Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 23. ledna 2010 ve 22:25® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Já mám na dosah dvě – 3 km a 4 km daleko. A na kolem jsem vydržel jezdit do svých 40 let. A nehodlám to odbourat zcela. Je to nejmobilnější způsob dopravy – přenesu přes oranici, přebrodím s ním řeku nebo aspoň náhon (tam, kde to jde, pochopitelně)…
- Sobota 23. ledna 2010 ve 21:55® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Prutos> Taky o tobě nemusím hned vyklopit všechno. No ale když se napráskáš sám

- Sobota 23. ledna 2010 ve 21:38® osprey
spike> Normálka. On je rodilý monitorovač. Ale pamatuje si – dokonce i můj zapomenutý naviják. To já si nepamatuju a proto ho občas nechám doma.

- Sobota 23. ledna 2010 ve 21:31® osprey
vasekmaj> Já se zas snažím nevozit skoro nic. Když pak ovšem u vody nemám naviják, zjišťuju, že tahle strategie má své meze

- Sobota 23. ledna 2010 ve 21:23® osprey
- Diskuze: Muškaření
Sander> Pak ale zase bylo teplo – to je právě hlavní rys nabouraného klimatu – výkyvy. Ale jako dítě pamatuju, že v zimě byl sníh a led se udržel až do jara. V jistém smyslu je to pozitivní. Lepší než kdyby už teď kvetly třešně…
- Sobota 23. ledna 2010 ve 21:15® osprey
- Diskuze: Muškaření
Sander> Kecáš – v listopadu jsme ještě chodili na lipany

- Sobota 23. ledna 2010 ve 21:11® osprey
spike> Věř, že na řece Moravě je ryb dost. Byl jsem tam a chytal. Sice jen tři dny, ale ryb jsem chytil plno, kromě jednoho dne, kdy jsem sumcovláčil.
Vykašli se na rybník, pokud se naučíš s tou vodou žít, budeme ti ty ryby, co chytneš, závidět.

- Sobota 23. ledna 2010 ve 20:10® osprey
Sander> Já už žiju v takové světě vzpomínek. Nic jsem neuměl, ale nevadilo mi to, ty ryby tam byly a když jsem chodil k vodě dost dlouho, nakonec jsem vždycky něco zajímavýho chytil. Ale byl jsem spokojenej, že tam prostě plavou.
Teď? Teď jsem schopnej otravovat i těch posledních pár čudlí, co tu plave, ale je mi těch ryb líto.
Mluvím o proudných úsecích typu Kestřany a Sudoměř. Ve velkých nadjezích je situace trochu lepší, ale to, co jsem zažil v letech 1992 – 1995, to už nikdy neuvidím. A už tenkrát to prý podle pamětníků nebylo nic moc.
- Sobota 23. ledna 2010 ve 20:01® osprey
Sander> Tys neviděl ty závěje šupin, co tam tenkrát ležely – opravdu co krok to ryba. A u vtoku náhonu se prý někdy v době mého příjezdu sem na jih chytali na švestky tloušti i přes 3 kg.
Pak přišly povodně 2002 a od té doby se to nesebralo.
Kdybys viděl Otavu před 20 lety, nechtělo by se ti dneska žít. Když jsem se v létě projel kolem řeky, počítal jsem kapry na stovky a byly to ryby 55 – 60 cm. Parmy skákaly z vody běžně, po lakušníkových trsech jsem přešel řeku. Krmit na bílou rybu byla hovadina – brala bez krmení tak, že jsi necítil potřebu na tom něco vylepšovat.
- Sobota 23. ledna 2010 v 19:54® osprey
malej.uzasnak> Tak uděláš na konci přívěsu uzlík (několikrát), ořežeš kus špejle do špičky a zaklínuješ to v té díře, co je v boilieskouli tak, aby to na tom uzlíku zůstalo viset.
Ale nejsem kaprař. Kaprařovi ale určitě nedojdou zarážky, takže tohle nejspíš neřeší.
Tento příspěvek byl editován 23.1.2010 21:30:54 uživatelem osprey. - Sobota 23. ledna 2010 v 19:50® osprey
Sander> Před deseti lety jsi tam vysypal kilo šrotu a následující hodinu splávek přes to místo nepřeplaval. A feeder – asi takový jako na tom místě, kde byl na podzim sraz JČ bašty.
Dneska většinou chytíš pár rybek.
Pořádná bílá ryba roste 8 – 10 let. Za tu dobu ji vypláchne povodeň nebo ji něco sežere. I těch vyder už na téhle říčce ubylo – nemají co žrát.
- Sobota 23. ledna 2010 v 19:42® osprey
malej.uzasnak> Když neházíš daleko, stačí kus trávy.
- Sobota 23. ledna 2010 v 19:32® osprey
Sander> Hm, tam před pár lety zimovala rodinka. Dnes už to rodinu vyder neuživí, chodí tam jen nějaká na otočku.
Tenkrát jsem na jaře ušel dvě stě metrů a každým krokem jsem stál na hromádce šupin.
Dneska tam je tak pětina ryb co tenkrát. Připadám si strašně starej – pamatuju tolik úžasných věcí, které už se nevrátí…
- Sobota 23. ledna 2010 v 19:24® osprey
spike> Nevím. U nás se jich kačeny nebojí – asi proto, že kdyby se jich bály, musely by trávit zimu v lese…
- Sobota 23. ledna 2010 v 19:19® osprey
spike> Seděl jsem doma, upravil fotky od 21.9. do 7.10. loňského roku a držel jsem palce Sanderovi.
Jestli bude mrznout ještě měsíc, tak budu mít ve fotkách zase jednou pořádek.

- Sobota 23. ledna 2010 v 19:12® osprey
Libor> Tak jsi možná četl, že tam se ryba nezabíjí. Hodí se na led a je to…
Jinak zrovna tuhle knihu jsem nečetl.
- Sobota 23. ledna 2010 v 19:03® osprey
Libor> Pokud je silný, tak prakticky okamžitě. Viděl jsi film Obecná škola – jakým fofrem přimrzne tkáň ke kusu studeného železa? Ta slizová vrstva na silném mrazu odejde taky velmi rychle. Proto ryby v zimě nikam nepokládám a fotím je jen ve vodě.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 22:05® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Sander> Teda dostat takovýhleho duháka, to je pro našince skoro urážka. Ta tři kila by měl být jako ten siven z těch dírek.

- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:57® osprey
Flip> Dobrá volba. Nebo tam zas na jaře bude jen 15 cm kupa toho… tentonoc… trusu.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:37® osprey
jižan> To jsou takové věci, co se s jedním táhnou celý život…
Já jednou na Flipovišči dělal, co jsem mohl, abych zachránil poslední gumu veleúspěšné barvy a řešilo se to na síti ještě rok potom.
Ale o tom tenhle virtuální život je.