Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 9. února 2010 ve 22:00® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Ad kormorán – doporučuju si projít stránky fotolovy.cz, což je web Rostislava Stacha, našeho možná nejlepšího fotografa divé zvěře. Je tam pár velmi zajímavých fotek rybožravých ptáků soukajících do sebe hodně velké ryby. Kormoši přirozeně vedou. Jenom se to možná bude hůř hledat.

Úterý 9. února 2010 ve 21:56® osprey
osprey

Jak.novi> Já ti ho přece doporučil. Ale několikrát jsem silně zdůraznil, že je to těžká váha. Sám jsem si koupil ještě těžší kůl. A s očkama nahoře. Jenže já normální vláčáky mám.

Úterý 9. února 2010 ve 21:50® osprey
osprey

Flip> No proto jsem jim sem dal ten atlas.:-)) Ale jinak bych v tom viděl spíš zradu techniky. Pravdu máš ale v jednom. Nejsem schopen tady oživovat kaprařskou diskuzi. Protože nejsem kaprař. A je to strašně znát (ale ne, že by mi to vadilo). :-)

Úterý 9. února 2010 ve 21:42® osprey
osprey

spike: Menší úhoře, tak do 65 – 70 cm vytáhneš skoro s čímkoli. Po zkušenostech, co mi líčili kamarádi s hady 90+, bych se na feeder vybodl a vzal kaprák nebo těžký vláčák.

Sám mám devadesátky jen z výlovů a když ta ryba není moc přidušená, je to boj…

Úterý 9. února 2010 ve 21:14® osprey
osprey

spike> Škoda, žes nebyl v Praze. Tam měli za 1400,– Ryobi, co běhalo jak Twin. Super kus. Měl jsem velké cukání ho vzít sám.

Pondělí 8. února 2010 ve 23:59® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

1Mara> No hádej, můžeš třikrát… :-) Ale už to balím.

Pondělí 8. února 2010 ve 22:31® osprey
osprey

sethy> Nějak jsem přehlédl tvou odpověď. Máš pravdu, že se výskyt i braní ryb rok od roku mění. Já u nás poslední dobou nestačil reagovat a uniklo mi hodně zajímavých věcí. Snad to letos napravím.

Pondělí 8. února 2010 ve 22:28® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

KYJAK> To by myslím šlo. Displej je dost slušný, ta kresba na fotce je solidní. Tím ale moje snaha pomoci končí. Nejsem praktik:-(( Dobrou.

Pondělí 8. února 2010 ve 22:23® osprey
osprey

gomz> Verk jako krám, věc,… Je to germanismus. Ale máš pravdu. Ten můj verk je jerk:-))

Pondělí 8. února 2010 ve 22:21® osprey
osprey

KYJAK> Je mi líto, osobní zkušenost nemám. Prošel jsem parametry a nevypadá to zle (zkušeností s echoloty mám málo, používal jsem, ale sám žádný nevlastním). Záleží taky, jestli budeš chtít nějaké to příslušenství. Třeba ukládat si souřadnice zajímavých fleků pomocí GPS je dobrá věc a tady si budeš muset GPS modul dokoupit.

Pondělí 8. února 2010 ve 22:16® osprey
osprey

gomz> Díky za odpověď. Snad si najdu čas ty svoje verky dodělat a pak povedeme fundovanější dialogy.:-)

Pondělí 8. února 2010 ve 21:59® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

mannice> Zatvrdlý epoxid už neničí nic. A co se týče práškových barev na olovo, nějak se to zatavuje – snad se to dá zapéct v troubě či co. Ale podle mě u toho bude návod. Nepřišlo mi to nějak těžké, když jsem o tom četl. Ale nezkoušel jsem.

Pondělí 8. února 2010 ve 21:57® osprey
osprey

sethy> Koukám, že máte stejné problémy jako u nás. Když člověk týdny a měsíce hledá, je třeba, aby se nevědělo, že našel…

Pondělí 8. února 2010 ve 21:52® osprey
osprey

gomz> Já myslel zkusit vyvážení před nalakováním. Ale tam se právě projeví to, že balza rychle saje. Takže já u svého zatím prvního výtvoru (je ze smrku, ne z balzy) rychle namočil, vyzkoušel, jak klesá, pocukal a z vody ven.

Pondělí 8. února 2010 ve 21:49® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

imothep> Ten první bych viděl, že vyjde tak za 14 – 20 dnů. Mám tam nějaké starší.

A jsem hodně rád za ten druhý. Slušné kaprařiny máme málo.

Pondělí 8. února 2010 ve 21:43® osprey
osprey

gomz> Já vůbec nekritizuju. Byl jsem s tím, jak ten wob chodil spokojen. Jen jsem blbec dal na jerka obyčejnou karabinu a otevřel jsem ji a navíc s rybou. Jel jsem to jen pár hody otestovat, ale se záběrem jsem počítat mohl. Mrzí mě to ještě teď.

Ptám se v souvislosti s úplně jinými věcmi. Dá se to vyvážit po vyzkoušení ve vodě? Asi jo, ale jak dlouho pak ta balza schne?

Pondělí 8. února 2010 ve 21:38® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji: Ono to tu taky pomalu ožije. Pomaloučku nabíráme na obrátkách a je to i tvoje zásluha. Pro plavanou nám tu děláš hodně.

Já mám plavanou moc rád. Ale to se dá říct skoro o všech technikách. Naposledy jsem plavačkoval včera. Dokázal jsem najít pár pěkných ryb na téměř neznámé vodě a právě to hledání a osahávání vody mě baví.

Taková ta závodničina, kdy zakrmíš, poblázníš ryby a lupeš je na kila, to mě nějak minulo. Asi mám ty ryby příliš rád.

Na zakrmeném fleku mám nejradši okamžik, kdy ho na závěr půl hodiny nebo hodinu nechám a pak tam opatrně pošlu přehloubenou sestavu s nadějí na jednu z těch velkých ryb, které si do zbytků krmení po uklidnění fleku vlezou. Je tam ta správná dávka napětí…

Pondělí 8. února 2010 ve 21:30® osprey
osprey

KYJAK> S kterým sonarem? Upřesni to, asi se ti sem něco nevložilo.

Pondělí 8. února 2010 ve 21:28® osprey
osprey

gomz> A je reálné zkusit vyvážení na ještě nebarveném wobu a případně dovážit? Nevím, jak balza saje a jak rychle schne. Ber to jako dotaz laika.

Pondělí 8. února 2010 ve 21:26® osprey
osprey

vagi> Tak to opravdu nevím. Ale pokud jde jen o to, nějaká kudla mezi 40 – 60 cm by neměla být zas takový problém.