Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:29® osprey
osprey

džigit: Chytám s touhle (průměr 0.12 mm). Spokojenost velká. Ale nějak se to nedá na webu sehnat, takže odkaz je dost divoký:-))

http://www.bestarmy.cz/…-p-1024.html

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:20® osprey
osprey

spike> Pak tyhle wobblírky neřeš. Ty ryby přijdou postupně. Až objevíš logiku věci.

džigit: Já chytám jen tmavě zelené a šedé šňůry. Nikdy jsem neměl žádnou bílou, žlutou, růžovou, pseudoprůhlednou apod. – nemůžu k tamté nic říct.

Podívám se, jestli někde najdu tu, co mám.

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:14® osprey
osprey

Jak.novi> Taky zapomínám… Vzpomenu si u první ryby, ze které to jde špatně ven. A pokud jsem na místě, kde berou velké ryby, nechávám zatím protihrot. Nestává se mi to moc často, abych se dostal na vodu s okouny 35+.

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:09® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

toulovec> Ono je to jedno. Řešili jsme s Piranhou feeder, ale pro mušáky to platí taky.

Drahé pruty musí víc než jen chytit rybu.

Jo a 25 m je pro moje pracky dost. Vyhodím tak 18 – 19 m šňůry plus návazec se sedmičkou prutem a to musím před tím půl dne házet.

Mimochodem, čím se hážou ty soutěže na Casting víkendech?

Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 17:12:13 uživatelem osprey.
Čtvrtek 11. února 2010 v 17:07® osprey
osprey

spike> Mikromrdka pod 2 cm moc velkých okounů nenachytá (může nějaké, to ano, ale ideál to není).Osobně mám všechny velké okouny z řeky na štikové wobblery.

Malé okouny už chytám jen na věci s jednohákem, pokud možno bez protihrotu. Vyplétat trojháčky z okouních žaber mě nějak nebaví.

To je to současné dilema přívlače – hodně malých nebo jednu velkou?

Čtvrtek 11. února 2010 v 17:02® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

majlant> To nejde říct jednoznačně. Různé e-shopy vedou různé značky, občas probíhají různé slevy a akce,…

Zkus třeba braunstar.cz, hobby-g.cz a tropicliberec.cz . Nejsou špatné, ale netvrdím, že jsou nejlepší.

Nejlepší je sebrat si prut, hned když ho ve fabric zabalí do futrálu:-)

Čtvrtek 11. února 2010 v 16:39® osprey
osprey

Hory> Fireline 0.17 docela ujde. Dnes už existují lepší pletenky (já doporučuju lidem Power Pro a Stren), ale Firelinu mám pořád ještě asi na dvou cívkách. Akorát šedivou. Růžová barva mi k srdci nepřirostla…

Čtvrtek 11. února 2010 v 16:37® osprey
osprey

Arnej> Zlatá rybka v Lidické na Smíchově, ale zas tak moc tam toho nemají. Dragon vede zvláštní obchodní politiku – snaží se udat většinu svého zboží přes e-shop. Dovoluje mu to sice držet zajímavé ceny, ale brzdí to šíření značky.

Středa 10. února 2010 ve 23:44® osprey
osprey

fishing USA> Karle, dát to sem můžeš. Myslím, že to lidi bude zajímat. Ale dopadl bych asi jako ty – taky bych moc nevěřil.

Potřeboval bych na zkoušení těchhle věcí nějaký revír s rybama. Asi to začnu chodit testovat na chovnej, když je teď pytláctví tak málo postižitelná věc:-))

Středa 10. února 2010 ve 23:38® osprey
osprey

fishing USA> Zdravím. Ta myš by šla, viděl jsem záběr štiky na živou myš asi ze dvou metrů. Slupla ji jak malinu. Ještěrka asi nemá smysl, nic takového tu ve vodě neplave a čolka napodobí spíš nějaký tmavší smáček.

Ono pokud je ryb dost a musí se kvůli žrádlu trochu ohánět, vystartují po lecčems. Ale kde jsou ty časy, kdy jich u nás bylo dost:-)

Středa 10. února 2010 ve 23:18® osprey
osprey

jižan> Já mám gumy moc rád. Ale blbě se vyrábí. Zato dělám marabu jigy a jiné ptákoviny.

