Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 19. února 2010 ve 22:12® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
fishing USA> Přestavovali jsme dům a ten starý měl strop z rozpůlených smrkových kmenů a na nich vrstvu hlíny. Takové dřevo jsem nikde prodávat neviděl. Vyzrálé, dokonale vyschlé, nepraská,… Strukturou mu odpovídá jediné, které je běžně k vidění – když se podíváš na rezonanční desku kytary. Tam jsou taky léta milimetr od sebe.
Táta si větší část pořezal na prkýnka a zbytek pomalu pálíme. Ale některá pěkná polínka vybírám a schovávám na woby. Jenom není čas to vyrábět.
- Pátek 19. února 2010 ve 22:05® osprey
- Diskuze: Kaprařina
imothep> Stan k vodě nevozím, auto nemám (zatím), deštník nevlastním a poslední dva roky z těch dvaceti, co rybařím, už jsem si koupil židličku kvůli zádům…
- Pátek 19. února 2010 ve 22:01® osprey
Jitkagold*> Já si dělám legraci. U vás za Velkou louží se asi nikdo revíry utajovat nepokouší. Je tam té vody nějak víc, lidi jsou zvyklí popojet a mrazáky si tam nikdo nanacpává.
- Pátek 19. února 2010 ve 21:59® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
troutkiller> Zrcadlovka + flaška s pitím, bo na kole vyprahne a jsem zase u batohu…
Já se té věci na zádech asi do smrti nezbavím. A dobře mi tak

- Pátek 19. února 2010 ve 21:43® osprey
dam> Na děti je třeba čas najít vždy. Rostou neuvěřitelně rychle. A ni nevím, jak stačil synek vyrůst o 15 cm nad moji hlavu…
A větší ryba je koření rybařiny. Malé chytám sem tam pro radost, ale ty větší, to už je výzva. Kvůli nim člověk vstává, cestuje, ponocuje,…
- Pátek 19. února 2010 ve 21:31® osprey
dam> Tohle je filozofie Pepy Čadka. Mám pocit, že se všech prutů pod 40 g zbavil.
Já mám rád rybařinu pestrou a zajímavou. A tak zkouším všechno.
Ještě týden a vybalím feeder a do tří neděl možná i mouchu (aspoň okounka – chytat je na žížalu mi přijde fádní).
- Pátek 19. února 2010 ve 21:28® osprey
imothep> Tuhle vodu opravdu netřeba tajit. Takovou štreku český masař nedá

Jitkagold*> Ahoj. Máš odpověď v Přívlači.
- Pátek 19. února 2010 ve 21:24® osprey
dam> A tož tojtok. A to není od věci mít takovú štanglu…

- Pátek 19. února 2010 ve 21:23® osprey
- Diskuze: Muškaření
mannice> Hlavně nic nekomplikovat. Prut, naviják (míval jsem roky rolák na štiky od Tokozu za 14 Kč a taky to šlo), něco podkladu (stačí i vlasec), šňůra, návazec, moucha. Šlus.
Posvazovat a k vodě.
Ostatní přijde samo.
Já to mám rozfázované na pětiletky, už kroutím čtvrtou…

- Pátek 19. února 2010 ve 21:20® osprey
dam> Ahoj. Jak bys specifikoval prut rajčák – abych byl v obraze?
- Pátek 19. února 2010 ve 21:19® osprey
Jitkagold*> Ahoj, to jsou k nám hosti!
Proč bych nejezdil do Písku na ryby? Sand City mám 7 km do svého bydliště a pokud mám náladu kouknout se cestou k vodě do města, klidně chytám i tam. Nějaké ryby jim tam pořád ještě plavou.
Akorát co se týče dravců, je tam strašná konkurence. Nejenže tam sídlí troutkiller a spol., ale ještě se tam nastěhoval pepa-č

- Pátek 19. února 2010 ve 21:11® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 19.2. 2010 | Revír: tamten, jak to... | Způsob lovu: Plavaná
Změnilo se počasí. Zaregistroval jsem tuto změnu cestou na nákup a rozhodl se zjistit, jestli si toho všimly i ryby. Asi ano, protože nějaké fotky jsem dnes pořídil.
Jsou ovšem lepší lovci. A s těma čudlema se moc nepářou…

