Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 3. dubna 2010 v 19:53® osprey
osprey

HaD> Nejčasnějšího amura mám chyceného 14 ledna. Někdy před 2–3 lety jsme je chytali na plavačku celý únor a březen, ale samé malé tak do 50 cm.

spike: To v rubrice Z lovu je cejn jenom poloviční.

Sobota 3. dubna 2010 v 19:48® osprey
osprey

Ruzzzik> Je to jak kdy – s jedním sumcem 122 cm jsem se musel vykoupat a do hodiny zdolávání moc nechybělo, jiného 108 cm jsem s prutem do 50 g prostě namotal. Jestli to trvalo tři čtyři minuty, tak je to moc.

Pátek 2. dubna 2010 ve 14:52® osprey
osprey

U mě si párkrát kudla otočila lanko kolem hlavy a když jsem ji vytáhl, měla vlasec v tlamě. Stát se může cokoli.

V tomto ohledu je zajímavý jerkovací drát. Ten si kolem hlavy neomotá… :-)

Pátek 2. dubna 2010 ve 12:50® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

timbab> Jo, stoják. To je ta voda, kde se zachraňuju, když mi to na řece nejde…

Pátek 2. dubna 2010 ve 12:49® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Tradiční disciplínou na srazech ostrostřelců bývala „střelba ku ptáku“. Některé tradice by se měly oprášit…

Některé úseky „mojí“ řeky úpí pod kormoránem deset let. Když teď někdo psal ve feederu, jak je třeba naházet krmení na jedno místo a stáhnout si ryby, napadlo mě jen: " Cože, obě dvě?"

Před patnácti lety některé úseky připomínaly akvárko. Tenkrát jsem chodil muškařit na tlouště. Dnes je místy třeba hodně hledat, aby člověk našel ouklej. A ti větší tloušti, co zbyli, ty bych na mouchu chytit nedokázal ani omylem.

Naštěstí v nadjezích vždycky něco přežije. A kapr se vysazuje pořád.

Pátek 2. dubna 2010 ve 12:42® osprey
osprey

timbab> Nojo, to ale musí být předtím dost teplo. V létě je to naopak – když se voda ochladí, udrží víc kyslíku a rybky jsou čilejší. Lovím už asi osmnáctou zimu a největší průsery jsou ochlazení, sněhová voda, přechod fronty a vítr (ten bývá spojený s tím přechodem fronty).

Pátek 2. dubna 2010 ve 12:28® osprey
osprey

Mega-Fish> Včerejší přechod fronty na ryby vliv měl. Ochlazení jim taky vadí. Ale jaro dost pokročilo a tak by to nemuselo být tak zlé.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:43® osprey
osprey

Ewers> Na kapry tu kukuřici, na tlouště často nedávám nic. Ti velcí umějí najít cokoli. Když chtějí. Umění je vědět kdy a kde chtějí.

Na kukuřici jsem loni nechytil ani jednoho. V minulých letech ji občas brali, poslední dobou je nezajímá. I u těch kaprů je to nějaké slabší. Takže letos zkusím experimentovat.

A jinak – já to moc neřeším. Mou výhodou je to, že si můžu chytat, jak chci. :-)) Nakonec se vždycky něco chytne a protože si můžu vybírat podmínky, tak občas i pěkné rybky.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:21® osprey
osprey

Jak.novi> Jenže tenhle neměl 35, ale kolem 20 cm.

Libor: A proč myslíš, že nad tím tak dumám. I ty čtyři kola jsem pořídil kromě jiného s cílem přiblížit si tuhle zem.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:06® osprey
osprey

Jak.novi> Pěknej má 35+. Tohle je pionýrka. Ale člověk si musí vážit i takové rybky.

Počkej, jestli se někdy vypravím do toho Švédska. Tam je v některých jezerech lím největší kaprovitá ryba. Pade není problém.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:57® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 1.4. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Dnes opět krátký pokus o feederovačku. Z řeky mě vyhnal vítr a nulová aktivita ryb. Přechod fronty jim u nás vždycky vadí.

