Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 19. ledna 2010 ve 20:48® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
krokodyl> Ono to má do vázání mušek hodně daleko. Prostě navážeš několik pírek na tu jigovou hlavu.
Pod cenu hlavičky se s cenou nástrahy těžko dostaneš, ale co na tu hlavu dáš, to už je na tobě.
Ty hlavy s peřím se normálně dělají, někde tomu říkají jigstreamery, v Polsku koguty, ale v zásadě je to jedno. Ryby to chytá.
- Úterý 19. ledna 2010 ve 20:17® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dam> Tohle jsem včera viděl úplnou náhodou. Za ty peníze by to nemuselo být zlé.
- Úterý 19. ledna 2010 ve 20:12® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
dam> Z toho jsem měl oči na vrch hlavy. Vzal mi v proudu, opřel se tam a já ho na té desítce asi minutu nemohl vyhnat. Vůbec jsem nevěděl, co to je. Navíc to byla neuvěřitelně robustní ryba narvaná jikrami. Nemohl jsem ho ani vyndat rukou – povedlo se mi ho uchopit asi napotřetí.
Víc mě překvapila ta ostrá. Moc ryb nám tu nezbylo, ale najdou se pěkné kousky.
Tento příspěvek byl editován 19.1.2010 20:13:02 uživatelem osprey. - Úterý 19. ledna 2010 ve 20:10® osprey
- Diskuze: Feeder
Sander> Vždyť ty jsi chytil rybu (toho lipana), když bylo 10 pod nulou. Dnes kapalo ze střech. To tam nemáte jedinou slušnou díru do ledu? I kdybys ten okraj ráno urazil a odpoledne šel chytat?
- Úterý 19. ledna 2010 ve 20:02® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 19.1. 2009 | Revír: od oka k oku | Způsob lovu: Plavaná
Dnes jsem ani nechtěl jít na ryby. Ale vystrčil jsem hlavu z okna, abych viděl, jak padají laviny.
Čuchl jsem, nasál vzduch a musel jsem jít, bo se mi zdálo, že je to ono. Chtěl jsem něco pěkného a snad se i zadařilo. na naše poměry tedy určitě.
Vyfotil jsem si jesena 46 cm (na toho jsem vzal metr) a ostrou, která nemohla být o moc menší. Plus něco málo navrch.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 19. ledna 2010 ve 12:33® osprey
Jeff> Že to není klasické pletivo, to jsem viděl. Proto jsem i chválil tu práci. Ale myslel jsem, že je to prostě pletivo, které neznám. Jestli je to ze svorek, tak klobouk dolů…
- Úterý 19. ledna 2010 v 11:29® osprey
inspo> Ale jo. Mazat to nebudu

A hlavně bych to zas moc nepřeceňoval. Ono je tam spousta vedlejších vlivů – stáří toho vlasce, kde ležel a dokonce se liší i jednotlivé výrobní šarže – někdy asi technolog zachrápe a várka se nepovede jak by měla.
- Úterý 19. ledna 2010 v 11:15® osprey
Budu tady tenhle problém s nosností čtrnáctky držet při životě. Ale založím mu samostatné fórum, abychom to nemuseli hledat v téhle rubrice několik dní dozadu.
Otázka se bude jmenovat „Reálná nosnost feederových návazců“.
Tento příspěvek byl editován 19.1.2010 11:17:24 uživatelem osprey. - Úterý 19. ledna 2010 v 11:12® osprey
Jeff> Stačí pásek plechu ohnout tak, aby kopíroval dno. Nemusí být ani olověný, stačí, když je dost měkký.
Tohle je dobré tak na picker na stoják, když nebudeš házet daleko. Ale pochválím práci s pletivem. Já se s tím moc nepářu

- Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:58® osprey
čabi> Možná, že jen má opravdu to, co tam píšou.
Mimochodem – kdo má doma čtrnáctku, která unese dvě kila – tj. není to na ní napsáno, ale reálně je zvedne? Já momentálně takovou nemám.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:30® osprey
Shimano911> Proboha za co. Já už tady naplkal v rámci toho, jak diskutuju v několika fórech najednou, takovejch věcí.
Důležité je jen to, aby diskuze běžela, byla pohodová a zúčastněným něco dala. A to celkem funguje. Jen by nás tu mohlo být ještě o něco víc. Ale věřím, že i to se podá.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:10® osprey
fishing USA> To je v háji. Kraj, kde štiky skoro nikdo nechytá a jsou jich tam tři druhy…
Vydržte tam s Jitkou bydlet 5 let, já tam snad budu muset dojet.

- Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:06® osprey
dam> dobrou.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:06® osprey
Shimano911> On spike nebude žádnej Rotschild. A ten příspěvek je pro něj. 300 m naráz nepoužije a feeder má jen jeden.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:02® osprey
jižan> A tož oné… Ale jo, snad by to šlo. Víc SZ.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:00® osprey
dam> Jestli myslíš na Vysočinu a opravdu je to nějaká show na soukromáku, tak jediné, proč bych tam jel, jsou kamarádi jako je JIžan nebo Flip, který nejspíš nebude daleko.
Nic dalšího by mě tam netáhlo.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:57® osprey
fishing USA> No v USA by měly žít 4 štiky. Muskie, Northern pike – to je ta naše, štika černá (tuším) a pak nějaká mrňavka.
Mě se hrozně líbila ta černá. Má takový zajímavý tmavý vzor.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:54® osprey
jižan> Ahóój! Co je to jarní Vysočina? Nějaká akce někde na Poličce nebo tak něco? Pokud bych tam jel, tak pouze kvůli lidem, co by jeli taky. Znáš mě.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:48® osprey
dam> Já v životě na žádném vletrhu nebyl a nedostat tohle zaměstnání, myslím, že bych to vydržel až do smrti.
Nemám rád davy. A radši ten den prochytám. Včil je ale všechno jinak.
- Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:46® osprey
spike> Já na Awa-shimu narazil vícerokrát. Měl jsem v ruce nějaké jejich pruty a připomíná mi to, že honí poměr cena – výkon.
Pokud potřebuješ kmen na feeder, tak opravdu pozitivní zkušenosti bych měl s Colmic Fendreel, Stroft GTM, Tubertini Feeder a uvažuju mocně o Shimanu Technium. Mělo by být ještě lepší, ale je drahé.
Tento příspěvek byl editován 18.1.2010 21:46:51 uživatelem osprey.