On je trochu problém s tím, že u nás na řece nejsou moc candáti. A mydlit zdejší okouny většinou do 25 cm rychle omrzí. A tak zbývá jen štika a ty velké viděly už skoro všechno. No a proto vyrábím, co ještě vidět nemohly. Ale jde mi to jak psovi pastva.

Středa 10. února 2010 ve 23:00® osprey
osprey

jižan> Vyrobil jsem jen jeden na díry a budu ho muset předělat nebo udělat jiný. Teprve když s tím člověk něco odchytá, ví, kde soudruzi udělali chybu.

Spíš bych potřeboval pracovat na jercích, ale nemám kdy. Ještě teď vkládám data. Pokoušíme se zavést novou rubriku.

Středa 10. února 2010 ve 22:58® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

DJ> Osobně si myslím, že největší trofej by byl mořský úhoř – někde, kde je dno skalnaté a rychle padá dolů. Mrtvou rybu na dno a vlasec 0.40 mm. Láhev čeveného, něco pod zadek, pokochat se západem slunce a pak čekat, jestli se to pohne.

Ty malé rybky, na ty je škoda brát prut – kolečko vlasce, šnorchl do pusy a pustíš jí to rovnou na hlavu. Ale málokterý druh jsem lovil podruhé – většinou jsem vyfotil jednu rybu a šlus. Někdy mi na to při focení jiného druhu vlítla ryba, co už jsem nafocenou měl, ony se o to občas i porvou. Daleko víc mě bavilo potápění a krmení té havěti. Ono už i tam všechno tak nějak ubývá, aspoň mám ten pocit.

Středa 10. února 2010 ve 22:51® osprey
osprey

jižan> Zdravím tě v tento pozdní noční čas:-)

Absťák už tebou vehementně lomcuje? Já bych vláčel až bych brečel:-)

Středa 10. února 2010 ve 20:43® osprey
osprey

Piranha> Myslím, že máš pravdu. Cajk je poslední dobou stále víc o pocitech. A pokud bys kupoval toho Hardyho jen proto, abys chytil ryby, je to stejné, jako bys kupoval Ferrari proto, že potřebuješ dojet dvakrát týdně do Prahy. Mě se ten Hardy líbí, dám sem na něj i lichotivou recenzi (nic mi za to nikdo nedal), ale chytat na něj asi nikdy nebudu.

Středa 10. února 2010 ve 20:21® osprey
osprey

Piranha> Jasně, vím, že to bylo pro něj, ale i já zůstávám nohama na zemi. Prvotní jsou ryby a ty se dají chytat opravdu i s tím nejobyčejnějším cajkem. Na to jsem nezapomněl a nezapomenu.

Středa 10. února 2010 ve 20:11® osprey
osprey

Piranha> Jo, máš pravdu. Ale zalevno už chytám dávno. Já už jsem ve stavu, kdy musím dokupovat pečlivě vybrané kousky, u nichž budu mít pocit, že mi v klidu deset let vydrží.

monaster> No, chtěl jsem něco trochu většího než je Favorit. Ať už s ohledem na přepravní kapacitu nebo pasivní bezpečnost. Tak uvidíme.

Středa 10. února 2010 ve 20:05® osprey
osprey

Flip> Bude líp. Ne o moc, ale bude. Pro začátek mi bude stačit zelená tráva a modrá obloha…

Středa 10. února 2010 v 19:51® osprey
osprey

Flip> Nemám ani jedno, ale kráčím po dobrých cestách. Koncem měsíce se zeptej znovu:-))

Středa 10. února 2010 v 19:49® osprey
osprey

malej.uzasnak> Určitě. Tak silný vlasec nepotřebuješ. Já mám takový jen na sumce.

Na normální chytání je tak 0.20 – 0.25 mm. To stačí i na metrovou štiku nebo kapry kolem 70 – 80 cm. Snad jen s výjimkou lovu v překážkách.