Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 1. února 2010 ve 20:02® osprey
- Diskuze: Feeder
lajči: Rozhodně se nedá sehnat za ty peníze nic výrazně lepšího. A brzda je tam opravdu dobrá, podle mě lepší než u Stradicu FB.
- Pondělí 1. února 2010 v 18:59® osprey
- Diskuze: Kaprařina
mannice> Počítej s tím, že na zátěž působí vztlak. Chová se to, jako bys snížil hustotu o 1 g/cm3. Křemen má hustotu 2.6 a olovo přes 11. Tím pádem ve vodě se to chová jako by měl ten kámen 1.6 a olovo 10. Kámen proto musí být mnohem větší než olovo. Asi tak šestkrát objemnější.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 21:32® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
sus1> Neboj, ona se nějaká najde. S pěkným cajkem člověka baví vláčet delší dobu a skoro v každé vodě nějaká slušná ryba je. Jen je těžké ji dostat. S dobrým nádobíčkem ti ty prutohodiny líp utečou a ono to jednou přijde. Já čekal na osmdesátku asi 15 let a poslední dobou se k takové rybě dostanu skoro každý rok.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 21:27® osprey
skwor> Speed v lightu je taková subtilní hračka. Ale zdání klame. Je to povedená věc. Jen by mohl mít trošku tužší blank.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 21:25® osprey
Libor: Získal jsem jeden dojem – rozdíly se stírají. Firmy se přizpůsobují nabídce úspěšných konkurentů, rychle se učí a tlačí ceny dolů.
Seženou se dost zajímavé pruty a velmi levně, zvlášť v těch různých výprodejích.
Dokonce i naprosto neznámí výrobci začínají mít v nabídce pruty, které bych si klidně koupil.
Mám pocit, že čím dál víc platí to, co jsem už mnohokrát napsal – cajku je hromada, je čím dál lepší a dostupnější. Ryby se ale jaksi vytrácejí, zvláště ty zajímavé.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 21:12® osprey
Libor> Jo, do Mivardi jsem vodil všechny začátečníky s omezeným rozpočtem, co mě prosili o radu. Skutečně se tam dalo pořídit důvěru budící náčiní za hodně rozumné peníze.
Vyprodávali tam i pruty od Jaxonu a měl jsem velké cukání, protože byly, jak říká kolega skwor, za pět wobů od Salma.
Mimochodem, dnes po skončení otvírací doby se celá expozice během dvou hodin doslova propadla do země. Neskutečný fofr. Zítra ráno tam nejspíš bude jen holý beton.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:45® osprey
skwor> Zauber klony nikdy nepřekročily stín Zauberu. Někdo ale zjistil, že tahle konstrukce nabízí obrovský potenciál. Je to jak Kalašnikov – jednoduché, snadno se to vyrábí, moc to nestojí a výsledek docela slušný.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:43® osprey
dam> Na kecání jsme tam byli, ale ne mezi sebou.

A jak by sis představoval náš rozhovor dotažený do konce?

- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:41® osprey
skwor: Stánek Pennu byl velmi poučný. Prvotní analýzu sortimentu jsme provedli společně s kolegou Piscicapusem. Zkysli jsme tam hezky dlouho a pak jsem tam byl ještě dvakrát.
spike: Ten veletrh je takový, jaký si ho prožiješ. Byli tam i lidi, co si to procházeli jak Národní muzeum. Prostě chodili, koukali a pak odešli. Těžko říct, jak ti byli spokojeni.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:37® osprey
Sander> Zpracování celkově lepší. Dostatečně tuhý i pro lov v silném proudu, dost rychlý na zásek, akce při zdolávání bude méně ostrá než u Amnesie, což je dobře. Špičky jsem viděl dvě, byly uhlíkové a dost připomínaly Shimano.
Je to takový solidně udělaný na ničem neošizený prut.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:25® osprey
skwor> Taky bych býval pokecal, ale už nevím, kam jsem to musel.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:24® osprey
spike: Víc než si myslíš. A přívlačákům taky. Tam mi jeden zůstal v ruce.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:23® osprey
Sander: Jo, je to pálka, ale mě se ten prut líbí víc než Amnesie.
