Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 5. března 2010 ve 21:44® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Jak.novi> On by byl vidět každý redaktor, který by se o to celý týden staral. Fakt je, že jsem prokázal jisté předpoklady k tomu, abych tu práci dostal já. Teď jde o to, jak dlouho to vydržím.
Proto musím za každou cenu dodělat věci související s atlasem, dokud je zima. Můžeš se těšit, ty obecné části budou taky slušnej balík textu a fotek. I když jsou to takove ty knižní informace.
- Pátek 5. března 2010 ve 21:37® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dam> Mě něco povídej. Bydlím u krásné řeky, kterou pamatuju plnou ryb. Dnes jsou jen v některých úsecích. To, co zbylo stín někdejšího stavu. Ani těm mrchám už to tu nestojí za to, aby se zdržely dýl – ne, že by tu o ně někdo stál.
dodorider: Normálně se prodávají blanky všech délek a gramáží – převážně ale v USA. Nevím ovšem, jak to v téhle zemi vidí s proutky do 7 g. Mimochodem, velice pěkný prut 240 cm do 7 g dělá Dragon. Vyělo by to levněji než stavěný.
acam: Ano, jsou chránění. Zatím jsem žádnému neublížil – ono to taky není snadné. Až jednou ztratím naději, že na tom moje řeka někdy bude líp, možná svůj přístup budu muset přehodnotit.
- Pátek 5. března 2010 ve 21:22® osprey
Jak.novi> Nemáš se za co omlouvat.
Já zařizuju, aby tu bylo co číst. Programátor, aby se to dalo přečíst a majitel, aby se to celé nějak zaplatilo.
Vzato kolem a kolem, pořád mám tu nejlehčí práci

- Pátek 5. března 2010 ve 21:18® osprey
Jak.novi> A jak to mám vědět?

Ne, pravda je taková, že tuhle věc má v rukou programátor. Nehodlám mu třikrát denně volat, jestli už to je. A že to blbne, to mě štve samotného.
- Pátek 5. března 2010 ve 21:14® osprey
dam> Jde o to, jaký blank chceš (asi bude rozdíl 20 g a 80 g nebo 1.8 m a 3 m) a otázka je i definitivní cena té práce.
Já letos za pruty moc utrácet nechci. Už mám utraceno.
- Pátek 5. března 2010 ve 21:11® osprey
spike> Ten kapr už ji asi nenabere…
Teď umírá hodně ryb, které se zimou jakž takž propotácely. A řeka
to rovnou odnáší. - Pátek 5. března 2010 ve 21:10® osprey
- Diskuze: Plavaná
Stroft> A co si to nechat postavit?
O té domácí silně pochybuju
Možná má David nějaké
kontakty, ale u nás doma bych to viděl tak na domácí karotku a cibuli
Ale v Praze jsem viděl dost zajímavé věci, třeba ti tam něco padne do ruky.
- Pátek 5. března 2010 ve 21:06® osprey
spike> Já budu pracovat do roztrhání těla. Chci mít určitou práci hotovou, abych měl nějaký čas až bude teplo.
- Pátek 5. března 2010 ve 21:04® osprey
dam> To je jen otázka, jestli ti jde o užitnou hodnotu a nebo dokonalý skvost.
Viděl jsem pruty stavěné ve velmi skromných poměrech a byly super.
Když si budu chtít nechat postavit dejme tomu Sportex Kev Spin, tak koupím blank za 3000, další komponenty za 1000, k tomu práce stavěče – člověk formátu pana Studeného chce asi 4000 a to už jsem nad cenou továrního Sportexu.
Takže dokud si nevymyslím nějaký speciál, který nikdo nedělá, budu buď kupovat konfekci anebo se s tím (kdybych už roupama nevěděl, co dělat) poperu u někoho z kamarádů sám i s rizikem, že to nebude vzhledově žádný zázrak.
Tento příspěvek byl editován 5.3.2010 21:04:44 uživatelem osprey. - Pátek 5. března 2010 ve 20:54® osprey
dodorider> Grilovací motor se v těchle případech využívá dost často. Jde o to, jestli ti to stojí za to – lak, motor, asi i očka,…
Ale pokud ano, tak to neřeš – jenom se poptej, aby ten lak za něco stál. Já ho nikdy nekupoval.
- Pátek 5. března 2010 ve 20:52® osprey
- Diskuze: Feeder
Beer.Beda> Každý svého štěstí strůjce. Chytat se s tím dá. Třeba budeš i spokojen. Já mám pořád ty černé bojovky, co jsem měl, když jsi mi chodil do kroužku. Ale mám i jiné navijáky a tak už to nestojí jen na nich.
- Pátek 5. března 2010 v 16:43® osprey
- Diskuze: Muškaření
Piranha> Jasně, i když to s tou divokostí jde poslední dobou z kopce…

