Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 5. února 2010 ve 20:31® osprey
osprey

troutkiller> To by chtělo nějakou půjčovnu. Rád bych si sem tam zachytal s kdečím, ale nemusím mít všechno doma.

Za co jsem placen, to je otázka. Ale s tebo pokecám i zadarmo.

Pátek 5. února 2010 ve 20:10® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Libor: Samozřejmě se to nepozná. Já taky nikomu nezazlívám, že se mu občas podaří takovou rybu zaseknout. Ale vyjádřil jsem pochyby o etičnosti takovéhoto počínání v případě, kdy lovec hlídající mlíčáky cíleně vyhledává.

A jak se to dá najít? Zjisti si, jak se sumec vytírá. Nechci to sem psát.

Ale pokud třeba zasekneš sumce v proudu pod jezem, je pravděpodobnost, že tam hlídal jikry, prakticky nulová.

Pátek 5. února 2010 ve 20:05® osprey
osprey

troutkiller> Objednal sis Ryukon a pojedeš na Yukon?

A jaké jsou ctěné parametry oné hůlky?

Čtvrtek 4. února 2010 ve 22:10® osprey
osprey

Libor> Proto jsem ti ho ukazoval. Je to dobrá tyčka. Ale pod 4000,– nebude. A pak ještě dostatečně bytelný naviják.

Koupí toho Penna jsem z toho vybruslil velmi levně. A myslím si, že je to odolnější a výkonnější prut.

Čtvrtek 4. února 2010 ve 22:01® osprey
osprey

DJ> Hledáš, co není. Ti moji sumci byli jikernačky. Proto si můžu být jistý, že hnízdo nehlídaly.

A jinak to samozřejmě ukončíme.

Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:58® osprey
osprey

Libor> Zrovna ty víš, že jsou místa, kde sumci vyžadují důkladný cajk.

pepa-č: Až budem v létě u vody, jako správní kluci si přeměříme klacky:-))

Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:23® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

mannice> To víš, že to tak není vždy. Jde o to, že je to tak někdy. A s feederklackem si můžeš všimnout, že se to děje. Minimálně pak víš, že máš na fleku ryby.

V zimě je to podobné s tloušti. Tam, kde se hodně chytá, časem uvidíš takové zvláštní záběry. Splávek nepatrně pozastaví nebo houpne a to je vše. Nesekneš si.

Viděl jsi někdy anglické montáže na tlouště? Stejná věda jako v kaprařině a to celé v desítce vlasci. Oni je chytají hodně a ti velcí už jen tak na něco neskočí.

Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:16® osprey
osprey

Prutos> Snažili jsme se to vozit. Ale dostupná vozidla nemají dost velkou kapacitu a strašně se kolem toho nadělá. Tak jsme to pořešili takhle. Dvakrát do roka se část vsi zasměje:-))

Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:14® osprey
osprey

pepa-č> Ano, tady ti odpovím. K sousedům chodím nezávazně pokecat, zásadní věci řeším zde.:-)) A už to tu padlo.

Penn Millenium Baitcast Salmon 270 cm / 60 – 120 g

Prut na Kingy s dolním dílem masivním tak, že v něm málem zapomněli nechat díru. Ale jinak je celkem zvladatelný. Pocitově asi jako to tvé třímetrové bidlo.

Tento příspěvek byl editován 4.2.2010 21:14:30 uživatelem osprey.
Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:03® osprey
osprey

Prutos> Mám i méně klackoidní klacky:-) Ostatně jeden jsi viděl v akci. Takže rybu do 120 cm řešit nemusím. Ale vím o pár místech s velkými rybami. A když už tam pojedu, tak se s tím nebudu párat.

Navíc, dvakrát do roka pilně trénuju, aby mi svalstvo neochablo – s kosou v sadu. Nějaké vláčení je proti tomu brnkačka.

Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:49® osprey
osprey

DJ> Jikernačky hnízdo nehlídají:-))

Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:39® osprey
osprey

Prutos> Já jsem zvědav na svou aktuální tyč. Bude z ní bolet ruka, ale dobře to vyvážili a ten multík naštěstí neváží moc. Ještě zvážím, co tam namotám.

Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:29® osprey
osprey

jiris: Nějak mi to vytuhlo. Než jsem se tam dostal, byl jsem předběhnut. Ale stejně sem ten odkaz dám, co s ním jiného? :-)

http://chytej.cz/…avy-vrcholi/

Jo, a je to až na konci článku.

Tento příspěvek byl editován 4.2.2010 20:29:42 uživatelem osprey.
Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:25® osprey
osprey

troutkiller> To je víceméně normální stav věci. Já si nedávno koupil krmení. Mám radost, že mám čím krmit a až ho naházím do řeky, můžu si udělat radost znova…

Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:16® osprey
osprey

Libor> V tom případě, být Prutosem, bych je požádal, aby mi tu bestii odháčkovali. :-)

Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:15® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 4.2. 2009 | Revír: kde to zrovna rozmrzlo | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem byl dneska vyléčen z optimismu. Voda jako křišťál, zoncna rumplovala a ryby, jak jen trochu mohly, zalezly před tou spoustou světla pod led nebo kam. Moc chytatelných míst jsem navíc nenašel.

Ubíjející dřina a pořád nic. Nakonec se zatáhlo a v závěru vycházky přišel jeden čestný úspěch.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30777.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:11® osprey
    osprey

imothep> Víš, v mém okolí se tohle neřeší. Já se rybami chlubím v rámci článků anebo proto, abych tady trochu plnil rubriku Z lovu. Kamarádi nemají zapotřebí ani to.

Tohle honění kil je mimo náš svět. My chytáme pro to chytání a když nechytáme, tak spíme, kecáme, pijeme,… to je jedno.

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:58® osprey
    osprey

CeP> Dobrej antivir – občas se mi úpěnlivě hlásí nějakej virus, že nemůže najít složku Windows/…, do který by se zkopíroval. Přijde mi to pomalejší a nechodí na tom některé mé oblíbené programy. Asi by se daly nahradit.

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:55® osprey
    osprey

imothep> Takže to vypadá, že ryba je stejná, podruhé byla chycena víc k podzimu, možná i o nějaký rok později, protože se mi zdá proporčně trochu jiná – starší.

No a jestli ji z toho Maďarska na Mušov nedovezli nebo se nedokazala teleportovat, tak holt budou ty druhé fotky zase z Maďarska.

Když může krmit lidi Kuba Vágner, proč by nemohli další…:-))

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:28® osprey
    osprey

imothep> Podle těch šupin by se opravdu mělo jednat o stejnou rybu. A o co jde? Chycen v létě jako dvacetikilový a na podzim jako třicetikilový?

U vláčky tohle tolik neřešíme. Já mám dvě štiky kolem metru, pustil jsem je a kolik vážily, nevím ani u jedné.:-)