Ale mám čím feederovat.
skwor: Trabucco jsem velmi zanedbal. Stihl jsem jen to Signum v matchce a feederu a matchovku Energia. Plus krátký pokec s personálem.
Skvěle šlapající Zauberklon jsem viděl u Penny. Bylo to nějaké Ryobi v akci za necelých 1500,– a byl to mimořádně povedený kus. Perfektně sedly díly – nikde náznak vůle a chodilo to jak Stella. Vážně jsem o něm uvažoval. Ale nemám pro něj využití, měl bych ho jen pro okrasu.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:10® osprey
Sander: Trabuco Signum jsem držel ve 360 cm v mediu. Asi před 5 hodinami. Příjemný štíhlý a lehký proutek, matný blank, poloparabolická akce, trochu připomíná novou verzi Beastmasterů. Prodávající (nebo vystavující) personál ho velmi chválil. Mě se docela líbil.
Z toho, co by se mohlo líbit tobě mě napadá Greys G-tec. A to neříkám proto, že jsem se kolem toho stánku dost ometal, ale ten prut je opravdu dostatečně tuhý a mohl by ti vyhovovat. Cena kolem 4500 už asi méně.
- Neděle 31. ledna 2010 v 16:18® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
malej.uzasnak> Nejméně jeden, nahozené nejvíce dva a vlastnit jich může kolik chce.
- Sobota 30. ledna 2010 ve 21:07® osprey
pierisJ> Člověče, dalo by se. Viděl jsem teď na výstavě v Praze u stánku Pennu ve slevě nádherný navijáček kolem 1500,– (nějaké Ryobi) a dost slušné pruty kolem 1000 Kč by se tu daly sehnat taky, nejsnáz asi na stánku Mivardi.
Jsou to akce, ale kdybys zajel do Brna, tak věřím, že tam půjde nakoupit podobně dobře.
Dneska jsem viděl sice v některých bodech ošizený, ale překvapivě použitelný prut asi za 400 Kč. Skoro bych nevěřil, že se dá něco takového za takovou cenu dostat na trh. A tím nemyslím žádný laminátový ksindl s laciným plastovým šroubením a těžkými očky z nejlevnější keramiky.
Takže hledej. Prut si vybírá rybář.
- Sobota 30. ledna 2010 v 0:09® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Jak.novi> Říká se tomu naviják s krytou cívkou, vyrábí se to ve verzích nad i pod naviják už desítky let a přes některé výhody se to v našich končinách příliš neprosadilo. Obvykle se to používá na lehčí techniky – lehká, maximálně střední přívlač a plavaná.
- Sobota 30. ledna 2010 v 0:04® osprey
Pulec007> Na chod to žádný dramatický vliv nemá to jsem i zkoušel. Víc ti ale nepovím, salmonidy chytám nejvíc na gumy a peří s jednoháky, výjimečně na wobblery.
- Středa 27. ledna 2010 ve 23:51® osprey
jižan: Zdar. Já si ji cvaknul jednou, asi na 50 m. Ale při jiné příležitosti mi málem sebrala rybu z prutu.
Rysa jsem neměl to štěstí potkat, ale našel jsem jeho stopy před několika lety až u nás nedaleko Písku. Pěkné tlápy. Ty se nespletou.
- Středa 27. ledna 2010 ve 23:49® osprey
PetrC> Prostý lid sleduje každý tvůj krok, každé slovo, ba i každou nevyřčenou myšlenku skrytou mezi řádky… Aby pak nevěděli, jaký chytáš vlasec. Navíc zde se nestane, aby myšlenka zapadla v moři jiných.
Jinak se morálně srovnávám s tím, že budu na výstavě. Nevím, jestli budu vystavovat nebo budu vystavován nebo budu koukat, jak vystavují jiní, ale prostě tam budu. Pokusím se tě neprošvihnout.