Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 21. února 2010 ve 22:06® osprey
osprey

Sander> Ty umíš člověk potěšit…

No co se dá dělat, Orlík nám nevyžerou a letos už budu mobilnější.

Neděle 21. února 2010 ve 21:50® osprey
osprey

spike> Garantuju ti, že na 10 m ke mě by se ta ludra nikdy nedostala:-))

I kdybych ho měl napálit jen krmelcem.

Neděle 21. února 2010 ve 21:49® osprey
osprey

Libor> S červeným, bílým, černým, zlatým, šedivým,… Vyzkoušel jsem všechno a je to naprosto jedno. Hlavně když se to točí.

Osobně mám radši tmavé, ale když mám z toho navijáku dobrý pocit v ruce, barva je vedlejší.

Neděle 21. února 2010 ve 21:40® osprey
osprey

spike> A máte to bez ledu. Tak už by neměl být problém chytit rybu.

Jestli to pořád ještě nejde, může to být splachy z měst a silnic (sůl atd.). Ale jinak by neměl být problém nachytat.

Neděle 21. února 2010 ve 21:37® osprey
osprey

regulus> K tomu by se měl vyjádřit Radim. Co tím získáme?

Prostý text není datově nijak objemný, server to asi unese, zato fundovaně probírat obsah fór, zda si zaslouží nebo nezaslouží smazat, to může zabrat dost času.

Neděle 21. února 2010 ve 21:33® osprey
osprey

Jula> Hm… 170 ryb za den bych nikdy nechytil. Hádej proč. :-)

Neděle 21. února 2010 ve 21:31® osprey
osprey

CeP> Zepředu, zezadu, mě je to jedno. Hlavně když udělám v tom chlívu pořádek. :-))

Začínám pospíchat – cítím jaro a není hotovo…

Neděle 21. února 2010 ve 21:27® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

mannice> Boha jeho. Kdybys viděl, jak já začal. První mouchu jsem vázal bez svěráčku a každou nožku přivázal extra. Trvala mi dvě hodiny a když jsem pak viděl tu fintu s kohoutím pírkem, co se omotá kolem háčku, myslel jsem, že mě vomejou.

A chytala i ta první moucha.

Když na to přijde, klidně si cvaknu háček do peánu a postavím na to pětikilovku. Taky to jde. I když svěráček mám – takovej prastarej krám pro zlost. Ale na mých cca 30 much ročně to stačí.

Dneska vážu stylem, že se podívám, co mám doma a něco z toho umotám – menší, větší, světlejší, tmavší,… Baj voko, co se mi tak jeví, že by se dalo těm potvorám šupinatým udat. No a ony to normálně žerou…

Neděle 21. února 2010 ve 21:20® osprey
osprey

dodorider> Jestli máš tu věc doma na stole, tak už nemusíš řešit názory druhých – buď je to dobré nebo není. Když se to rozpadne v záruce, tak ti to vymění, když to bude zlobit až potom, víckrát si to nekoupíš. Chybama se člověk učí.

Jestli se ti to naopak líbí, tak nějaké naše plky nemají cenu.

Neděle 21. února 2010 ve 21:15® osprey
osprey

Sander> Říkal jsem si, že dneska vyrazíš. Tak jsem ani nikam nešel:-) Jedna vydra stačí. Ostatně co napadl sníh, jsem v tom úseku nebyl, bylo tam moc ledu.

Upravil jsem dneska 400 loňských fotek – 8 hodin za editorem. Ještě dvě hodiny a mám loňský rok hotový.

Sobota 20. února 2010 ve 23:09® osprey
osprey

BigMike> Samozřejmě, že sůl konzervuje – jako osmoticky aktivní látka znemožňuje ve větších koncentracích život organismů.

To jí ale nijak nebrání v tom, aby zároveň byla významným korozivním činitelem. Jestli chceš poradit, pořiď si vše titanové. Titanu se sůl bojí… (Jo – už předem odmítám tento nápad financovat:-D )

Sobota 20. února 2010 ve 22:16® osprey
osprey

skwor> Já si to myslel. Jestli Péťa koupí Impérium, Amina se mu na něj bude vytahovat:-))

Sobota 20. února 2010 ve 22:14® osprey
osprey

Sander> Imperium je takový levnější prut podle tvého gusta. Jenom si nejsem jist, jestli dělají i 390 cm.

Kdybych měl málo peněz a měl si rychle vybrat jeden feeder, asi by to bylo právě Impérium (z těch, co znám).

Sobota 20. února 2010 ve 22:12® osprey
osprey

BigMike> Musíš ho pozvolna přivykat životu v zápřahu – ne ho nechat jen tak povalovat a pak z něj 16.6. sedřít kůži…:-))

Sobota 20. února 2010 ve 22:03® osprey
osprey

BigMike> Nic nekupuj, namotej na jednu špuli toho Zaubra šestnáctku vlasec a jdi to prohnat k vodě s plavačkovým prutem. Dobrý cajk nemá zahálet…

Sobota 20. února 2010 ve 21:47® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Jitkagold*> No četlas – kouká, kam jste se mu poděli:-))

Pátek 19. února 2010 ve 23:39® osprey
osprey

fishing USA> To hromadění rybek u břehu by mělo mít důvod. Otázka je jaký. U nás se rybky před zimováním taky hromadí. Jednou jsem takové zimoviště viděl, hustota ryb byla podobná, ale byly hlouběji. Možná je ke břehu tlačí dravci, možná je tam menší proud… Mississippi jsem ještě neviděl, tak neposloužím.

Pátek 19. února 2010 ve 23:36® osprey
osprey

fishing USA> I to je možné. Mentalitu obyvatel tam máte jinou. Navíc jsem i slyšel, že většina Amíků je nehorázně líná chodit.

A chtěl bych vidět, kolik lidí by tam u vás bylo ochotných čistit cejny na salát…

Zajímavé to může být v jižních státech. Obsádka subtropických vod bývá dost početná. Na mnoha místech ale asi bude dost kapra, amura a tolstolobiků.

Pátek 19. února 2010 ve 23:16® osprey
osprey

Duhák ani omylem – má to červené tečky a ocasní ploutev bez teček.

Pátek 19. února 2010 ve 23:15® osprey
osprey

Zdar. Nic mezi potočákem a duhákem neznám. Ale existuje linie potočáka určená pro chov v teplejších vodách označovaná jako Kolowrat. Mám pocit, že to asi bude ono.