Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 11. února 2010 ve 22:34® osprey
osprey

chosebaits> Mě nejvíc šokovalo, že za týden pobytu ve Švédsku jsem na petku nenarazil. A to jsem nachodil kolem vody zatraceně dost kilometrů. A pak jsem viděl, jak i ten nejdrsnější náctiletej týpek poctivě cpe roztříděný odpad do kontejneru…

Tohle nedoženem.

Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:52® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

LuboO> Chodím jednou týdně – viz můj lov. Moc velký relax to ale není. Jinak pracuju, abych mohl chodit až to bude k tomu.

Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:31® osprey
osprey

jarcina> A jak se dařilo na pískovnách? Znám je, jsou to na pohled krásné vody, ale odchytáno tam mám žalostně málo. Od nás z Písecka je to kus cesty.

Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:28® osprey
osprey

Losfedos> Jedinou možnost slevy bych očekával na výstavě v Brně. Jinak s nastupující sezónou nevidím mnoho důvodů ke slevám. Kdo chtěl zlevňovat, ten už to udělal.

Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:14® osprey
osprey

Losfedos> Abu Sörön je dobrý stroj. Točil jsem si několika kusy. Je to pevně sesazená kovová věc, chodí docela pěkně. Za cenu, kterou aktuálně má, je to slušná volba.

Čtvrtek 11. února 2010 v 19:53® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Firetiger> Já jsem na tom taky tak, snad jsem to i níž psal.

Vzhledem k tomu, že jsem ale muškařský potrat, jsem hrdý i na to, že tu svou okrájenou šňůru vyhodím až na podklad:-))

Člověk si musí najít nějaké drobnosti, na které může být hrdý – i kdyby to byly úplné chujoviny:-)

Čtvrtek 11. února 2010 v 19:45® osprey
osprey

Salmo> Když jsem to vázání viděl poprvé, nevěřil jsem. Ale funguje to.

sethy: Já Zaubera nemám, jen jeho rudý klon. Kolegové vůkol mají ty starší a jsou spokojeni (dali mi i zatočit, je to OK). Čerstvého majitele neznám.

Čtvrtek 11. února 2010 v 19:07® osprey
osprey

Sander> A to sis nevšiml, jak já, v rozporu se zdejším kultivovaným vystupováním, u vody strašně nadávám? :-))

Jenže napsat slovo kurva, to je pět písmenek navíc. Z huby to jde samo:-))

Čtvrtek 11. února 2010 v 19:03® osprey
osprey

džigit> Zauber je lepší a má tři cívky. Všechny ostatní jeho klony jsou jen klony a navíc ořezané.

Salmo: Ten materiál používám a vážu ho neuvěřitelně sprostým způsobem – dva až tři obyčejné uzly za sebou (jedno protažení do očka a utáhnout, nic víc). Je dobré to narovnat, aby ti lanko odstupovalo od obratlíku rovně. Řekl bych, že to rovnání je u toho nejdůležitější věc.

A naučil mě to Flip, takže v tom rozhodně nejedu sám. Vydrželo to na šestikilovém MW metrovou štiku a pokud to lanko přetrhnu, v uzlu to nebývá.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:45® osprey
osprey

džigit> Na dvojče se vykašli a vezmi original Zaubera. Dobrý to stroj.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:43® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

majlant> Vysloveně feederová speciálka není. Byl by to i nesmysl. Každý prodává pokud možno co nejširší sortiment.

No, on by to úplný nesmysl nebyl, ale bylo by strašně těžké ji zavést a získat dostatečnou klientelu.

Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 18:44:14 uživatelem osprey.
Čtvrtek 11. února 2010 v 18:42® osprey
osprey

džigit> Průměr u šňůry vůbec neřeš. Musí být tenká, kulatá, nesmí se třepit a měla by dost unést a dlouho vydržet.

Průměry a nosnosti jsou nesmyslná čísla. Třeba Whiplash 0.06 mm je opticky silnější než vlasec 0.18 mm, ale když ho nacpeš do mikrometru a pořádně utáhneš, tak se na těch 0.06 mm možná splácne…

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:28® osprey
osprey

džigit> Ona je to dobrá šňůra. Podívej třeba na nosnosti. Nevím, kdo ji v Japonsku pro Dragony dělá. Něco berou od Sufixe a něco z Německa – stejně jako většina polských firem.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:14® osprey
osprey

džigit> Chytá se s ní a celkem bez stížností. Díky ceně ji ale nemá moc lidí.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:12® osprey
osprey

toulovec> Já to vím jednoduše – mám laciné šňůry dlouhé 17 m a dovedu je vyhodit, že je nemám ani v očkách prutu. O pár decimetrů. Ale neřeším to. Na řece mi to opravdu k ničemu není a když přijedu na pstruhový stoják, nebere to ani těm, co to umějí.:-)

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:01® osprey
osprey

džigit> Ona si jednou nějaká najde tebe. Nemá smysl se stresovat. Chytej, jak nejlíp umíš, nedělej z toho vědu, měj oči otevřené a jednou ta rána padne.

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:59® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

DJ> Tadyhle máš inspiraci. Projdi si celý ten web a dozvíš se docela dost.

http://www.chorvatsko.cz/…rybolov.html#more

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:55® osprey
osprey

Piranha> Ono když ty záběry natočíš širokáčem, vypadá to, že to letí daleko už jen samo o sobě. A navíc ti chlapi házet umějí.

Mě chybí praxe. Jsem jen vláčkař, co se hrabe do mouchy.

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:51® osprey
osprey

džigit> Díky, našel jsem. Potřebuju ji v metráži – 200 m v kuse na sumíky. Skládám sestavu na top ryby.

Jestli ti padla do oka, ber tu, co unese 9 kg (20 lb) – na normální přívlač je akorát.

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:32® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

DJ> Teoreticky tam potřebuješ koupit povolenku na jakékoli chytání. Lov z břehu ještě tolerují (já tomu stejně moc nedal, ani prut jsem nevezl – stačí mi ty ryby vidět), ale po lovících z lodě jdou tvrdě a pokuty jsou prý parádní. Osobně bych tu loď bez papírů neriskoval.

Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 17:33:29 uživatelem osprey.