Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 14. února 2010 ve 20:33® osprey
- Diskuze: Muškaření
bubu> Vidíš. Já mám krásnou obrovskou letku z výra (našel) a schovávám si ji už několik let na chvíle, kdy budu vědět, co s ní… Zatím nevím, ale jednou to přijde

Ale občas se nám tu válí různý materiál. Dej vědět, třeba míjím úplné perly.
- Neděle 14. února 2010 ve 20:26® osprey
- Diskuze: Kaprařina
A myslel jsem na vás, klucí kaprařský. Nedávno jsem procházel sortiment obchodu v Budějovicích na Pražské (hlavně Daiwa – Cormoran) a mají tam na chlubení údajně kaprařský skvost. Naviják Daiwa Tournament Basia (snad jsem to přečetl dobře). Futuristický, neuvěřitelně lehký a jen těžko uvěřitelně drahý. Ale točí se to hezky, jen co je pravda…

- Neděle 14. února 2010 ve 20:22® osprey
majlant> Krmení přesáté přes síto má lepší vlastnosti – nemá níže zmíněné hrudky a pojme víc vzduchu, takže při rozpadu se lépe roznáší jeho vůně. Já to obcházím dokonalou přípravou rukama, ale trvá to o hodně déle a stejně je to o něco horší.
- Sobota 13. února 2010 ve 22:52® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
jarcina> Jo, když je to bez lidí, je to tam nádhera. Metrové ryby jsem tam neviděl, mám málo návštěv

- Sobota 13. února 2010 ve 22:47® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 13.2. 2010 | Revír: to je jedno, stejně bych dopadl doma na zahradě:-) | Způsob lovu: Plavaná
Tak jsem se po týdnu hrbení kolem klávesnice vypravil vysmrádnout k vodě a chytit rybu do zdejší prázdnotou zející rubriky.
Nechtělo se mi někde sedět, potřeboval jsem nachodit nějaké kilometry a pořádně vyvětrat. A to je taky to jediné, co se mi podařilo.
Minule, když jsem ještě něco chytil, jsem viděl pár kamenů čerstvě lízlých od ostroretek. Dnes jsou ty škrábance zanesené, nepřibylo nic. Ryby nežerou – aspoň ne aktivně. Dám si pauzu, dkoud se počasí výrazně nezmění.
Úlovek sem vložím aspoň fotografický, když už lepší nebyl.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 13. února 2010 ve 22:41® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> Byl rok, kdy jsem chytil první rybu 2. ledna a druhou navzdory veškeré snaze až 18. 3.
Dnes jsem se taky dost snažil, ale čistá nula. Opravdu ani nehly – a věřím, že tam byly. Možná by to šlo s krmením, kdybych ji ho hodil na hlavu…
- Pátek 12. února 2010 ve 22:08® osprey
jarcina> No vidíš, mě se nezdálo, že je tam na těch 140 ha takový tlak. Ale já chodil až na podzim s přívlačí.
Tak dík.
- Pátek 12. února 2010 ve 22:04® osprey
zadar> Já s tím zatím jen dipoval pelety pro jesetery. Asi to funguje, dva mi to vzali

- Pátek 12. února 2010 ve 22:02® osprey
Piranha> No vždyť jo – v dobrém. Mírně rýpat je třeba

- Pátek 12. února 2010 ve 21:52® osprey
- Diskuze: Feeder
mirmen> No jo, to jsou tamti…

