Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 15. března 2010 ve 12:34® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
cormaxx> Jasně. Všechny duely mají jediný háček. Ty věci musí porovnat někdo, kdo je dobře zná. A dál to musejí být věci srovnatelné a vzájemně si konkurující.
Děkuju za tip. Kdyby ses chtěl tvorby duelů sám zúčastnit, velmi to uvítám. Bez smajlíka, je to docela práce a každá pomoc je vítána.
- Neděle 14. března 2010 ve 22:48® osprey
- Diskuze: Kaprařina
jurann> Tak to by se osmadvacítka mohla těm 400 m aspoň blížit.
- Neděle 14. března 2010 ve 22:17® osprey
- Diskuze: Kaprařina
gavosek> Tady je kaprařina trošku popelka. Moc lidí sem nechodí. Ale kolega Imothep se to tu snaží rozdýchat. Takže sem občas zajdi. Mám pocit, že ono to tu už taky ožívá.
- Neděle 14. března 2010 ve 22:02® osprey
- Diskuze: Feeder
Dzumigar> Pokud jsem při zimních vycházkách v pohybu, snažím se dělit čas na dvě poloviny – nachytat něco tam, kde to už znám a vyzkoušet nová místa, která neznám. Ten věčný průzkum je nutný. Kdybych chytal tak jako před lety, už bych dávno skončil.
Proto taky nikdy nenachytám žádná kvanta ryb. Pořád je tam ten čas, kdy něco zkouším a většinou přitom nic nechytím.
Možná tě čeká totéž. Já nejvíc uznávám lidi, co si svou cestičku prošlapali sami.
- Neděle 14. března 2010 ve 21:46® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> Nepopisuj. Zajisté udělal to co bych udělal já – spráskl ruce a řekl: „No to jsou k nám hosti!“ A obdivoval krásu těchto vzácných opeřenců.
Nic jiného ani nechci slyšet.
- Neděle 14. března 2010 ve 21:44® osprey
Dzumigar> Záleží které ryby. Každý druh je jinde. Měl jsem místo, kde jsem v zimě hodně chytal a protože bylo členité, každý druh tam preferoval určitou oblast – s přesností na metry. Podoustev (u vás nosáľ) nejhlubší jámu v proudu, jak dno stoupalo, následovali cejnci a za nimi tloušti s ploticemi. Na hraně proudu postávali cejni a jeseni. Vedle byla tišina a v té byly hlavně menší ryby – nebo ty, které jsem neuměl chytit. Jak se blížilo jaro, celé se to přesunovalo.
Většina těch ryb je dnes mrtvých, letos tam nezimuje skoro nic. Budu muset hledat jinde. Letos to ale nešlo – moc tuhá zima.
Tohle je výhoda malých říček – na ty ryby dosáhneš. Čím větší voda, tím je to těžší. Zase můžeš najít opravdu hodně ryb pohromadě. I když aktivní ryby jako jelci jsou spíš rozptýleni v určitých úsecích řeky a hromadí se jen někde.
- Neděle 14. března 2010 ve 21:35® osprey
spike> Padesát kormoránů, co nemůžou vzletět. To potkat…

- Neděle 14. března 2010 ve 21:11® osprey
Dzumigar> Nejsem. Fakt ne. Jenom dneska máš mraky lidí, co se vyznají v náčiní, v krmení, závodí apod. a zapomínají na vodu a ryby.
Já jenom vím, jak funguje řeka a umím s tím feederem zacházet dost slušně na to, abych sám sobě nepřekážel.
- Neděle 14. března 2010 ve 20:54® osprey
spike> Aha. Já v té Spytihněvi taky byl, ale tenkrát skoro netekla voda.
Uherský Ostroh nemyslím, tam jsem nebyl. Je to od Veselí proti proudu? My to dost dlouho hledali, protože jsme měli velmi mlhavou informaci, takže nevím, kolik jsme najezdili.
- Neděle 14. března 2010 ve 20:50® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Rybapych> Stačí i v malém. Pár ryb je až až – hlavně když se povede nějaká pěkná. Je pravda, že tenhle týden je šance, že si člověk zachytá. Škoda, že nebyl lepší počas už dřív. Ale on by člověk pořád něco chtěl…
- Neděle 14. března 2010 ve 20:48® osprey
spike> Vidím dobře Hodonín a pak jez kus nad Veselím?
- Neděle 14. března 2010 ve 20:46® osprey
- Diskuze: Dámská jízda
Scanix> No tak to musíš poslat na pokec dcerku

- Neděle 14. března 2010 ve 20:41® osprey
Dzumigar> Klidně to může být i počasím a navíc ryby jsou v tuhle roční dobu pořád ještě namačkané v některých úsecích. Pokud je to místo, kde jsi lovil, během zimy normálně úspěšné, pak je chyba v počasí nebo tom, jak jsi chytal.
Jestli to byl náhodně vybraný flek, možná tam ani ryby nebyly.
A jestli tě to potěší, já včera na feeder taky neměl záběr.
- Neděle 14. března 2010 ve 20:39® osprey
Sander> Nebývaly. Proto píšu o roce 1993.
Tenkrát bys ale padesátku tlouště jen tak nechytil – byly tam stovky menších a ryby rostly pomaleji.
- Neděle 14. března 2010 ve 20:30® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Zážitek jednoduchý. Včera jsem nafotil, co jsem potřeboval a že se to týkalo feederu, tak jsem ho na třech místech nechal po půl hodině vykoupat. Nic mi ani nedrblo, což mě nepřekvapilo a tak jsem vytáhl plavačku. No a potácel jsem se tam v tom větru od čerta k ďáblu, až mi vzal jeden slušný tloušť.
Pozoruji degradaci toho úseku už roky, takže se těším na vzdálenější místa, kde snad bude líp.

- Neděle 14. března 2010 ve 20:25® osprey
Sander> Já tam byl. Oni tam jinší řeky snad ani nemají, jen ten kousek Moravy v rezervaci. Osypané břehy se to, tuším, jmenuje.
My jsme pořád ještě málo vděční za to, co tu máme. Ale obsádku z roku 1993 bych tady bral všema deseti.
- Neděle 14. března 2010 ve 20:22® osprey
spike> Řeku máte jak dálnici, zatáčka je tam nedostatkový zboží, proud bude tuhle dobu slušný. Řekl bych, že se to srovná tak dva tři dny po tom, co toho nechají.
Ale koukám, že si tam taky někdo myslí, že to tenkrát napoprvé dokurvili málo

- Neděle 14. března 2010 ve 20:11® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
Robur> Protože si to fórum někdo založil. Asi mu stávající diskuze nevyhovovala nebo tam nezapadl do party.
Tento příspěvek byl editován 14.3.2010 23:29:24 administrátorem HaD. - Neděle 14. března 2010 v 19:50® osprey
- Diskuze: Dámská jízda
Dámy, odborník žasne a laik se diví – já nevím, jestli mám žasnout nebo se divit, ale rozjely jste to tu parádně. Fakt.
Pokud by byly ještě někdy potíže (vkládání fotek a podobně), napište mi osobku.
Tento příspěvek byl editován 14.3.2010 20:37:19 uživatelem osprey. - Neděle 14. března 2010 v 19:43® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Jak.novi> Myslím, že jdeš do Egypta… možná chytneš nějakou mumifikovanou fišku.
Ale jinak se radši zeptej v cestovce. Je možné, že na některých lokalitách by tě s prutem nemuseli vidět rádi.