Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 17. března 2010 ve 21:10® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
BlueShark> Nejsem čtyři. Nestíhám už teď.

- Středa 17. března 2010 ve 21:08® osprey
- Diskuze: Plavaná
Sander> Na hranici mého a tvého. Fakt špatný.
Hned vedle Krakonošova

- Středa 17. března 2010 ve 21:06® osprey
- Diskuze: Feeder
Roman 7> Koukni se kdyžtak na stránky, kde píše Ouředníček (fish-pro?). Je tam těch bezuzlovek několik. Stačilo by ti pak jen sem dát odkaz.
- Středa 17. března 2010 ve 21:04® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
skwor> Jo, za ty peníze zlatý. A čím kratší, tím lepší pocit. O dvěstědesítce jsem vážně uvažoval, že bych si ji koupil.
Ale pak jsem se ovládl

Moc bych ji nevyužil, byl by to jen další kus do sbírky.
- Středa 17. března 2010 ve 21:02® osprey
Roman 7> Takže chytáš na vodách, kde není problém s vázkami…
U nás nevadí nedostatečná pevnost. Máme tu členité kamenité dno a ty ryby mlátí zátěží na přívěsu o ty kameny. Výrazně díky tomu roste procento nezdolaných ryb. U průběžné sestavy je zátěž na vlasci nad rybou.
Jinak z pohledu proměňování záběrů mám paternoster taky radši.
Když používáš to bezuzlové vázání – na jaké síle kmene?
- Středa 17. března 2010 ve 20:48® osprey
BlueShark> Samozřejmě. Když zjistíš, že o tvoji práci vlastně nikdo nestojí, najdeš si užitečnější způsob, jak trávit svůj čas.
- Středa 17. března 2010 ve 20:38® osprey
sus1> Moc nechybělo.
- Středa 17. března 2010 ve 20:37® osprey
Sander> Byl jsem taky. Velký kus řeky, odlehlé oblasti. Všude naprosto bez života. Na místě nejtutovějším z tutových jeden tloušť.
- Středa 17. března 2010 ve 20:32® osprey
Libor> Dělal jsem oboje. Stráž 2 roky, člena výboru a vedoucího kroužku asi 10. Čím to, že už ani jedno nedělám?
- Středa 17. března 2010 ve 20:30® osprey
skwor> Celkem dobrý prut, dal bych mu před Tactixem určitě přednost. Akorát těch 240 cm považuju za poslední délku, kdy má člověk z toho prutu dobrý pocit. Pak už začíná být ten materiál cítit. Ale s Forcemasterem ve 210 cm bych mohl chytat z fleku a nijak bych se nepohoršoval.
- Středa 17. března 2010 ve 20:27® osprey
macino ambrossiny> Ano mají Fuji očka – ale ne SiC. Je to keramika Fuji Alconite. Je o něco měkčí, ale houževnatější než SiC, takže se z ní dají vyrobit lehčí očka s tenčí vystélkou.
Kdysi jsem Alconite považoval za SiC, někteří prodejci to i píšou. Není to SiC. Ale je to lepší než spousta oček, která se za SiC vydávají.
- Středa 17. března 2010 ve 20:22® osprey
Roman 7> Používáš paternoster i na velké ryby (kapr, parma – 60+)?
- Středa 17. března 2010 ve 20:20® osprey
spike> Já chytám, co je třeba – paternoster, průběžku, krátké sestavy se srkačkovým efektem.
Paternoster vždycky rozvětvuju na něčem, co má kovový kroužek, abych mohl měnit libovolný uzel a ostatní nechat.
Ale ono na tom zas tak moc nezáleží, hodně věcí je u feederu individuální záležitost a záleží na každém, jak si to vychytá.
- Středa 17. března 2010 ve 12:21® osprey
Tarzan> Boha! Za tu cenu bys chtěl SiC očka? Ty nejsou ani na prutech daleko dražších a v mnoha případech výrobci i lžou a vydávají za SiC očka z levnějších keramik.
HCSS 304 je nerezová ocel (to SS je Steinless Steel).
Jestli se ti ten prut líbí a vyhovuje ti, tak si ho kup, začínal jsem s daleko horším, těm rybám je to jedno.
Ale nehledej argumenty, které by z toho klacku udělaly něco, co není. Je to prostě nenáročný levný prut. Plně poslouží, chvilku vydrží. Nic víc.
- Středa 17. března 2010 ve 12:16® osprey
spike> Zajímavá strategie.
Nechceš půjčit ještě mušák pro případ, že bys utrhl i tu plavanou?

Tohle není voda, kde bys u feederu musel brečet, že jsi utržením sestavy ztratil zaklipovanou délku, takže bych si normálně udělal tři paternostery spojované na lehoučkém obratlíku navíc, položil je vedle sebe a v případě utržení tam hned jeden navázal – pokud bych trval na feederu a měl jen jeden prut. Pokud bych chtěl ale výrazně zachytat, lovil bych na plavanou. Ta voda k tomu přímo vybízí.
- Úterý 16. března 2010 ve 22:28® osprey
hraji> Já byl dnes služebně v Táboře, spousta cestování, zima celý den, na rybu ani pomyšlení.
Snad zítra nebo pozítří.
- Úterý 16. března 2010 ve 22:26® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
sus1> Seděl jsem vedle Davida, když se to dělo. Dalo by se to posat slovy, která použil.
Nejsem odborník, abych dokázal odhadnout přesnou příčinu toho jevu a nechci spekulovat.
- Úterý 16. března 2010 ve 22:19® osprey
Tarzan> Tactix chválí ti, co si nezachytali s lepším. Je to prut stavěný s ohledem na poměrně nízkou cenu.
Na můj vkus má líný blank (to jsem si vyzkoušel osobně) a nekvalitní očka (ta prořezali obyčejným vlascem kamarádi). Měl jsem Lightninga od stejné firmy s podobnými očky a rýhy v koncovém jsem za sezónu pořídil taky.
- Úterý 16. března 2010 ve 22:15® osprey
spike> Hezká voda. Může se na těch závodech plavaná?
- Pondělí 15. března 2010 ve 23:02® osprey
CeP> Regenerátor Unavených Mužů? Rafinovaně Upravené Maso?