Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 28. února 2010 ve 20:57® osprey
- Diskuze: Feeder
Jak.novi> No každopádně tam mohl každý vidět, že s pletenkou netřeba sekat brutálně. Naproti tomu s vlascem je ten tah při záseku na velkou dálku výrazně utlumen.
Dál ať se každý zařídí jak chce.
- Neděle 28. února 2010 ve 20:53® osprey
- Diskuze: Plavaná
mihy.san> Znám ten flek, dvakrát jsem tam chytal. Ale na plavačku bych si netroufl. S krmelcoprutem je to o dost lehčí

- Neděle 28. února 2010 ve 20:51® osprey
Jak.novi> V tom případě jsi naivní a nezkušený jedinec.
Inteligentní člověk by to pochopil tak, že má s feederem chytat ryby a neprovádět pseudotesty s holínkami

- Neděle 28. února 2010 ve 20:50® osprey
- Diskuze: Muškaření
Heky> Já bych byl pro, aby se na skutečně významných zimovištích opravdu nechytalo.
Ale když jdu v zimě na ryby, musím najít místa, kde jsou – tedy kde zimují. No a těm říkám zimoviště. Obvykle tam chodím sám a nikde se nezdržím dlouho. Mohl bych chytat i na místech, kde nic není. Pak bych ale chytil co? No kulový.
Uvítám jakýkoli konstruktivní návrh, který by mi nastínil, jak bych to měl dělat líp.

- Sobota 27. února 2010 ve 22:53® osprey
- Diskuze: Plavaná
mihy.san> A to se ještě člověk snaží vybrat si návětrný břeh, že?
- Sobota 27. února 2010 ve 22:24® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
dadinka: V klidu si přeber kde a jak budeš chytat, co chceš chytat, kolik peněz do toho chceš dát a napiš to sem. Něco vymyslíme.
Feeder je krásný, ale nutnost to není. Já hlásám názor, že nejlepší je začít se splávkem, ale pro některé lidi je to moc práce. Musí se tam myslet na několik věcí – nahazovat tam, kde jsem krmil, nastavovat vzdálenost splávku od háčku tak, aby nástraha byla u dna a hlídat, aby byl vlasec od prutu ke splávku napnutý.
- Sobota 27. února 2010 ve 22:17® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dam> Některá má oblíbená místa tam ale zůstala netknutá. Jenom jak to hrabali, tak rozehnali ryby po všech čertech.
- Sobota 27. února 2010 ve 22:15® osprey
dadinka> A co přesně potřebuješ? Ono je toho docela dost.
V zásadě si ale koupíš feederový prut, nějaký naviják, na cívky namotáš vlasce 0.16 a 0.20 mm (do začátku), koupíš nějaký vlasec od 0.12 do 0.18 na návazce, malé ostré háčky, pár krmítek, pytlík krmení a jedeš.
Podrobnosti doladíme, pokud jsi on-line.
- Pátek 26. února 2010 ve 23:51® osprey
hecht> Já Caldii víceméně chválím – jejím přímým konkurentem je již zmíněný Stradic. To, že dotahuje Twina, ji ctí.
Na druhou stranu porovnáváš svou „akční cenu“ s oficiální cenou Twina. Normálně je Caldie za víc.
Ale máš pravdu, že Twin je cenově, parametrově a snad i svou užitnou hodnotou (toto už je subjektivní věc) o něco výš. Největší rozdíl je asi v té ceně

