Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:29® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
hering> Tahle nabídka se neodmítá. Přijedu moc rád, ale bude to možná chvilku trvat. Moje budoucnost je hodně rozostřená, myslím, že i věštkyni by se při pohledu do křišťálové koule udělalo špatně

- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:26® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dam> U mě to nejsou moc nádherný pruty. Měl jsem dlouhou dobu málo peněz. Jen jeden byl fakt dobrý a ten jsem nešťastnou náhodou pokrátil. Funguje doteď, ale už to není on.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:18® osprey
dam> Já mám pruty jen v jednom koutě a nedělá mi problém si vybrat. I když stará generace už se mnou chodí jen do džungle.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:17® osprey
Flip: No my jsme s Jižanem řešili spíš přehradu. Tak jsem si dělal legraci z toho. Tam by museli mít hodně velkou pánev.
(Viz řeči o lodi a tak.)
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:14® osprey
Arnej: To je naprostá normálka. Pruty jsou jako sada nářadí. Buď máš na každou matku speciální klíč anebo je všechny povoluješ francouzákem – ale i tam je lepší mít alespoň malý a velký francouzák.
Ve chvíli, kdy se chceš fakt specializovat, tak počty prutů naskakují.
Ten univerzál (francouzák) je na běžné české vodě prut tak 270 cm do 30 g (u Dragona to může být míň – i těch 21 g, oni jsou s těmi hmotnostmi dost poctiví).
Dobrý wobblerák je třeba nový Skeletor ve 240 cm – buď do 24 g nebo do 40 g, ale je i spousta jiných.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:10® osprey
Flip> Vítej. Tak proto já mám takové potíže toho vyššího levelu dosáhnout

Hele a ten Jižan… myslíš, že by to sežrali sami? Úplně všecko? Sakra…

- Pátek 22. ledna 2010 v 19:49® osprey
Arnej> Pokud chceš speciálně wobblerák, pouvažuj o délce 240 cm – tam je víc možností, jak ten wobbler oživovat. Nejde jen o prosté motání – cukáš, potahuješ,… U kratšího tužšího prutu ten wob reaguje citlivěji. Extrém jsou jerkové pruty – velmi krátké a velmi tvrdé. Ale s nástrahami (některými) to dokáže divy.
Naopak na gumy není krátký tvrdý prut nic moc.
- Pátek 22. ledna 2010 v 19:41® osprey
Sander> Člověče, ono to Labe není až tak špinavý – docela by ses divil. A ten dolní kousek od Ústí do Děčína by se ti místy i líbil. Je to tažná parmová řeka v sevřeném skalnatém údolí.
Spousta plotic, cejnů, jesenů, ostroretek, podouství, parem, tloušťů apod. V parádních velikostech.
Já si tam někdy určitě zajedu. Akorát budu muset sehnat někoho, kdo mi nechá auto přes noc u sebe za plotem…
- Pátek 22. ledna 2010 v 19:21® osprey
Arnej> Akce prutu je způsob, jak se prut ohýbá. Akce rychlá (zančená A, fast nebo extra fast), též zvaná špičková a já někdy používám slovo krátká – to je stav, kdy je prut tuhý a ohýbá se jen oblast kolem špičky. Vyhovuje to pro citlivé vedení nástrahy a razantní zásek.
Pomalejší akce (B nebo C, med – fast, medium) je vhodnější pro zdolávání (pracuje delší kus prutu). U vláčáků je dobrá spíš na lehčí nástrahy, které se nevodí moc razantně – typicky gumy. Hodně „vychytaných“ rybářů ale preferuje tvrdší pruty i při gumování.
Čím je akce měkčí, tím větší kus prutu se od samého začátku ohýbá – srovnej třeba s akcí muškařského prutu.
- Pátek 22. ledna 2010 v 19:15® osprey
jižan: Zlatá pohoda. Poslední dobou má cenu zlata. Ryby sere pes

- Pátek 22. ledna 2010 v 19:14® osprey
kety.vydra> Z Jadranu.
Sander: Nejde o čistotu vody. Do Labe byl opravdu zavlečen sladkovodní krab z Číny a jeden čas býval za šera na dolním Labi celkem běžně k vidění. Jak je to dnes, to nevím. Takže dotaz měl smysl – a já bych toho labsko-čínského hajzlíka chytil a vyfotil docela rád.
- Pátek 22. ledna 2010 v 18:53® osprey
- Diskuze: Feeder
čabi> Ty víš, kolik mě stojí Twin FC?

- Pátek 22. ledna 2010 v 18:53® osprey
jižan> Já bych rád vybádal třeba nějakého candáta 70+ a ani bych se s ním nemusel nikde moc chlubit

Ale v praxi mi bude stačit pohoda na lodi nebo i na břehu a pár rybek, abych nebyl sám před sebou za úplného lempla.
Zajímalo by mě, jak tenhle princip funguje na dírkách. Jenže když jsem na nich byl, bralo to tak blbě, že jsem to radši ani nezkoušel, abych se nepřipravil o iluze.
- Pátek 22. ledna 2010 v 18:36® osprey
Beer.Beda> Nezasloužím si to – málo dělám

- Pátek 22. ledna 2010 v 18:28® osprey
To Aspire 4000 s přední brzdou nemá chybu. Odrazuje mě od něj jen skutečnost, že si opravdu nemohu dovolit mít všechno. Ale proč zoufat – i za dva roky si budu chtít udělat radost něčím hezkým na ryby a určitě se najde nějaká mašinka, která mi ji udělá. Otázka je, jestli se najde patřičná hromádka oběživa

- Pátek 22. ledna 2010 v 18:25® osprey
CeP> Moment, přemýšlím… Tak pro něho plnolaminátový Shakespeare Ugly Stik Jerkbait 160 cm, 120 – 180 g se zvláštním návlekem na koncové očko v ceně.
Snad by mu to tu palici uneslo.
- Pátek 22. ledna 2010 v 18:22® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: léto | Revír: voda sladká i slaná | Způsob lovu: Rybaření na dírkách
Protože je zima a úlovků málo, snad se tu snesou i tyhle moje lovecké úspěchy. Vzhledem k vysoce sportovnímu charakteru lovu, realizovanému Chyť a pusť i tvrdé obraně obou úlovků si jejich snímky podle mého názoru místo v této rubrice zaslouží (zvlášť ten exot byl mimořádně zarputilý).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 22. ledna 2010 v 16:59® osprey
spike> Možná zítra vyrazím. Chytím asi kulový, ale získat tvůj obdiv, to už je silná motivace

- Pátek 22. ledna 2010 v 16:58® osprey
Sander> Kdybys celý den v práci pevně třímal násadu nějakého takovéhoto ušlechtilého nástroje, byl bys rád, že trh je dostatečně zásoben zbožím podobných vlastností a navíc za skvělé ceny.

- Pátek 22. ledna 2010 v 16:55® osprey
jižan: No, pokud tě to nebude obtěžovat, mohli bychom tu a tam bádat spolu.
Ten sex shop se už dlouho chytám vyzkoušet, ale pořád mi v tom něco brání. Teď například sedm centimetrů ledu a doba hájení k tomu.