Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 9. března 2010 ve 22:16® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Ne, ty už se neprodávají.
jak.novi: První 2200 Kč, pak to rostlo.
Ten první jsem koupil jako student, skoro jsem nežral, abych na něj měl. Dva roky poté jsem nastoupil do práce s nástupním platem 4300,–
Takže to vlastně byly navijáky za půl platu. Dnes je v téhle cenové kategorii tak Twin s přední brzdou.
- Úterý 9. března 2010 ve 22:10® osprey
spike> 1992, 1993, 1995 (malá velikost), 1996 – koupen použitý
Za tu dobu párkrát v servisu – rozebrat, vyčistit a namazat, rozbitého nic. Loni jsem jednomu nechal vyměnit brzdové třecé destičky. Už byly moc ošoupané a brzda ztrácela cit.
- Úterý 9. března 2010 ve 22:06® osprey
spike> Speciální plast označovaný jako XT7. Mám to radši než kov. Nestudí, je lehčí a mám tam jeden škrábanec – spadlo to ze 3 m na kameny (to jsem ještě lezl na Orlíku po skalách s prutem v zubech).
Je mi úplně jedno, že jsou plastové. Zeptej se mě, jak se jim daří tak za deset let.
- Úterý 9. března 2010 ve 21:42® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dodorider> No, jestli máš metrovou rybu, tak nám ji sem hoď do placu! Já když chytím něco kolem metru, tak to se u nás peče husa

- Úterý 9. března 2010 ve 21:39® osprey
Kubajs> Ja ty špyčki sabrušjju šmyrglem.
- Úterý 9. března 2010 ve 21:38® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Pánové, pokud by bylo libo, mohl bych zajistit i přítomnost chytejácké kamery. Beztoho HaD točí samé nudné fláky

- Pondělí 8. března 2010 ve 20:31® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
sus1> Romantiku

- Pondělí 8. března 2010 ve 20:15® osprey
Sander> Nebudu to dál pitvat. Ale až příliš mnoho mých známých z dětství nedopadlo právě nejlíp.
Chce to jaro, sluníčko, zelenou trávu a modré nebe. Rybu už si chytneme sami…
- Pondělí 8. března 2010 ve 20:06® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Jak.novi> V poho. Já, jak vidíš, jsem tam ryby nejmenoval.
- Pondělí 8. března 2010 ve 20:04® osprey
Sander> Však mě ta moje plechová krabice nijak zvlášť netěší. Na kole mě nedostanou, ale s tímhle není kam utéct…
A když vidím, co se kolem mě pohybuje po silnicích za lidi, začíná mi chybět katapultovací sedačka.
- Pondělí 8. března 2010 ve 20:02® osprey
hecht> Tak si na ni dávej bacha, tady bělobu vyžrali kormoráni

dodorider: Bohužel, na systematičtější pokec mi nezbývá čas.
S feederem si hlavu nelam. Vyber si na krámě rozumný prut v mediu, naviják máš z vláčky, pár krmítek, návazce, háčky a zbytek ti dojde až nahodíš. Co ti nedojde, na to se tady doptáš.

