Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 31. března 2010 ve 21:41® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Malovec> Pro případ, že se HaD zpozdí: Prut dobrý, naviják neznám, ale ono se to ukáže po první sezóně. S vlascem 0.30 mm by sumec do 120 cm neměl být problém. Větší podle typu vody, místa, které je k dispozici a chování ryby po záseku.
On je potíž v tom, že sumec může mít metr, ale taky dva. A jsou obrovské rozdíly ve fyzických dispozicích jednotlivých ryb. Mám vyvláčené tři sumce přes metr – dva démoni a jeden odpadl po minutě.
(Předpokládám, že se bavíme o přívlači.)
- Středa 31. března 2010 ve 21:18® osprey
- Diskuze: Feeder
lajči> Tak se chytá klasický feeder. Já se v tomhle ohledu zkazil. Lovím často ryby, které taková frekvence dopadů krmítka prostě zažene.
Když si chci zachytat klasický feeder se spoustou záběrů, který popisuješ, musím jet docela daleko. Jinak máš samozřejmě pravdu.
Piranha: To nadlehčování je dobrá věc.
- Středa 31. března 2010 ve 21:12® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Ruzzzik> Dvě ze tří věcí se ti můžou splnit už teď. To je slušná bilance.
Navíc nás čeká nejhezčí období roku a sumatry neutečou.
- Středa 31. března 2010 ve 21:02® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Bforest> Jediné, čím tě potěším, je, že takový revír skutečně existuje nebo existoval – viděl jsem článek v nějakém časopise. Ale nevím, co to bylo za vodu.
- Středa 31. března 2010 v 19:46® osprey
Libor> A nezapomeň na ten další víkend. Jestli to vyjde a bude světlo, strháš si u nás čočku. I elkovou

- Středa 31. března 2010 v 19:38® osprey
PetrC> Jo, plandavky se mi taky začínají hromadit. Ale umím to jen s jednou. Nevím proč, ale je to tak.
Asi mám málo odchytáno…
- Středa 31. března 2010 v 19:36® osprey
Libor> Ty ani nemůžeš říct, že ne, když sis to vyžmundral

Ale jo. Akorát mi vadí, jak je to neuzavřené – čtvrtina čtverce je volná. Možná by byla lepší jedna velká nahoře a dvě malé pod ní, ale nevím, co by to dělalo, kdyby ta velká byla na výšku.
Tento příspěvek byl editován 31.3.2010 20:37:38 uživatelem osprey. - Středa 31. března 2010 v 19:26® osprey
PetrC> O pětce neuvažuju, sedma bodovala a to i na velmi slušných rybách, i když ta největší se mi vypla.
Já budu vláčet všechny kategorie, ale UL hlavně s gumami, jigy apod. na BL háčku. Pstruha nebo okouna na prutě občas můžu.
- Středa 31. března 2010 v 19:16® osprey
PetrC> No vidíš, já Slidery mám a celkem mi to snimi jde.
Ale teď jsem v Brně nakoupil pár wobů bez lopatky a Salmo žádné. Možná proto, že ho tam nikde neměli
Ta největší placka měla
16 cm a 84 g. To bude ultralajt jako řemen…
- Středa 31. března 2010 v 18:59® osprey
PetrC> A existuje třícentimetrové Hi-lo?

- Středa 31. března 2010 v 18:58® osprey
timbab> Na vymejšlení pí…ovin jsem byl vždycky kanón.

Když tam do té koule zabalíš zátěž a máš postranní přívěs s nástrahou, můžeš rovnou chytat. Dělám to někdy, když chytám blízko břehu a čekám na opatrné ryby (kapr).
- Středa 31. března 2010 v 18:51® osprey
Mega-Fish> Samozřejmě, ta hlína tomu určitě pomůže. Taky můžeš udělat placky, aby se to moc neposunovalo po dně.
Ale můžeš udělat i tuhle pitomost:
Na konec vlasce přivážeš klacíček – úplně malý. Kolem něj umačkáš standardní kouli. V levé ruce podržíš prut s odklopeným navijákem, v pravé kouli. Kouli hodíš od vody a až dopadne na dno, dopneš vlasec a podíváš se, kde ji máš. Hlavně ale nezapomeň odklopit ten naviják

- Středa 31. března 2010 v 18:46® osprey
1Mara> Jen ten jeden. Míjel mě asi na 20 m. Ale vypadal docela vesele – kdybych mu viděl do ksichtíku dřív, vytáhl bych ten foťák včas. Takhle jsem přece jen chvíli čekal, co bude.
- Středa 31. března 2010 v 16:46® osprey
Libor> Co jako? Jestli myslíš rubriku Z lovu, tak to jsem jen dneska dával půl dne do pořádku fotky. Všetně včerejších. Bylo velmi fotogenické počasí a nevím, jestli se do konce týdne ještě někam dostanu.
A těch ryb nebylo tolik. Ani se nesnažím, aby bylo.
- Středa 31. března 2010 v 16:18® osprey
- Diskuze: Z lovu
Včera jsem padl na hejno perlínů. Dal jsem si práci, předimenzoval nástrahu, aby si na ni ti malí nemohli otevřít ústa a nakonec lapil jednoho, na kterého už jsem vytáhl metr. 31 cm je u nás docela dost. Ti malí to stejně občas dokázali zblajznout, protože perlín je strašně dravá ryba rafinovaně maskovaná za neškodného tvora. Odborníci z HDU mi to jistě rádi potvrdí
Tento příspěvek byl editován 31.3.2010 17:19:28 uživatelem osprey.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 31. března 2010 v 16:03® osprey
Piranha> Proč ne. Nevím, jestli by mě tohle řešení napadlo – na hloubce 8 m jsem naposledy chytal feederem zřejmě v roce 2002, ale právě v tom, že je člověk kreativní a dovede najít řešení, je kouzlo vlastně všech aktivních rybolovných technik.
- Středa 31. března 2010 v 15:44® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 30.3. 2010 | Revír: prostě revír | Způsob lovu: Plavaná
Využil jsem včerejšího počasí, abych udělal pár fotek ryb, protože jaro má krutě našlápnuto. Sněženky jsou v háji, aktuálně nakvétají křivatce a první orseje. Voda se čistí a sem tam se dá i něco chytit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 31. března 2010 v 15:40® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: před veletrhem v Brně | Revír: v lese | Způsob lovu: Plavaná
Tak jsem se konečně dostal k fotkám z poslední chytačky před veletrhem. Zajímavých nebylo ani tak těch pár ryb (i když ten portrétovaný tloušť docela ušel), ale to, že nedisciplinované psisko běhající po lese na mě vyhnalo divočáka. Chvíli mi trvalo než jsem pochopil co se děje, pak jsem chvíli zvažoval trajektorii kance, abych věděl, zda si mám dělat starosti, následně jsem lovil foťák z futrálu a vzhledem k nízké hladině osvětlení jsem měl problém udělat aspoň tu fotku, co přikládám. Ale setkání rozhodně zajímavé.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 30. března 2010 ve 21:41® osprey
- Diskuze: Kaprařina
gavosek> Asi braly. Alespoň já dnes nějaké ryby lapil a nebylo to těžké. Zatím ale ne kapry, i když i ti už se normálně chytají.
- Úterý 30. března 2010 v 19:33® osprey
Ruzzzik> Mě je to jasný, ale já víc radit nemůžu. Dragon dělá asi 200 vláčáků. I když jsem jich měl v ruce asi 30, tak pořád zbývá většina, na kterou jsem si nesáhl.