Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 7. dubna 2010 ve 20:24® osprey
osprey

olda> Už se stalo přes osobku. Opravdu to není snadné. Ideální je koupit starý cajk od někoho. Hodně rybářů má doma starší pruty (někdy i navijáky), kterých se rádi zbaví hodně levně. Samozřejmě jisté riziko tu je a záruka na takové zboží se nedává…

Středa 7. dubna 2010 v 19:28® osprey
osprey

spike-cz> Zkus jít kousek do lesa nad Jitexácký jez. Ale ne zas moc daleko.

A nečekej zázraky.

Kdybys chtěl mermomocí ve městě, zkus to kolem ostrova.

Ale nečekej zázraky.

Středa 7. dubna 2010 v 19:22® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

JHolc> Kde nic není, ani smrt nebere… Bývaly tam ryby a krásné.

Úterý 6. dubna 2010 ve 20:39® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 6.4. 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Po návštěvě u Davida jsem provedl průzkum bojem. Jsem letos o něco mobilnější, tak to se to zkoumá…

Ryby děljí co můžou. Přeživší plotice si léčí rány od kormoránů a boleni se před výtěrem barví. Tenhle to ovšem trochu přehnal i na bolení poměry – vypadá skoro jak jesen (toho jsem chytil taky).

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32655.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32656.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32657.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 5. dubna 2010 ve 21:10® osprey
    osprey

Black11> Můj názor je především ten, že se všemi začínajícími rybáři je třeba dost pracovat.

Na spoustu věcí nemá vliv věk, ale to, co člověk umí a jak se chová.

Pondělí 5. dubna 2010 ve 20:55® osprey
    osprey

Black11> Pokud smíš i takovou věc, jako je živá ryba, tak přívlač, to už není nic:-))

Pondělí 5. dubna 2010 ve 20:16® osprey
    osprey

spike> Ta ploťka není nacpaná krmnou směsí, ale jikrami:-))

Sobota 3. dubna 2010 ve 21:42® osprey
    osprey

Ruzzzik> Nemám rád malé navijáky, sám na podobný prut používám velikost 2500. Líp to odhazuje, rychleji navíjí, méně kroutí vlasec.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:53® osprey
    osprey

No vyprovokovaly mě dvě věci – představa, že bys chytal Skeletora 2 – 12 g ve třímetru s desítkou (jde to, ale ten prut je tak na vlasce 0.12 – 0.18 mm) a ten strach o zlomení prutu.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:48® osprey
    osprey

Sander> Neboj, vím co dělám:-) Statistiky si vedu spoustu let a letos jim dokonce pojedu naproti (je nízko voda).

Cestu znám a neměním směr, dojdu k řece plný ryb až tam na sever…

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:46® osprey
    osprey

Ruzzzik> A prohlížel sis sílu stěny blanku (spodní díl – horní neřeš), zkoušel jsi to zatěžovat (pod úhlem tak 45°)? Já neříkám, že je to nějaký dělo, ale poslední čeho bych se bál, je to, že bych ten prut zlomil o rybu.

A jinak se podívej na tu skworovu fotku. Takhle se drží zatížený prut – a zlomit ho v téhle poloze je sakra problém.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:38® osprey
    osprey

Ruzzzik> Tak zrovna Millenium od Draků je prut, kterému se dá naložit docela dost.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:37® osprey
    osprey

Sander> Já s nimi začnu příští týden a doufám, že až dorazí Libor, tak už tam budou plavat v trojstupech:-))

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:28® osprey
    osprey

Ruzzzik> On ho taky vytáhl za 10 minut. A ten prut snese hodně, nehledě na to, že prut láme rybář a ne ryba. Mimo jiné je to i o úhlu pod jakým ten prut držíš.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:26® osprey
    osprey

BigMike> Střílel jsem moc rád (malorážku) ještě jako středoškolák. Pak už jsem se k nějakému slušnějšímu kvéru nedostal.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:19® osprey
    osprey

Sander> Věř, že ti u nás bojují silně nadprůměrně. Mě ten můj největší doháněl doslova k zoufalství.

Ale zdaleka ne všichni sumci bojují takhle. Nevím proč, ale je to tak.

A se Skeloušem se dá vytáhnout ledacos. To není žádný UL klacek (i když sumčák taky ne). Mimochodem na Skeletora do 28 g s 0.12 Firelinou vytáhl tuším Zdeněk Edelmann ve Španělsku sumce 187 cm asi za 3/4 hodiny. Těm prutům se dá naložit dost.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:14® osprey
    osprey

spike> Jo, to mívají. Měli by být neplodní (přinejmenším podstatná většina), ale pohlavní produkty vytvářejí.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:03® osprey
    osprey

Ruzzzik> Skelouš 2 – 12 g není žádný ořezávátko, metrovou rybu s ním po chvilce vyndáš. A nevěřím, že tam měl skwor desítku – k tomu prutu by ani neseděla. Hádal bych tak 0.16 mm. A to už se dá – když je prostor anebo si ryba moc nevymýšlí.

Sobota 3. dubna 2010 ve 20:00® osprey
    osprey

spike> Ano, i u nás jsou kříženci bojovnější než oba rodičovské druhy. Hádal bych, že druhý rodič je opravdu plotice.

Sobota 3. dubna 2010 v 19:57® osprey
    osprey

BigMike> .357 mag – pán je fajnšmekr:-)) Pak nemáš mít ten svůj loket…

Tento příspěvek byl editován 3.4.2010 20:57:41 uživatelem osprey.