Na tůni jsem stáhl jen malé rybky, vypuklo tradiční sledování špičky, ladění sestavy, osmička vlasec a nakonec to docela šlo. (krmítko na fotce jsem použil ze začátku lovu, abych tam rychleji dostal krmení, později jsem lovil s menším) Ke konci se rozežrali cejni dlaňové velikosti a ty jsem nechtěl trápit, takže jsem jel domů.

Chytil jsem si prvního kapříka v sezóně a jednoho zlaťáka a taky se na mě přišla podívat naše nutryj. Je jí kus, dokonce jsem se v první chvíli koukal, jestli to zvíře nemá placatý ocas. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32464.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32465.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32466.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:48® osprey
    osprey

Ewers> Normálním rybám to nevadí. Moje oblébené cílové ryby tloušť 45 + a říční kapr (takový ten hubený z proudů, co tahá jakoby vážil třikrát tolik) se ale z oblasti dopadů krmítka dost rychle vytrácejí. Strategie je u nich nakrmit a pak už jen čekat. Vlastně to vůbec není feeder, spíš taková bobkařina s feederovým prutem.

Klasická bílá ryba, když se rozežere a má den, tak ta se do místa dopadu krmelce i sjíždí. Běžně chytám boleny, kteří mi drapli nástrahu hned po dopadu krmítka. Ale jen někde. U nás to už dávno nejde…

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:29® osprey
    osprey
    Diskuze: Plavaná

malej.uzasnak> Je to úplně jedno. Záleží na úplně jiných věcech. A je to dost složité na obecné vysvětlování.

Opravdu ti nezbyde než hledat a zkoušet. Já to dělám taky.

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 18:03® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

džigit> Stačí, když ti ji někdo na ten týden půjčí:-))

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:57® osprey
    osprey

Ewers> Ahoj. Zdravím. Byl jsem feedrovat dneska.

Lajči by mi za to dnešní krmení zvalchoval hřbet:-))

Ale fungovalo. Jen byl problém s proměňováním záběrů. Nakonec jsem to rozchodil a chytil asi 6 druhů ryb zanedbatelné velikosti.

A taková zajímavost – dokud mi to nešlo, zkoušel jsem a hledal. Pak to začalo jít (cejni cca 20 – 25 cm) a mě to přestalo bavit. Hodil jsem rybám zbytek krmení a nechal je na pokoji. Můj typický přístup – s tímhle bych závodit nemohl:-)

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:47® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

Taky jsem se konečně pokusil o kapra. Ovšem blížící se fronta mi dnes aktivitu ryb dost zařízla. Skončil jsem u drobných rybek. Cílová ryba ovšem chycena byla – krásná dvacítka. (nemyslím tím ale kila, nýbrž centimetry :-)) )

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:01® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

džigit> Zasedni na týden někde na Mušově, zavez to ke korytu a když Pánbůh dá, staneš se z teoretika praktikem:-))

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 16:52® osprey
    osprey

Ruzzzik> Zesílené části sestavy chránící proti předření jsou u feederu normální. Obvykle se používá silný vlasec, ale lanko je na to docela fajn – je tenčí, líp řeže vodu, vydrží víc a pěkně kopíruje dno.

A když jsme u sumců – u velkého kusu občas dojde k předření pletenky o kartáče, takže někdo dává návazec ze silnější pletenky než je kmenová a někdy i z lanka.

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 16:43® osprey
    osprey

lajči> Tak s tímto nezbývá než souhlasit. Pěkně napsané.

Středa 31. března 2010 ve 21:44® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

brčal> Já mám moc rád lidi, co chápou, jak funguje voda a jak se chovají ryby. Většinou si dokážou zachytat – a platí to bez ohledu na techniku.