Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 11. února 2010 ve 22:34® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
chosebaits> Mě nejvíc šokovalo, že za týden pobytu ve Švédsku jsem na petku nenarazil. A to jsem nachodil kolem vody zatraceně dost kilometrů. A pak jsem viděl, jak i ten nejdrsnější náctiletej týpek poctivě cpe roztříděný odpad do kontejneru…
Tohle nedoženem.
- Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:52® osprey
- Diskuze: Slovensko
LuboO> Chodím jednou týdně – viz můj lov. Moc velký relax to ale není. Jinak pracuju, abych mohl chodit až to bude k tomu.
- Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:31® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
jarcina> A jak se dařilo na pískovnách? Znám je, jsou to na pohled krásné vody, ale odchytáno tam mám žalostně málo. Od nás z Písecka je to kus cesty.
- Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:28® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Losfedos> Jedinou možnost slevy bych očekával na výstavě v Brně. Jinak s nastupující sezónou nevidím mnoho důvodů ke slevám. Kdo chtěl zlevňovat, ten už to udělal.
- Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:14® osprey
Losfedos> Abu Sörön je dobrý stroj. Točil jsem si několika kusy. Je to pevně sesazená kovová věc, chodí docela pěkně. Za cenu, kterou aktuálně má, je to slušná volba.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 19:53® osprey
- Diskuze: Muškaření
Firetiger> Já jsem na tom taky tak, snad jsem to i níž psal.
Vzhledem k tomu, že jsem ale muškařský potrat, jsem hrdý i na to, že tu svou okrájenou šňůru vyhodím až na podklad

Člověk si musí najít nějaké drobnosti, na které může být hrdý – i kdyby to byly úplné chujoviny

- Čtvrtek 11. února 2010 v 19:45® osprey
Salmo> Když jsem to vázání viděl poprvé, nevěřil jsem. Ale funguje to.
sethy: Já Zaubera nemám, jen jeho rudý klon. Kolegové vůkol mají ty starší a jsou spokojeni (dali mi i zatočit, je to OK). Čerstvého majitele neznám.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 19:07® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> A to sis nevšiml, jak já, v rozporu se zdejším kultivovaným vystupováním, u vody strašně nadávám?

Jenže napsat slovo kurva, to je pět písmenek navíc. Z huby to jde samo

- Čtvrtek 11. února 2010 v 19:03® osprey
džigit> Zauber je lepší a má tři cívky. Všechny ostatní jeho klony jsou jen klony a navíc ořezané.
Salmo: Ten materiál používám a vážu ho neuvěřitelně sprostým způsobem – dva až tři obyčejné uzly za sebou (jedno protažení do očka a utáhnout, nic víc). Je dobré to narovnat, aby ti lanko odstupovalo od obratlíku rovně. Řekl bych, že to rovnání je u toho nejdůležitější věc.
A naučil mě to Flip, takže v tom rozhodně nejedu sám. Vydrželo to na šestikilovém MW metrovou štiku a pokud to lanko přetrhnu, v uzlu to nebývá.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:45® osprey
džigit> Na dvojče se vykašli a vezmi original Zaubera. Dobrý to stroj.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:43® osprey
- Diskuze: Feeder
majlant> Vysloveně feederová speciálka není. Byl by to i nesmysl. Každý prodává pokud možno co nejširší sortiment.
No, on by to úplný nesmysl nebyl, ale bylo by strašně těžké ji zavést a získat dostatečnou klientelu.
Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 18:44:14 uživatelem osprey. - Čtvrtek 11. února 2010 v 18:42® osprey
džigit> Průměr u šňůry vůbec neřeš. Musí být tenká, kulatá, nesmí se třepit a měla by dost unést a dlouho vydržet.
Průměry a nosnosti jsou nesmyslná čísla. Třeba Whiplash 0.06 mm je opticky silnější než vlasec 0.18 mm, ale když ho nacpeš do mikrometru a pořádně utáhneš, tak se na těch 0.06 mm možná splácne…
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:28® osprey
džigit> Ona je to dobrá šňůra. Podívej třeba na nosnosti. Nevím, kdo ji v Japonsku pro Dragony dělá. Něco berou od Sufixe a něco z Německa – stejně jako většina polských firem.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:14® osprey
džigit> Chytá se s ní a celkem bez stížností. Díky ceně ji ale nemá moc lidí.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:12® osprey
toulovec> Já to vím jednoduše – mám laciné šňůry dlouhé 17 m a dovedu je vyhodit, že je nemám ani v očkách prutu. O pár decimetrů. Ale neřeším to. Na řece mi to opravdu k ničemu není a když přijedu na pstruhový stoják, nebere to ani těm, co to umějí.

- Čtvrtek 11. února 2010 v 18:01® osprey
džigit> Ona si jednou nějaká najde tebe. Nemá smysl se stresovat. Chytej, jak nejlíp umíš, nedělej z toho vědu, měj oči otevřené a jednou ta rána padne.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 17:59® osprey
- Diskuze: Plavaná
DJ> Tadyhle máš inspiraci. Projdi si celý ten web a dozvíš se docela dost.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 17:55® osprey
Piranha> Ono když ty záběry natočíš širokáčem, vypadá to, že to letí daleko už jen samo o sobě. A navíc ti chlapi házet umějí.
Mě chybí praxe. Jsem jen vláčkař, co se hrabe do mouchy.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 17:51® osprey
džigit> Díky, našel jsem. Potřebuju ji v metráži – 200 m v kuse na sumíky. Skládám sestavu na top ryby.
Jestli ti padla do oka, ber tu, co unese 9 kg (20 lb) – na normální přívlač je akorát.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 17:32® osprey
- Diskuze: Plavaná
DJ> Teoreticky tam potřebuješ koupit povolenku na jakékoli chytání. Lov z břehu ještě tolerují (já tomu stejně moc nedal, ani prut jsem nevezl – stačí mi ty ryby vidět), ale po lovících z lodě jdou tvrdě a pokuty jsou prý parádní. Osobně bych tu loď bez papírů neriskoval.
Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 17:33:29 uživatelem osprey.