- Pondělí 8. března 2010 v 19:11® osprey
dodorider> Nejsou lidi…
- Pondělí 8. března 2010 v 19:09® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
sparta476> Do Španělska bych jel, ale letos na to nemám čas ani peníze. A bojím se, že si to představuju úplně jinak než většina lidí, co tam jezdí.
Takže ti na rovinu řeknu, že budete rádi, když tam s váma nebudu. Díky za nabídku.
Jak.novi> Myslím, že bys neměl mluvit za druhé. Víš o mě hodně málo.
- Pondělí 8. března 2010 v 19:00® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
zazatec> Počkej… dojdu se podívat do šuplete.
Tak na kapry a myslím tím větší kapry (50 – 70 cm) tam mám Owner Cut chinu 50339 vel.4 Owner Iseama 50188 vel. 6
Vel. 6 by měla být menší, ale je o dost větší než ta čtyřka. Jinými slova – kolem té pětky by to tak nějak mohlo být. A nejsou to žádné plavačkové háčky – vážu to na vlasce 0.16 – 0.20 mm nebo adekvátní pletenku.
- Pondělí 8. března 2010 v 18:55® osprey
- Diskuze: Muškaření
bubu> Že to byla nadsázka, to jsem rád. Mám rád tenhle svět a mrzí mě, když vidím, jak se mi ztrácí před očima.
Jsem zvědav, kdy lidem dojde, že život mezi obrazovku a supermarketem je iluze.
- Pondělí 8. března 2010 v 18:50® osprey
- Diskuze: Kaprařina
zadar> Ano, přesně o to mi jde. Jenže já nejsem kaprař – můžu to podpořit svou prací, ale ne to vytvářet. Nikdo by mi to ani nevěřil. Proto hledám lidi ochotné na tom projektu pracovat.
Znamenalo by to domluvit koncepci kaprařiny na tomhle serveru, naplánovat, co se sem dá a dát to sem. Nic nemožného, ale potřebuju pár dobrých kaprařů, kteří to zaštítí. Nemusí umět fotit a psát, to umím já. Ale musí mít u kolegů z fochu trošku respektu. Zatím jediný imothep vypadá, že by na tom byl fakt ochotný dělat a jak na potvoru musí bydlet 500 km ode mě.
A to členění diskuzí vázne na technické stránce věci. Já tu nemůžu odkrývat karty, ale uvažovali jsme o mnohém. V reálu můžeme udělat tolik, kolik stíháme a zaplatíme.
Pokud bys chtěl pomoci, napiš. Ale detaily už pak budeme řešit po osobkách.
- Pondělí 8. března 2010 v 18:40® osprey
- Diskuze: Muškaření
bubu> Globální oteplování není o tom, že bude pořád teplo

Ostatně je to novinářský termín, obvykle se tomu říká klimatické změny. Co přesně to obnáší je těžké říct, protože cokoli stran téhle věci média rozmažou a zkreslí. Já si to představuju jako systém, který relativně hladce běžel, někdo do toho kopnul a začalo to vibrovat. Rozhodně je počasí mnohem nevyrovnanější než dřív a průměr teplot je vyšší. O příčinách se vedou spory stejně jako o tom, do jaké míry je to normální.
Václavovi nevěřím, protože v oboru přírodních věd se opakovaně projevuje jako diletant. Jediné v čem má naprostou pravdu je to, že se kolem „oteplování“ rozjíždí nehorázný byznys, který je velmi netržní.
- Pondělí 8. března 2010 v 8:33® osprey
dodorider> Já jsem někde mezi vámi. Ti lidé, co se ti nepozdávají, jsou moji dobří přátelé a vím přesně, co dělají a jak to myslí. A myslí to dobře.
Já chytám i lehkou vláčku, ale počet ulovených ryb mi nic neříká – lovím tak, abych chytil velkého okouna, velkého pstruha atd. – s ohledem na možnosti revíru. I většina mých uvláčených tloušťů je přes 40 cm – dvacítky a třicítky nechávám na pokoji, pokud na to vysloveně samy nevlítnou. O lovcích podměrečných pstruhů si myslím své.
U štik často chodím na malé vody, kde se velká ryba vyskytne zřídka. Zkouším různé techniky, abych si udělal obraz o obsádce nebo vyzkoušel, jak ryby reagují. Ale když vidím, že mi na nástrahu útočí čtyřicítka, jsem rád, když to mine a už se o ni nepokouším.
Ono věčné opíchávání drobotiny opravdu vede k docela velkým ztrátám a u člověka vzniká nezasloužený pocit, že je opravdu borec, když chytil tolik ryb. Já si o sobě nemyslím, že jsem výjimečný vláčkař, v lovu velkých ryb mám slušné rezervy a taky těch výjimečných znám opravdu málo. Mnozí jsou rádi, když se o nich neví.
- Neděle 7. března 2010 ve 22:38® osprey
džigit> Asi jo.
- Neděle 7. března 2010 ve 22:17® osprey
Hany> Trabucco mě odradilo svým servisem. Potřeboval jsem spravit banální věci na boloňce (výměna špičky a podruhé výměna sedla navijáku), pokaždé to byl porod a peněz jak za nevímco. Takhle člověk ztratí sympatie k značce…