libor> A co kdybys zase někdy přijel a my si tě se Sanderem vezmeme do parády. Ne že by ses naučil bůhví co, ale na to, aby sis zachytal, by to mohlo stačit. A za rok pojedeš s MPčkem k Toulíkovi:-))

Pstruhovku neřeš. Pořádný tloušť, bolen a parma jsou super ryby, perlín je po mouchách jak ďas, okouni jdou na strímra stejně jako na gumy, by i kudla si dá říct. Pstruhovky netřeba.

S náčiním má Piranha pravdu. Jde to i s tím levným. S tím dražším narůstá míra příjemných pocitů a pohody při lovu.

Středa 14. dubna 2010 v 16:52® osprey
osprey

Kolegové, řešíme tu v diskuzi zajímavý problém.

http://chytej.cz/forum/4622/ (fórum o použití slabšího návazce při přívlači)

Celkem bych ocenil, pokud by praktikové přispěli svými názory.

Středa 14. dubna 2010 v 16:50® osprey
osprey

jižan> Budeš se tam pohybovat o víkendu? Že bych zajel – osondoval jsem průtok a zdá se, že to půjde.

Středa 14. dubna 2010 ve 13:56® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> A v čem to je? Ryze počasím, ryby migrují (to teď fakt dělají, jsou v pohybu), nebo tam byli v zimě kormoráni?

Já si Dyji pamatuju jako celkem zarybněnou vodu, kde je chyba?

Středa 14. dubna 2010 ve 12:35® osprey
osprey

Firetiger> I s tím křížením máš asi pravdu. V posledních letech se píše o tom, že bude vyvíjena snaha vrátit do našich vod „čistou“ marénu. Tak uvidíme. Ta by měla být obecně ulovitelnější.

Středa 14. dubna 2010 v 9:39® osprey
osprey

Firetiger> Gratulace. Tohle je fakt cenný úlovek.

Měl bych prosbu – maréna nám chybí v atlasu (je tam jedna fotka). Neposkytl bys nám ji pro tento účel, když už je tady v pokecu.

Bez tvého souhlasu s ní nic dělat nechci, ale hodila by se (stačí ten souhlas – můžu si ji vzít přímo odsud).

Tento příspěvek byl editován 14.4.2010 09:40:08 uživatelem osprey.
Úterý 13. dubna 2010 ve 21:22® osprey
osprey

Sander> V pohodě. Tu fotku máš určitě dobrou – vyzkoušej několik způsobů doostření (obvykle jsou dva parametry – jak moc a v jakém okruhu zaostřovat – půl bodu, bod,…).

Protože nepoužíváme stejný soft, neporadím ti, co nastavit.

Úterý 13. dubna 2010 ve 21:13® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Milas004> Já byl na Světě asi před pěti lety. Kapři se tam mleli kousek od břehu. Pokud by to tak bylo i v úseku, kde se provádí sportovní rybolov, tak by to šlo bez potíží na plavanou. A tam bych se nebál ani nástrah jako je kukuřice, kolínka, brambory, těsto (ochucené – např praženým konopím).

Nebo pokud chceš jít s dobou, tak i pelety.

Úterý 13. dubna 2010 ve 21:10® osprey
osprey

Sander> Pořád mám pocit, že přeostřuješ – srovnej to s Liborovými snímky. Zrní ti to.

Fotka sama je velmi dobrá.

Pondělí 12. dubna 2010 ve 21:39® osprey
osprey

sus1> Tak to by mě vážně zajímalo, kdo je tady šťoural.:-))

A co se týče MPčka, ten nedisponuje ničím, co by ho při focení ryb nějak drasticky zvýhodňovalo. Snad jen rychlost sériového snímání na té jeho 1D.

Sander to nejdůležitější má a dál už je to na něm.

Pondělí 12. dubna 2010 ve 21:31® osprey
osprey

sus1> Nemusí čekat tak dlouho. Výbavu má, šikovnej je a co potřebuje umět, to se díky podobným akcím jako byl víkend, naučí celkem rychle.

Pondělí 12. dubna 2010 ve 21:15® osprey
osprey

BlueShark> Jakej rozdíl od digi? Sander fotil digitálním kompaktem, teď fotí digitální zrcadlovkou. Co z toho je nebo není digi?

Pondělí 12. dubna 2010 v 15:20® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 11.4. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Během víkendu se nám trochu pomíchaly fotky. Většinou kdo chytal, ten nefotil a tak sem vložím snímky úlovků Míry Dvořáka (MP-E 65mm), který v neděli za feederem exceloval.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32877.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32878.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32879.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 12. dubna 2010 v 15:10® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: víkend | Revír: tak nějak kolem | Způsob lovu: Plavaná

O víkendu jsme s kolegy chytali a fotili ryby. Na počet docela dost, hlavně pěkné plotice a jeseni. Vylepšil jsem si osobák u cejnka (40 cm – to je u nás fakt hodně), ale fotky má na kartě Libor.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32874.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32875.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32876.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Neděle 11. dubna 2010 ve 22:19® osprey
      osprey

acam> Samozřejmě – povodně a s nimi spojená likvidace lakušníkových porostů (v roce 1993 toho byla plná řeka, dnes skoro nic), stoupající kyselost vody související s odlesňováním Šumavy (neměřím ji, ale voda má jinou barvu dík vyššímu obsahu huminových kyselin z rašelinišť – sice jen někdy, ale zdá se, že to stačí), kormoráni, částečně vydry, u kapra a dravců i člověk.

Za současných podmínek neřešitelná situace.

Neděle 11. dubna 2010 ve 22:09® osprey
      osprey

acam> Je otázka, jestli byly všechny řeky v onom roce takové.

Ale každopádně v současnosti není největší umění chytit rybu, ale vědět, ve kterých oblastech má smysl se o to pokoušet.

Ve svém nejoblíbenějším úseku, který z nostalgie zatvrzele navštěvuji, jsem letos neulovil zatím vůbec nic. Dokonce i kormoráni to tam po týdnu vzdali.

Neděle 11. dubna 2010 ve 21:56® osprey
      osprey

Tommy> Tělo musí do hrobu zhuntovaný:-)

Neděle 11. dubna 2010 ve 21:55® osprey
      osprey

acam> Ta řeka byla v roce 1993 akvárium. Ryby kam jsi se podíval. Pohrdal jsem těmi, kdo při lovu krmili – nebylo to potřeba. Běžně jsem vídal hejna zahrnující desítky velkých ryb. Pestrost obsádky byla úžasná.

Ta řeka prostě žila. Dnes přežívá…