- Pátek 5. března 2010 v 15:02® osprey
Stroft> Na veletrhu je z čeho vybírat. Akorát mám občas pocit, že dominují pruty vyznačující se jistou „tuctovitostí“. Takové ty, co „mají duši“ – tj. jsou osobité, nezaměnitelné a člověk si je pamatuje nebo po nich zfleku začne mocně toužit, těch zas tolik není.
Každopádně přeju, ať padneš na ten pravý. A kdybys míjel stánek Chytej a viděl tam moji maličkost, zastav se na chvilku.
- Pátek 5. března 2010 ve 14:57® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Máša> Únik ropných látek před několika dny. Velký, asi záměrně způsobený. Dál se o tom moc nepsalo. Jsou zajímavější věci do zpravodajských relací – jako třeba s kým byla viděna ta či ona herečka

- Pátek 5. března 2010 ve 14:55® osprey
LSD> Toť vskutku sen nejednoho vazače. Škoda, že já jsem jen příležitostný tvůrce neumělých sprostých much vyráběných v počtu, který je menší než malý…
Ale fakt je to krásná věc.
- Pátek 5. března 2010 ve 14:53® osprey
Axamith> Paní Ospreyová se jmenuje Marta, před dvěma dny jí bylo 40, pěstuje kytky a ovocné dřeviny, chová divou zvěř, sbírá poštovní známky a stará se o to, aby domácnost, kde jsou dál už jen tři jedinci mužského pohlaví, příliš nezpustla.

- Pátek 5. března 2010 ve 14:49® osprey
dodorider> Chceš lepit koncové očko nebo si vyvázat celý prut? Pokud jde o verzi b), je tu jedna potíž – to očko se zalakuje kvalitním epoxidovým lakem, který je drahý a pak to schne řadu hodin a aby to nesteklo na jednu stranu, musí se to otáčet.
Já si stavěl jen prut na dírky a očka jsem zalil rychleschnoucím dvousložkovým epoxidem. Vzhledem k tomu, že je to levná věc a k tomu prototyp, na němž se bude dál pracovat, tak to stačí. K profesionální kvalitě to má dost daleko.
Tento příspěvek byl editován 5.3.2010 14:49:31 uživatelem osprey. - Čtvrtek 4. března 2010 ve 23:06® osprey
hecht> Zatím nevím, moc se mi nechce. Je nějaká záruka, že dopadnu líp než minule?

- Čtvrtek 4. března 2010 ve 23:05® osprey
Firetiger> Proto mám i kompakt. Starší, ale velmi dobrý. Poslední dobou jsem ovšem stále více zotročován zrcadlovkou

- Čtvrtek 4. března 2010 ve 22:39® osprey
Stroft> Odzkoušení u vody je konečná, tam už si je člověk jistý, co má. To je bez debat. Ale já vidím největší problém v těch rozdílech mezi lidmi – někdo miluje pruty s delší akcí, někdo rychlejší, každý chytá na jiných vodách,…
Ideální je, když si tazatel něco osahá a přijde s tím, že se mu líbí konkrétní model. K tomu už se dá něco říct.