Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 22:26® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
spike> Není důvod, aby byl špatný. Já začínal s daleko horším. Ale v lepších časech.
Člověk si musí k dobrému cajku dozrát.
A s opravami jsem si taky užil – třeba firma Trabucco, ta na to byla expert.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 22:07® osprey
spike> Když jsem viděl spoustu „odborníků“ při práci, začal jsem si spoustu věcí dělat sám. Je možné, že k tomu časem taky dospěješ, když už si děláš formy na olova.
A další věc je osobnostní trénink. Trvalo mi dost let, než jsem se naučil hodit někomu odbytou práci na hlavu. Ale ono to v téhle zemi jinak nepůjde – kdo umí, zaslouží peníze a uznání. Kdo neumí, nezaslouží si nic.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 22:02® osprey
- Diskuze: Muškaření
Firetiger> Určitě ne, na to je MP moc velkej dobrák. A G10 má žena – sám jsem jí ho kupoval, dobrý to stroj.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 22:01® osprey
spike> Až prodřeš tohle, změř průměr toho dílu, kup pořádné očko (nejlíp SiC), nahřej tohle staré zapalovačem, stáhni a tavným lepidlem nalep nové.
A co je tohle za lepidlo? Doufám, že na to nevzali epoxid?
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 21:27® osprey
dav> Sežeň mi malorážku a nějakej glejt, že můžu a nebudeš stačit škubat.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 21:24® osprey
Pánové, viděl jsem fotky z Faerských ostrovů. Tam se kormoráni jedí a dokonce exportují na kontinent. A je to drahé žrádlo – jeden vyjde asi na 3 000,– Slyšel jsem něco o tom, že pár lidí u nás tato myšlenka zaujala. Ale nic bližšího. Je lepší nevědět…
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 21:22® osprey
- Diskuze: Feeder
timbab> Ruku na cívce používám často. Ale škoda, že tu není Prutos. Ten by mohl vyprávět, jak se brzdí rukou na cívce třicetikilový tolstolobik

- Čtvrtek 4. března 2010 ve 21:20® osprey
- Diskuze: Plavaná
Stroft> Ne, nevzal jsem si to osobně. Ale jedna z mých aktivit je smysluplně oživovat diskuze, kdykoli se najde vhodná příležitost.
Teď se tu vyměnilo pár názorů na celkem užitečné téma a to je dobře. Jsem rád, že to tu běží a klidně pokračuj.
Navíc mi občas trošku vadí, jak spousta lidí spoléhá na cizí rady místo na sebe a svůj úsudek. Tady to ten případ nebyl. Ale jediné místo, kde jsem měl pocit, že dokážu lidem poradit, bylo na veletrhu – vzal jsem je někam, dal jim něco do ruky, chvíli jsme to řešili, pak jsme zašli jinam a asi pět lidí fakt odcházelo s pocitem, že vědí, co si mají koupit.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 21:12® osprey
spike> To s přední brzdou taky.
Kromě pár výpadů dravců, kdy jsem na tu páčku v posledních letech sáhl, používám bojovku jen když házím u feederu těžké krmelce (seřízená brzda a na nához si to bojovkou dotáhneš).
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 21:08® osprey
dav> I Seido nebo Exage bych si dnes koupil bez bojovky. Žádnou špatnou zkušenost jsem s bojovkami neudělal, ale po 17 letech chytání s nimi jsem plynule přešel na přední brzdy – ani nevím jak a proč.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 20:19® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
Fido> Takhle usměvavé woby nemohou nechat ryby chladnými.

- Čtvrtek 4. března 2010 ve 20:12® osprey
dav> Já to vím, už před půlhodinou jsem volal Davidovi. V téhle chvíli jsem já bezmocný. Není tam administrace pro člověka s mým rozsahem oprávnění

- Čtvrtek 4. března 2010 ve 20:04® osprey
troutkiller> Měl jsem půjčený naviják – Caldii. Půjde do Duelu.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:57® osprey
troutkiller> Já tu měl jednu půjčenou týden od hechta, to bude chvilku stačit

- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:57® osprey
- Diskuze: Plavaná
Stroft> Včera jsme se s kolegou v obchodě dohadovali nad jedním prutem. Oba chytáme dlouhá léta. On mi ho dal do ruky jako svým způsobem ideál pro určitý styl lovu, já to vzal a prohlásil, že bych tu hadici nechtěl ani zadarmo.
Od koho z nás by sis nechal poradit? Jediné logické řešení je, že bys ten prut vzal do ruky sám a udělal si vlastní názor.
Z mého pohledu je výběr prutu strašně individuální věc. Celkový dojem z prutu se opravdu zjistí až při lovu, ale to, co sedí mě, nemusí sedět někomu jinému. Pruty, které jsou mimořádně povedené a sedí většině lidí, jsou obvykle z těch dražších a tady se sháněl levnější model.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:51® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Mirďánek> Nejsem sumcař, ale pamatuju si, co píšou lidi v diskuzích. Ty pruty jsou dost chválené.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:49® osprey
troutkiller> Tak hlavně ať se točí a něco tahá. Možná se letos také k nějakému produktu od firmy se sluníčkem ve znaku propracuju.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:48® osprey
Co se týče těch navijáků, zjistil jsem, že jsou toho v ceně kolem 1000 – 1500.- mraky. Na výstavě jsem měl jedno Ryobi – naprosto dokonalé. Teď jsem viděl jedno solidní Quantum asi za 1600,–. A je toho daleko víc.
Ale je neuvěřitelné, jak to vždycky nakonec skončí u Shimana (taky je doma mám)

- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:43® osprey
troutkiller> Koukám, že jsem ho včera stihl vyfotit jen tak tak

- Čtvrtek 4. března 2010 v 16:48® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
regulus> V tom atlase to logo má být taky, ale jaksi na to zatím nedošlo – už proto, že atlas stále není celý. Chybí obecné části a ty budou zahrnovat minimálně 100 dalších fotek.
Logo serveru na fotce je jakási forma reklamy. Jinak já to moc neřeším – vyrábím obsah, ale nemám vliv na technickou stránku ani na nastavení pravidel.