Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:19® osprey
osprey

troutkiller> Proč? Má obrovský naviják – druhého konce nedohlédneš:-)

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:17® osprey
osprey

PetrC> Nezklamal – bobr šel z vody. A jestli jsi někdy viděl bobra (a tím myslím opravdu bobra), tak bys před tím výkonem smekl. To hovado má 20 – 25 kg celkem běžně a může mít i víc.

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:15® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

DJ> Nikdy jsem sumce na hnízdě netrefil a to vláčím 20 let. Tři přes metr mám mezi 25.7. a 15. 8.

K chytání mě vedou nějaké prastaré pudy po předcích, to asi budeš znát.

Ale zjednodušovat si život tím, že bych cíleně usiloval o záběr ryby, která ve snaze bránit potomstvo skočí po všem, to nebudu. V poslední době lidi kašlou na ryby jako takové, chtějí je jen tahat z vody bez ohledu na cokoli.

Nebudu tuhle diskuzi prodlužovat, stejně si každý udělá, co uzná za vhodné.

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:08® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

imothep> Nemáš náhodou tu fotku, že bys ji sem vložil? Nevím, jak moc je profláknutá. Já třeba ji neznám.

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:06® osprey
osprey

mannice> Klasika – když lovím v proudu, první záběry jsou ostré. Po pár dnech vidíš lehoučká houpnutí špičky. Mám pocit, že to ti kapři jakoby nasajou zdálky, aby zjistili, zda ta věc je nebo není uvázaná.

Mám pocit, že i na stojáku s tím dělají něco podobného – ale málokdy mám možnost prohlížet si braní velkých ryb kousek od břehu. Ale je to naprosto specifický pohyb špice, který žádná jiná ryba nedělá – takové strašně jemné chvění s minimálním výkyvem. Seknout se mi to nikdy nepodařilo – podle mě to ta ryba vyhazuje do sloupce.

Popisoval to i kamarád, se kterým jsem se o tom nikdy nebavil. Řekl dvě věty a okamžitě mi bylo jasné, že to znám. Ten pohyb trvá několik sekund (ale někdy i 15 – 20), opakuje se třeba několikrát během půl hodiny a když je klika, najednou přijde rána do prutu. Malé ryby to nejsou. Když je to na mělkém fleku, často i vidím, jak tam ten kapr (kapři) ryje.

Čtvrtek 4. února 2010 v 18:57® osprey
osprey

Prutos: Á, legendární story o tom, jak Red Arc k úrazu přišel…

Zajímalo by mě, jak bys ho zdolával se svým současným cajkem:-)

Čtvrtek 4. února 2010 v 18:52® osprey
osprey

CeP> Mám nainstalovaný Linux Ubuntu. Tvému dotazu tak nějak nerozumím. Zkus to víc po lopatě. :-)

jiris: Jestli si chceš prohlédnout soutěžící, tak jsou v jednom z článků o For Fishingu – pár týdnů zpět.

Středa 3. února 2010 ve 22:39® osprey
osprey

imothep> A ještě jedna věc – jakž takž jsem tu rozdýchal rubriky Feeder a Přívlač, ale u kaprařiny nemám šanci. Není to můj obor.

Aby se to tu zlomilo, vyžaduje to měsíce práce. Ukecaní a kreativní jedinci jsou u sousedů…

Sice se nevzdávám, ale bude to běh na hóóódně dlouhou trať.

Středa 3. února 2010 ve 22:34® osprey
osprey

imothep> Video se přidat dá. Některé formáty blbnou a David tomu musí pomoct, takže to pak trvá o něco dýl.

Nahoře pod rubrikou Rybářská TV.

Středa 3. února 2010 ve 22:26® osprey
osprey

imothep> Už to neřeš. Neviděls:-))

Středa 3. února 2010 ve 22:04® osprey
osprey

imothep> Víš, to je právě ten problém. Momentálně mluvíme každý o něčem jiném. Boilies směřuje k cílenému lovu velkých kaprů. Obvykle na dálku a na větších vodách.