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 19. února 2010 ve 12:11® osprey
dam> Díky.
Potíž je, že nevlastním vláčecí prut přesahující cenu 4000 Kč a nehodlám na tom nic měnit, takže se i do budoucna spokojím se sprostou tovární produkcí

Mám stavěný mušák, kde se cena za stavbu pohybovala v podobné relaci, takže mě to nepřekvapuje a tebou zmíněná cena mi připadá celkem v relaci, neb pan Studený, pokud jsem mohl vidět, odvádí dobrou práci. Možná si jednou budu chtít udělat radost…
- Pátek 19. února 2010 v 11:54® osprey
dam> A jak si cenově stojí práce pana Studeného?
Jinými slovy – něco stojí komponenty a kolik si přidá stavěč?
- Pátek 19. února 2010 v 11:52® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> S těmi amury je daleko logičtější sestavu dát zkraje silnější a postupně zjemňovat než se u prvních zabravších ryb (bývají to ty největší) spálit. Zvlášť když vůbec nevíš, jak to celé bude vypadat.
Já tam tu 0.14 mm mít musím s ohledem na to, jak ty ryby chytám. Nebudu vysvětlovat co a jak, ale zdůrazním, že jsem nikdy žádnou neutrhl a přesně vím, proč to v oněch místech dělám.
- Čtvrtek 18. února 2010 ve 20:47® osprey
mannice> Způsobů spojení je celá řada – prodávají se speciální rychlospojky – zajdi do obchodu a bude ti názorně předvedeno. Dá se to i svázat speciálním uzlem, ale to už se moc nedělá.
Pokud poškodíš 5 cm šňůry na konci(těba při spojování s návazcem), není problém odstřihnout a chytat dál. Obecně se šňůra poškozuje plošně – je odřená, popraskaná, plovoucí pak špatně plave… Ale při svém svátečním muškařní mám šňůru na spoustu let.
- Čtvrtek 18. února 2010 ve 20:43® osprey
spike> Záleží na spoustě věcí. Já použil 0.14 mm až 0.20 mm. Nejvíc mám na 0.14 mm – byla nutnost, ale boj se dost protahuje. S dvacítkou je to jiný nářez, ale zas je otázka počtu záběrů.
- Čtvrtek 18. února 2010 ve 20:24® osprey
Márten> Na feeder mám nejvíc 82 cm – ale ze soukromáku. Na svazovce do 70 cm. Adrenalin to docela je.
- Čtvrtek 18. února 2010 ve 20:19® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
BigMike> Písek, Ráj rybářů, ulice, co vede od Kamenného mostu směrem na pražské předměstí (tuším, že se jmenuje Pražská)
- Čtvrtek 18. února 2010 ve 20:11® osprey
mannice> Ujímaná šňůra se postupně zeslabuje. Pokud je oboustranně ujímaná, děje se to na obou koncích. Návazec může být ujímaný taky až na sílu finálního návazce, což je u suché mouchy taky třeba jen 0.08 – 0.10 mm.
Pokud jsi nucen „pracovní“ konec šňůry pokrátit, zničil jsi její odhozové vlastnosti. Obvykle je šňůra poškozena už tím, že je odřená, poraskaná, saje vodu atd. Oboustranně ujímaná šňůra (začka DT) má oba konce ujímané stejně a můžeš ji po čase otočit.
Šňůra WF je na začátku tenká, postupně tloustne, několik metrů je relativně silných a pak síla klesá na určitou úroveň a dál už má celý zbytek šňůry tento zeslabený průměr. Tohle řešení dovoluje delší hody, ale samozřejmě otočit tu šňůru nemůžeš. Obecně se tvrdí, že při lovu na kratší vzdálenosti je lepší oboustranně ujímaná (DT) šňůra, při hodech na dálku (stojáky apod.) typ WF.