Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 7. února 2010 v 19:55® osprey
- Diskuze: Feeder
timbab> Já to mám jednodušší. Na stojácích v podstatě nechytám.

- Neděle 7. února 2010 v 19:54® osprey
- Diskuze: Plavaná
Ciffik: S háčky bez protihrotu mám jediný problém – sehnat je. Zamačkávat se mi moc nechce – často ten hářek zničím. Něco použitelného jsem nedávno viděl v muškařině – je to sice na lešivce, ale přijde mi ten tvar použitelný i na plavku.
K použití – občas něco spadne, ale málo. Daleko víc zkušeností s BL má Sander, ten už skoro jinak nechytá.
- Neděle 7. února 2010 v 19:48® osprey
timbab> Jsem línej a můj čas začíná být vzácný. Obvykle používám koupené. Často je ještě lehce naředím (hlína, šrot, strouhanka) a samozřejmě nějaký ten partikl nebo živá.
- Neděle 7. února 2010 v 19:45® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Pánové, já žasnu. Zase to tu jednou žije!
Mě bohužel nákup balzových šidítek vzdáleně připomínajících rybu rybářský absťák neukojí a navíc došly love.
Musel jsem jít dneska do živých. Jsem zmrzlý jak sobolí tentononc, ale ryba byla.
- Neděle 7. února 2010 v 19:30® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 7.2. 2010 | Revír: hlavně, že byl bez ledu - aspoň místy | Způsob lovu: Plavaná
A pak že nerostou…
Zoufalá snaha uhasit absťák a ke všemu ještě v nástupu výrazného ochlazení, kupodivu slavila úspěch.
Cestou od vlaku jsem šel ještě frajersky bez rukavic, ale teplota padala tak rychle, že ještě než jsem došel k vodě, tak jsem si je rád vzal a u vody bych už bez nich dlouho nevydržel. Foukal vítr, poletoval sníh a ryby byly apatické, jak jen to dokázaly. Nicméně sem tam si některá zobla – ovšem výhradně jelci, kteří v dané lokalitě rozhodně nedominují. Nakonec tři tloušti kolem 45 cm a dva proudníci.
Chválím dole kolegu s nickem libryb za focení na pdložce. Já odháčkovával ve vodě, kromě proudníků. Mimo jiné i proto, že by mi jinak upadla ruka

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 6. února 2010 ve 23:17® osprey
Dredaty> Mám to samé v délce 245 a 260 cm, dávám na to vlasec od 0.18 do 0.22 mm. Na pletenku mi to přijde jako příliš ostrý prut.
Ryby to chytá skvěle.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:30® osprey
Sander> Práce je drahá
A navíc zisk obchodníka,
velkoobchodníka, státu (DPH).Když proženeš kancelářskou sponku účetní mašinérií, na konci ti vypadne cena auta…
Moc by mě potěšilo, kdych si mohl kupavat navijáky za tu cenu, za kterou spadnou z výrobní linky + 20% pro výrobce. Klidně bych to vzal bez záruky.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:27® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Method mixy mě nějak minuly. Ono je to tím, že opravdu po velkých kaprech nejdu – u nás ani není kde je chytat.
A navíc jsem zjistil, že ti malí z řeky zvednou člověku v těch větvích a kamenech adrenalin výš než daleko větší ryby někde ze stojáku.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:15® osprey
Sander> Mám doma velký kus sítě a na dělání krmítek málo času. Klidně ti kus poskytnu.
Tento příspěvek byl editován 6.2.2010 20:15:39 uživatelem osprey. - Sobota 6. února 2010 ve 20:10® osprey
Sander> Přesně tak. Udělej si ještě pár hodně objemných. Na větších vodách je to dobré. Rychle s tím naházíš do vody hromadu krmení.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:09® osprey
jak.novi: Dobrá připomínka.
Arnej: Je to v první řadě práce, i když je tam spousta zajímavých nebo milých okamžiků (přijdou kamarádi, někdo pochválí DVD,..). Uvědom si ale třeba, že když tam tak běhám, už musím myslet, co o tom napíšu. Snažil jsem se najít si i čas opravdu na soukromé bádání v sortimentu vystavovatelů a skončilo to i jedním koupeným prutem. Ne tím, který bych třeba chtěl nejvíc, ale takovým, který by se mi jinak špatně sháněl.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:02® osprey
Mega-Fish> Autobaterie je dost humus, ale snad by to šlo. Je tam ale dost plastu, elektrolyt, olovo je tam čisté jen místy a tak…
A proč to nemám tak hezké? Upravuju plátky na míru kladivem a ohýbám kombinačkami.
- Sobota 6. února 2010 v 19:44® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
kukloun> Jeden je přímo v Praze v Krči. Doprava – tipoval bych Kačerov a kus autobusem. Určitě budou mít nějaký web. Zkus to vygůglovat.
- Sobota 6. února 2010 v 19:42® osprey
Arnej> Myslím, že Flip spletl dva příspěvky. Neřeš to. Obvykle je to skvělý diskutér. Taky jsem na to koukal.
- Sobota 6. února 2010 v 19:41® osprey
- Diskuze: Sumcařina
DJ> Jinak fakt to nebylo nic osobního. Ale v mém okolí jsou lidi, co se na ty hlídače jiker specializují. A fakt už to není o rybařině.
Tento příspěvek byl editován 6.2.2010 19:41:25 uživatelem osprey. - Sobota 6. února 2010 v 19:36® osprey
Mega-Fish> Dnes se voda do olova nedává. Potřebuješ znát někoho, kdo předělával rozvody vody v baráku z první republiky. A nedovolit instalatérovi, aby si ty staré roury odvezl. Je o ně zájem, což vidíš i tady.
Já nějaké staré trubky mám, stejnou technologií jako Sander dělám krmítka už docela dlouho, jenom jsou obvykle těžší, takže je třeba použít víc násilí na tvarování olova a není to tak pěkné.
- Sobota 6. února 2010 v 19:31® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> Tebe čekala tůra, mě to, co jsem ti psal v osobce. Nějak nemůžu najít vlastní záda…
- Sobota 6. února 2010 v 19:23® osprey
Dredaty> Jde o to na jaký prut a jakou rybu to chceš. Vláčím s vlasci od 0.10 mm do 0.40 mm. Podobné to mám s pletenkami. Tam si budu ten nejtěžší kalibr teprve kupovat. Ještě je čas.
- Pátek 5. února 2010 ve 21:49® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Rybouš> Určitě bych tomu porušil obal, aby z toho tekla šťáva. Klidně i vypeckoval. Nastražení třešně na tlouště podobným způsobem je prokazatelně lepší.
Ale osobně bych na to liči nechytal – naprostá většina tradičních nástrah bude lepší a to nemluvím o peletách a boilieskoulích.
- Pátek 5. února 2010 ve 21:14® osprey
troutkiller> Ono by to bylo zajímavé, půjčit si na víkend třeba Steeze. Ale půjčoval bych ho proti záloze v plné výši ceny. Lidi jsou potvory.
A taky je otázka, kolik za to. Strhat takový naviják při lovu na malé gumy zabere dvacet třicet let, ale tahat na tom Supershadrapa v proudu, to by tu životnost rychle krátilo.