Ale já lovím nejen kapry, často na blízko a obvykle na malých vodách. S klasickou kaprařinou to má málo společného. Zbývá jen to boilies.

Dám příklad. Stává se, že kaprař je bez záběru a flek má vysbíraný do poslední koule – krom té na háčku. Ale věř, že tu ti kapři měli v hubě mockrát. A pokud chytáš nakrátko, na feederu s dobrou montáží vidíš, jak tu kouli zvedne. Chci se tohle naučit využívat. A nemusí jít o ryby kolem 10 kg. A navíc se dá na boilies chytat spousta jiných ryb, ale není to už kaprařina.

Každopádně jsi právě zjistil, že opravdový kaprař ze mě nikdy nebude, protože se na to dívám z úplně jiného konce. Ale to je jedno.:-)

Středa 3. února 2010 ve 21:44® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Juraj> Nejen. Najdi si moje poslední zápisy z lovu. Je jich tam bohužel tak málo, že to nebude žádný problém.

Středa 3. února 2010 ve 21:15® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

DJ> A co tě nutí lovit rybu, která hlídá jikry?

Středa 3. února 2010 ve 21:12® osprey
osprey

imothep> V tomto případě od tebe nechci nic. Ukazuju ti svůj pohled na boilies a pokuším se tu udržet diskuzi. Čekám klidně i na chlapa, co mi řekne, že je to kravina.

Mám pocit, že se boilies využívá poněkud jednostranně, byť je to vychytané do detailu.

Středa 3. února 2010 ve 21:07® osprey
osprey

Juraj> Nehodlám toho chytit kvanta. Proto taky nejdu na feeder, kde to nakonec skončí větším počtem spíše menších ryb (budiž čest výjimkám). Možná budou zítra dvě tři ryby, ale obvyklá velikost je 30 – 45 cm a to mi zcela stačí.

Zajímavější program si nechávám na víkend.

Středa 3. února 2010 ve 21:04® osprey
osprey

Shimano911> Moje žena je poklad. A to myslím smrtelně vážně. Nemá cenu, abych to tu rozebíral. Stačí říct, že jsme se nikdy za celých 20 let co se známe nepohádali. A pokud někdo nevěří, tak je mi to srdečně jedno:-))

Středa 3. února 2010 ve 20:58® osprey
osprey

imothep> Mimochodem, letos si s boilieskoulemi chci trochu pohrát – ale s feederem. Pořád mám nedořešenou otázku, jestli s tímhle cajkem neseknu oproti kaprovým montážím pár ryb navíc.

A nejde mi o těch pár ryb navíc, ale jde mi o to, jestli to jde.

Středa 3. února 2010 ve 20:55® osprey
osprey

imothep> No, já jí ho teda nedal…

Ale je to asi 18 let. A před 20 jsem měřil tlouště, jestli má míru, abych ho mohl sežrat. Prošel jsem dlouhým přirozeným vývojem:-))

Dneska už beru ryb málo a hlavně jsou to takové ty systematicky vysazované nepůvodní druhy (kapr a duhák). Sem tam nějaký dravec nebo potrhaná ryba, která nevypadá dobře.

Spoustu rybích druhů jsem ale nezabil už nějakých deset let.

Tento příspěvek byl editován 3.2.2010 20:55:54 uživatelem osprey.
Středa 3. února 2010 ve 20:51® osprey
osprey

Libor> Tohle se bude vsakovat. Nicméně zítřek a pátek jsou ty správné dny. Budu u vody.

Středa 3. února 2010 ve 20:50® osprey
osprey

Shimano911> Něco na tom bude. Co se pamatuju, Marta se mnou byla jen na plavku a vláčku. Tam je pohyb.

Akorát jednou jsem měl rozkrmený flek, tak dostala prut na cit. Lapla dva kaprfiše.