Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 19. března 2010 ve 22:34® osprey
- Diskuze: Kaprařina
imothep> V úterý rozhodně ne. Je mi líto. Bude tam ale David. Určitě si promluvte.
- Pátek 19. března 2010 ve 22:31® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Pokud jde o sůl, myslím, že nikde nevzniká koncentrace pro ryby vysloveně nebezpečná.
Ale jako rybář můžu říct, že jak odtaje ten sajrat z měst a sjede to řeky, moc záběrů se čekat nedá. Po pár dnech se to srovná a pak to zas jde.
Ty umírající ryby vidím každou zimu, když s táním stoupne voda. Prostě s těmi silami, co jim zbyly, už to neustojí. Některé to unáší a ještě žijou, jiné už jsou tuhé. Nikdy během sezóny už to v takovém měřítku vidět není.
V přírodě se holt umírá. Často a z nejrůznějších příčin.
- Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:45® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.3.. 2010 | Způsob lovu: Plavaná
Přišlo jaro. Hodně teplo, ostré pálivé slunce, voda kalná, záběrů poměrně málo. Poměrně častým jevem byly mrtvé ryby unášené proudem – nepřežily zimu a sílící proud už byl poslední kapkou, která završila jejich pozemské bytí. Stopy po zraněních od predátorů byly na těle těchto mrtvolek časté, ale většina viditelná zranění nemá.
Úlovků bylo jen několik. Za zmínku stojí slušný tloušť a plotice atakující hranici 40 cm. Ta mě potěšila asi nejvíc.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:37® osprey
- Diskuze: Kaprařina
gavosek> Jo, jo. Já byl u vody. A viděl jsem i kapra. Neustál zimu…
imothep> Budu tam ve druhé polovině týdne.
Tento příspěvek byl editován 18.3.2010 22:48:41 uživatelem osprey. - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:34® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Flip> Venca má zlaté srdce. Já to ještě chvilku vydržím. Obvykle tasím mouchu až po 31.8., když mi na pstruhovce zakážou gumy. Buď na to budu mít anebo nebudu.
Teď se pohybuju kolem vody a koukám, co nám tu po loňsku zbylo. Něco málo ještě ano. Hodně ryb přežilo dík ledu.
- Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:31® osprey
- Diskuze: Feeder
Azbest> Pro případ, že by se ti ještě dnes podařilo opakovat průlet nad naším kukaččím hnízdem, tak zdravím.

- Středa 17. března 2010 ve 22:38® osprey
sus1> Bojím se, že spíš ne. Uvidím co bude. Já znám svoji budoucnost tak týden dopředu a často ani to ne

Roman 7> Spacák mi problémy nedělá.
Dobrou všem.
- Středa 17. března 2010 ve 22:20® osprey
Roman 7> Tak to musela být paráda. U nás maximálně do 70 cm.
Přeju hezký večer, jdu vkládat článek, takže budu „mimo“.
- Středa 17. března 2010 ve 22:12® osprey
Roman 7> Doslechl jsem se, že je tam fajn parta lidí, s některými jsem na dálku i spolupracoval (Azbest) a to „klima“ mě láká nejvíc.
Poznat, okoukat, pokecat, nasát atmosféru. Uvidíme, kdy mi vyjde čas, ale máte ty závody asi čtyři, tak jeden bych mohl trefit.
- Středa 17. března 2010 ve 22:06® osprey
Roman 7> Na některých místech mají souboje s kapry dost podobné scénáře – v okolí mého oblíbeného fleku jsou 3 vázky, kam se dá zajet. Hodně prefíkaný kus se pokusí o všechny a vtipně kombinuje. Poslední dobou ale velikost ryb klesá a většinou mají síly tak na jeden výpad.
Ty velké parmy pokaždé jezdily, dokud nenašly co hledaly. Pak jsem jen cítil, jak to dře o kámen, následně upadl krmelec a pak praskl i návazec. Akorát ta poslední vzala návazec rovnou – byla už na průběžce.
Tento příspěvek byl editován 17.3.2010 22:13:00 uživatelem osprey. - Středa 17. března 2010 ve 22:01® osprey
- Diskuze: Dámská jízda
S manželkou jsme společně studovali biologii. Ta je zvyklá na takový obsah lednic (biologové tomu říkají vzorky
), že si s nějakým tím červem rozhodně hlavu lámat nemusím. - Středa 17. března 2010 ve 21:56® osprey
timbab> Tady je to slabší se stojáky. A hlavně – plave v nich bílá ryba drobné velikosti a kapr do 50 cm.
Dokud jsem byl vitálnější, jezdil jsem na kole na Orlík. Poslední roky jsem začal fyzicky odcházet a vykašlal jsem se na to. Letos bude auto…
- Středa 17. března 2010 ve 21:54® osprey
Roman 7> Tak nech být, nějak se k tomu dostanem.
Já se stejně chci za tou vaší závodní sešlostí někdy vypravit. Závodit nebudu (taky bych si moc nepomohl), ale pokud mě nevyženete, nějaké slovo bych ztratil.

Tak to třeba nafotím osobně.
- Středa 17. března 2010 ve 21:39® osprey
timbab> Párkrát mě donutily okolnosti

- Středa 17. března 2010 ve 21:38® osprey
- Diskuze: Plavaná
Sander> Myslím, že ryby jsou z valné části pod tím ledem. Kvůli kormoránům. Dnes mě jich míjelo postupně přes 100. Velké hejno. tři menší, několik skupinek.
Svým způsobem nám ten led pomáhá. Každý den co vydrží bude dobrý.
- Středa 17. března 2010 ve 21:33® osprey
skwor> Co potřebuješ za délku?
- Středa 17. března 2010 ve 21:32® osprey
Roman 7> U nás jsou vázky kořením života. Každá ryba, která má v řece něco odplaváno a má dostatečný fyzický fond, je se zálibou využívá.
Proto nemám parmu 80+, kolega Sander tlouště 60+ atd.
A protože se často snažíme o tyhle zajímavé ryby, tak průběžka zůstala na seznamu oblíbených montáží a paternostery často vážu tak, aby se věci trhaly v pořadí krmelec, háček, kmen.
To je právě to, co je na feederu individuální. Každý to řeší, jak potřebuje.
- Středa 17. března 2010 ve 21:23® osprey
- Diskuze: Plavaná
Sander> O spravedlivosti nediskutuju a nestěžuju si

Zatím si na rybu sáhnem, takže tohle téma bych vůbec neřešil. Navíc letos budu chtít navštívit i nějaká vzdálenější místa, když se mi teď rozšíří obzory.
Jenže si pořád pamatuju dobu před 15 lety. To tam ty ryby prostě byly.
A pro zajímavost – zkracoval jsem si dnes cestu po ledě. Třikrát jsem to přešel skoro celé, ale posledním asi pěti metrům se prostě věřit nedalo. Nakonec obíhačka.
- Středa 17. března 2010 ve 21:18® osprey
skwor> Já už vláčáky omezím. Už mi chybí jen málo cajku. Nejvíc asi čtyřkový mušák komplet se vším.Lipani si to dělo, se kterým na ně chodím, nezaslouží.
- Středa 17. března 2010 ve 21:15® osprey
Roman 7> Co dělat

Pokud bys to dokázal načmárat ve Windowsáckém malování tak, abych to pochopil, bude to tu nafocené ještě dneska.