Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 25. ledna 2010 ve 21:53® osprey
osprey

PetrC> Já ještě vyzrálý nejsem. Budeš mě muset někde vyhledat a když nic víc, tak aspoň kopnout do řiti, což mé celkové vyzrávání zajisté urychlí.:-)

Jinak nějaké Dragony doma mám a nestěžuju si… Já si ostatně nestěžuju na žádný klacek. Když už dostal tu důvěru a může se mnou bydlet v jednom pokoji, většinou není důvod si na něj stěžovat.

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:53® osprey
osprey

Jak.novi> Využiješ. Je to skvělý wobblerák na štiky.

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:52® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

nutrip> Raketa je spíš na sypký matroš. A 50 m s ní hodíš. I víc.

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:44® osprey
osprey

Jak.novi> Tak se to začni učit – do 16. 6. šetři peníze, pak budeš řadu let šetřit záda.

Prutos s tím vytáhl 20 kg tolstolobce za povodně, u mě na dvoře s tím chtěl zvedat do vzduchu pětikilovku (to jsem mu nakonec rozmluvil, ale už se zvedala…) a přitom je to normální prut, se kterým není problém chytat.

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:37® osprey
osprey

sethy> To víš, já se stotřicítkami nemám zkušenosti. Ale třeba to letos napravím. :-)

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:36® osprey
osprey

Jak.novi> Pokud chceš být připraven, tak hlavní je dobrá pletenka. Naviják to obvykle přežije a prut v nejhorším lehce sklopíš – jako na tom obrázku. Ale ten kus špagátu mezi tebou a rybou, na něm to nakonec bude celé záležet.

To vážně nevyhrabeš 2000 Kč na toho Sportexe?

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:31® osprey
osprey

sethy: Tam mu ale není zas tak moc naloženo.

Ale což, ono je to nakonec jedno. Já už sumce dva roky nechytil, tak si s tím nemusím lámat hlavu:-)

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:20® osprey
osprey

sethy> Člověče, to tam ty fousaté ludry máte pěkně líné. Ti dva, co jsem vytáhl u nás nebyli velikostně nic moc (108 a 122 cm) a s prutem do 21 g mezi stromy bych si moc nepomohl. Jedině šňůru na 20 kg, sklonit prut a smykem ven…

Fakt je, že na Dyji jsem chytil jednoho 108 cm a bylo mi divné, že jde nějak snadno ven.

Bude to holt chtít další zkušenosti.

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:14® osprey
osprey

Jak.novi> Píše se tam, že váží 265 g. Otázka je kolik opravdu váží a taky jak je vyvážen. Já ho držel a do Speeda sakra daleko. Fakt ale je, že jediné, co bych mu nějak zásadněji vytknul, je právě ta váha.

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:10® osprey
osprey

sethy: Kajmani mají castovací Fenwick HMX asi za necelé 3000,–. Buď 255 nebo 275 cm. Ten delší mám, ale myslím si, že lepší je ten kratší. To bys měl alternativu k Drakům. Blank skvělý, očka z tvrdochromové oceli (ne keramická).

Pondělí 25. ledna 2010 v 17:07® osprey
osprey

sethy> Mě se ten castový Dragon 230 cm do 35 g líbí a že to bylo s pěknou C trojkou 5500 za slušnou cenu, tak jsem to vzal. Hezká sestava a mám ji rád.

jak.novi: Můj první sumcák měl 450 g čisté váhy, nikdy jsem na něj sumce nechytil a dnes, když už to musí být, tak s ním házím vnadicí raketu. :-)

Neděle 24. ledna 2010 ve 23:13® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Firetiger> Na temnou noc tam je moc velký azůro… ale mucha je pěkná. :-)

Neděle 24. ledna 2010 ve 21:50® osprey
osprey

sethy> Ty též používáš antivir Linux?

Neděle 24. ledna 2010 ve 21:47® osprey
osprey

PepikJosef> Každá fotka o něčem vypovídá a něco sděluje – jestli ne, je to špatná fotka a nestálo ji za to dělat.

Nejde o to, že chytnete ryby a sníte je. Byl jsem letos na dírkách jednou a co jsem chytil, to jsem si odnesl (ono toho moc nebylo).

Jde o to, co se snažíte sdělit svými fotkami.

Neděle 24. ledna 2010 ve 21:39® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

zadar> To nebude voda, ale vodka:-)

Neděle 24. ledna 2010 ve 21:37® osprey
osprey

Jak.novi> Ale počítej s tím, že je fakt těžký. Z toho, co tu padlo, je dost zajímavý Speed – tam je opravdu ta váha nízká – je to jeden z nejlehčích prutů v této kategorii.

Solidní je Reno Killer – a je kratší, což je místy výhoda.

A Sethy, který dost brodí a na zdolání ryby má relativně plac, tak může být s tím DAM Calyberem dost spokojen – akorát ho má ve verzi Baitcast.

Já ti ještě dohodím Sportex Black Stream do 60 g. Cena kolem 2000,– Kč.

Neděle 24. ledna 2010 ve 21:22® osprey
osprey

Toho lososího Dragona jsem měl nedávno v ruce. Levný, ale nad očekávání slušně udělaný prut. Ovšem poněkud kůlózní (od slova kůl) a dost těžký. Ale za ty prachy opravdu solidní. Kupodivu jsou na tom docela dobrá očka. Z našich ryb bych ho viděl opravdu tak na sumce. Nevím, co by říkal nějakému 170+, ale s rybou kolem 120 cm bych se na dostatečně dimenzované šňůře moc párat nemusel.

Neděle 24. ledna 2010 ve 21:09® osprey
osprey

sus1> Budu. Nechám si vytáhnout auto sem do patra.

Neděle 24. ledna 2010 ve 21:08® osprey
osprey

spike> Já musím dělat, když to na fišku není a být u vody, když to na fišku je. V téhle práci se to dá. Ale nedělám skoro nic jinýho… Jsem zvědav, za jak dlouho mi začnou na zádech růst šupiny:-)

Neděle 24. ledna 2010 ve 21:00® osprey
osprey

Zdar nactiutrhači. Pokud vás zajímá, co jsem celý den dělal, tak kromě jídla a nějaké konverzace s rodinou jsem u compu řešil, čím se zaplní ta bílá místa v obecných rubrikách na začátku atlasu, kde je teď napsáno, že na obsahu se pracuje a bude v lednu až únoru.

No, v lednu to nebude, ale únor by mohl klapnout.

A jestli by si tohle chtěl někdo pustit jako reality show, tak je mi ho předem líto:-))