Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 24. února 2010 ve 23:10® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> My doma fichtla nemáme… Zbavil jsem se toho krámu před mnoha lety (12? 15?). Kolo se tlačí snáz a podstatně méně často

- Středa 24. února 2010 ve 21:48® osprey
vagi> Něco jsem nasliboval a nerad to měním. Pokud kluci pojedou, pokusím se jet s nimi. Sám stejně nemám šanci.
- Středa 24. února 2010 ve 21:46® osprey
- Diskuze: Muškaření
Toulovec: Všechno nejlepší.
- Středa 24. února 2010 ve 21:46® osprey
Buko: Souhlas. Jediné, čím u nás ryby zareagovaly na každoroční návštěvy kormoránů je to, že zimují spíš na středu řeky a v nadjezích. Ne snad, že by byly chytřejší. Ty ostatní jsou mrtvé… Celkově je zarybnění mnoha úseků tak slabé, že jsem tam přestal chodit.
Na kormorána se nedá zvyknout.
- Středa 24. února 2010 ve 21:43® osprey
vagi> Závody? Tak na to mě nenalákáš. To je jako bys napsal, že led bude mít dva centimetry…

- Středa 24. února 2010 ve 21:40® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Stanik> Jistý si nejsem. Někdo by tam ale snad měl být. Snad budu časem moudřejší.
- Pondělí 22. února 2010 ve 20:02® osprey
fikus> Pro radost přece. Vždycky je něco, co člověka naplňuje. A muškařina má potenciál, aby člověka naplňovala. Velký potenciál…
Jeden můj zážitek z loňska:
Byl jsem se suchou na lipanech. Říčka malá, ryby ochytané, já v krabce asi 7 much ve 2 vzorech, jednu rybu po dvou hodinách lovu na kontě. Sem tam kolečko, všechno lipánci do 20 cm, ani jsem nenahodil. Proč je trápit. A pak jsem na náhonu, kde skoro nikdo nechytá, uviděl lipana tak 35 cm s nádhernou rudou hřbetní ploutví. Sbíral jak divej a pustil mě k sobě tak na 2.5 m. Stál jem nad ním snad 20 minut a koukal. Největší zážitek z celýho dne. Ta ryba byla prostě skvost. Pak jsem ho na první hod chytil (on byl opravdu naivní jak blondýna), ale to už bylo o ničem proti tomu předchozímu pozorování.
A vvvo tom tto je… Teda, asi.
- Pondělí 22. února 2010 v 19:26® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Máš ode mě tři body za velmi dobrý nápad. Nechtělo se mi vás tu rušit, ale když už jste si sami všimli…

- Pondělí 22. února 2010 v 19:18® osprey
Piranha> Jo jo, bazálně házet, chytit si nějakou rybu, umotat něco na háček… začátky nejsou tak strašný.
Zajímavější to začíná být až pak. Jenže jak dojde na nějaký finesy, najednou se chápu prutu, co má na sobě našroubovanej smekací naviják.
Být muškař, k tomu patří i kus něčeho někde uvnitř člověka a ten já v sobě nemám.
- Pondělí 22. února 2010 v 18:53® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
sus1> A co se to povedlo? Těch jedenáct, stovka nebo 170?

- Pondělí 22. února 2010 v 18:51® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
regulus> Vycházím z informací, které tu potvrdil Radim. Systému to nepomůže a zodpovědně posoudit, že to či ono fórum už nemá nikomu co říct – to vyžaduje minimálně si ho přečíst.
- Pondělí 22. února 2010 v 18:39® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
Já tomu věřím, když berou, ono se to dá. Ale proboha proč?
Pro tenhle přístup například nemůžu závodit.
- Pondělí 22. února 2010 v 18:30® osprey
jindra100> Tohle skoro nikdo nedělá a i v minulosti to dělaly snad jen tebou jmenované firmy. Zkus si prohlédnout katalogy zmíněných firem, jestli nemají podobný model v programu i dnes.
Ona je to dost raritní a ve své podstatě zbytečná věc.
- Pondělí 22. února 2010 v 18:27® osprey
spike> Jak.novi> Chabé vítězství. Stát (možná) dá rybářům peníze. A ti si za ně koupí…
Co? No… Co asi? Kapra, kapra, kapra a možná pár duháků.
- Pondělí 22. února 2010 v 18:16® osprey
fikus: Sice už se to tu zamluvilo, ale opovím ti.
Naprosto regulérně se označuju za muškařské embryo, když mám náladu, tak i za potrata

Muškařina je pro mě krásná, ale stále jen okrajová záležitost. Chodím na několik málo míst, chytám na omezený výběr much, ale chytám. Dost na to, abych byl spokojen.
Mnou níže udílené rady směřovaly k začátečníkovi, který si dle mého zbytečně komplikoval život vyhledáváním potíží dřív než se samy objeví.
A znám z vyprávění lidi, co mouchu v peánu uvážou klidně i u vody a bez pětikilovky

- Pondělí 22. února 2010 v 17:55® osprey
Jo – a doufám, že mi někdo nevyčte, že radím moc po Opsreyovsku. Toho člověka vůbec neznám…
- Pondělí 22. února 2010 v 17:54® osprey
lacika3000> Tlouště v zimě hledej a moc krmit nemusíš. Stejně je dopady krmelce plaší.
Tloušť je ryba natolik pozorná, že mu kus žrádla neujde. Spíš se moc neukazuj, dobře odhaduj stanoviště ryb a když to nejde, měň fleky. Feeder je náročnější na odhad stanoviště ryby – u plavané prošmejdíš větší kus vody. Pokud ale víš, kam házet, máš šanci i na opatrnější ryby.
Tloušťáci teď sežerou všechno, ale podruhé ti na stejný špek jen tak neskočí. Na housku chytám často, protože je dostupná. Ale klidně to může být i nějaké měkké maso nebo i ovoce (když budeš hodně přemýšlet, vymyslíš co a jak – je víc možností).
- Neděle 21. února 2010 ve 21:17® osprey
spike> Dobrou. Jdu ještě dodělat nějakou práci.
- Neděle 21. února 2010 ve 21:12® osprey
spike> To už v podstatě máme.
Loni jsme s Petrem (Sander) zajeli dvakrát tam, kde to ještě není tak dorubané a feedery se pomalu nezastavily. Kdysi to takové bylo i u nás.
Roste sice nová generace ryb, ale stačí jedna mírnější zima a ty černé potvory to za dva měsíce poberou.
- Neděle 21. února 2010 ve 21:09® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Libor> Nic na tom není. Jsou to pažravé ryby – zvlášť to platí o dorostu kolem 15 – 22 cm.
Zajímavé to začíná být u těch 30+.