- Pátek 26. února 2010 ve 22:59® osprey
Myslím, že ta požíraná ryba je candát východní.
No, dneska jsem byl na rybách na jedné vzdálené lokalitě, měl jsem vytipovaný flek, kde by mělo být rybí zimoviště se spoustou fišů. Když jsem se k němu prochytal, zjistil jsem, že jich tam asi bylo opravdu dost, protože si tam kormoši udělali zimoviště. Stromy šedé, na zemi víc guana než sněhu a o šupinu jsem nezavadil…
- Pátek 26. února 2010 ve 22:53® osprey
pepa-č> Nazdar orle.
Můžu potvrdit jen to, že jsem
s Twinem, co odsloužil velkou část loňské sezóny, velmi spokojen.Řekl bych, že chodí líp než nový.
Teď jsem měl chvilku doma hechtovu Caldii, taky na mě udělala dobrý dojem. Hodnotil bych ji kousek níž než Twina, ale zdá se mi být lepší než Stradic. Je to ovšem jen můj subjektivní dojem. Opravdu je těžké něco změřit či objektivně popsat. Ostatně koupě rybářského cajku je velmi subjektivní záležitost, řekl bych, že jako máloco.
Celkově má Daiwa výborné navijáky a pokud nasadí rozumnou cenovou politiku, bude to mít Shimano těžké.
Tento příspěvek byl editován 26.2.2010 22:55:38 uživatelem osprey. - Čtvrtek 25. února 2010 ve 23:56® osprey
hecht> Nemuseli jsme rozmotávat nožem, takže zatím nic extra…

Je potřeba, abys chytil ten grif s tím odhozem v tahu. V tom je MP jiný. Ale jak to jednou dostaneš do ruky, lítá to samo.
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 23:19® osprey
fishing USA> Já mám své MP na levou. A občas taky motám. Stačí protivítr, změna nástrahy za hodně jinou a občas se ten chrchel udělá.
Táhne nám tu na půlnoc, zmizím. Měj se fajn a pozdravuj Jitku.
Malý report: Orlík je několik metrů pod stavem, sníh pomalu taje a na březích leží kry, protože to spustili během zimy zamrzlé. Z řek led postupně mizí. Už se docela nechá chytat.
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 23:02® osprey
fishing USA> To není žádný problém. Já už měl multík i na feederu – jen tak, ze zvědavosti. Lítá to jak z praku, akorát mi vadí, jak se to protáčí ve vidličce.
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 22:51® osprey
fishing USA> Však my to nezkoušeli nasucho
Házeli jsme olova do řeky dokud nás nevyhnala tma… - Čtvrtek 25. února 2010 ve 22:46® osprey
fishing USA> My jsme dnes trénovali s kolegou hechtem hod multíkem a slova C3 jsme skloňovali asi hodinu. Takže když jsem to viděl napsané, okamžitě jsem za tím viděl multík.
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 22:25® osprey
sethy> A kurňa. Beru zpět. Čtu moc rychle – stačilo mi C3 a C4.
Cardinal nebo Ambassadeur mi jaksi přišlo jedno

- Čtvrtek 25. února 2010 ve 22:24® osprey
Salmo1> Souhlasím se vším. Akorát kormoši se likvidují poměrněrně nesnadno.
Zavilí ochranáři by se mohli konečně obrátit právě třeba k těm korytům řek.
Ovšem prvky „padlý strom“ a „podemletý břeh“ nejsou u pracovníků podniků povodí zrovna na seznamu žádoucích úprav.

- Čtvrtek 25. února 2010 ve 22:16® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 25.2. 2010 | Revír: Město | Způsob lovu: Plavaná
Byl jsem dnes na malém kolečku po úřadech. Stihl jsem ale na to konto i na půl hoďky vykoupat špunt.
Místo jsem nijak přehnaně nevybíral, náhodný úlovek ovšem docela potěšil.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 25. února 2010 ve 22:06® osprey
jarad> Pošli osobky kolegům s přezdívkami pepa-č a PetrC. Jsou to multíkoví nadšenci a pokud vlastníš historické kousky, neznám nikoho lepšího, kdo by se k tomu mohl vyjádřit.
Edit: Sorry, překoukl jsem se. Mazat to nebudu, ať lidi vidí, co jsem za vola

Kolega mě taktně upozornil, že tohle multíky nejsou.
Tento příspěvek byl editován 25.2.2010 22:27:31 uživatelem osprey.