U nás je problém s tím, že na vlasci 0.25 a víc jich drtivá většina je k vytažení (chtělo by to víc vázek) a jak jsou časté povodně, po kterých je v řece hlad, tak ty ryby berou kdekomu a postupně mizí. Loni jsem na šedesátku ani nenarazil.
- Pátek 12. února 2010 ve 20:55® osprey
jarcina> A co se s tím stalo v roce 2005?
2002 to propláchla povodeň, ale pak se mi nezdá, že by byl důvod, aby se to pokazilo. Tolik lidí tam zas nechodí.
Jinak okouny můžu potvrdit, pár pěkných jsem tam taky chytil. Ale jak to mám daleko, jsou to spíš jen takové výpravy za exotikou.
- Pátek 12. února 2010 ve 20:50® osprey
zadar> Jo, rybařinu je třeba prožívat. Já nevydržím ty dny bez záběru – nahodíš a nemáš co dělat. Potřebuju mít prut v ruce. Ale to neříkám jako výčitku kaprařům, prostě jsem jiný.
imothep> Ceny krmení a komponentů do něj budou v rybářské branži vždy nadsazené – stačí se podívat, co stojí obyčejná kukuřice v zemědělském nákupu a v rybářském krámu – pokud ji tam mají. Ostatně obchod je o tom levně koupit a draho prodat
(a aby se to nepřhánělo, od toho zase je konkurenční prostředí –
pokud funguje)Tím olejem se jen dipuje nebo se to dává i do těsta na boilies?
- Pátek 12. února 2010 ve 20:41® osprey
Piranha> Buko – například.
Ale jinak chápu, že zas provokuješ

- Pátek 12. února 2010 ve 20:40® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
spike> Počty jsou vedlejší. Já mám dvě třetiny nástrah jen proto, abych se sebevzdělával. Když máš jednu dobrou, není co řešit. Teda je – abys o ni nepřišel

jak.novi: Gumy mám moc rád, ale stejně rád zkouším cokoli jiného. Na gumách je super to minimalistické oháčkování. A pak to, jak se dají vodit.
- Pátek 12. února 2010 ve 20:29® osprey
spike> Není problém. Vypadá to jako ryba, takže pokud padneš na hladovou kudlu, bez váhání po tom vyjede. Otázka je, jestli se to má nějaké specifické vlastnosti, kvůli kterým to bude v nějaké situaci top nástraha.
Na to jsem zatím nepřišel. Zdá se mi, že mám lepší woby.
- Pátek 12. února 2010 v 19:33® osprey
zadar> Ono se to nakonec rozjede, ale je třeba to ještě pár měsíců resuscitovat. Jak si jednou lidi zvyknou, že to tu žije, bude to čím dál snadnější.
Pokud jde o mě, moji „kapři“ mají spíš pruhy, zuby, červené ploutve, žerou třešně a tak…
- Pátek 12. února 2010 v 19:29® osprey
spike> Skoro určitě Sting. Ale ono je jedno, co je to za typ. Důležitější je jeho použitelnost k lovu. Tenhle typ nemám zmáklý, i když jeden kousek mi doma leží.
- Pátek 12. února 2010 v 19:27® osprey
monaster> Nebudu si na nic hrát. Tady běhají opravdoví muškaři a i když sem píšu, abych tuhle diskuzi trochu oživoval, chci, aby bylo každému jasné, že stojím nohama na zemi.
Na druhou stranu je muškařina příliš povznášející technika lovu na to, abych ji dokázal ignorovat. Muškařský prut mám už asi 15 let, ale chytám s ním jen sem tam pro potěchu. Možná, že až budu mobilnější, tak se mi kadence muškařských výprav zvýší.
- Pátek 12. února 2010 v 19:21® osprey
Flip> A nevíš, jestli nebude Drak dělat příští rok nějaký růžový prut? Na délce a gramáži mi nezáleží, ale aby mi to ladilo s tou novou šňůrou, kdybych si ji náhodou koupil

- Pátek 12. února 2010 v 19:17® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Dejwík2504> To, co dělá Abu Garcia pořádně, jsou super věci. To, co kupuje od nějakých výrobců z Asie, to má holt kvalitu asijské produkce – něco ujde, něco je dobré, něco je šunt.
Ale na multíky Abu Ambassadeur mi nešahej
Totéž dnes už nevyráběný naviják Abu Suverän. Jenže švédská
práce je holt drahá.