Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:43® osprey
osprey

fishing USA> To zarybnění zní lákavě, i když vím, že tam ty fišle nestojí nahusto a neperou se o to, kdo je zrovna lapí…

Ale co vím, Amíci mají tendenci být leniví, takže by se tam pro mě nějaký kousek zastrčeného místečka našel.

No každopádně až chytíš nějakou tu muskie, tak nám ji sem dej. Budeš mít sice na svědomí pár poslintaných klávesnic, ale uděláš radost spoustě lidí:-)

Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:40® osprey
osprey

dam> Jasně, pohoda nade vše.:-)

Asi na výstavě budu, i když jsme to s Davidem neřešili. Předpokládám ale, že jako zaměstnanec chytej a redaktor k tomu, bych se tam měl vyskytnout.

Nevím, jak to na těchhle akcích chodí – pokud bude čas, posezení se nebráním a pokecám rád.

Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:28® osprey
osprey

dam> Nejde o souvislosti. Je tam pokec a koukal jsem, že se tam vyskytuješ. I pár lidiček z ligy. Nic víc za tím nehledej.

Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:26® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

spike> A co kdybys hledal dál a našel Tubertini feeder? S tím zkušenosti mám. Pozitivní.

A návazcový matroš od stejné firmy. Dělají velmi dobré. Dokonce i fluorinový.

Tento příspěvek byl editován 18.1.2010 21:27:01 uživatelem osprey.
Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:11® osprey
osprey

fishing USA> A pěknou řeku tam máte? A pokud ano, co tam plave – salmonidi, bassové, kudly?

Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:10® osprey
osprey

dam> Tak jsem včera objevil, jak aktivně se kecá v diskuzi na e-shopu, co dělá Mivardi (fish-pro?). Ten Internet, to je strašnej prostor. Nikdy nevíš, kam až se můžeš doklikat.

Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:07® osprey
osprey

Shimano911> Já nemůžu číct, co mám na kterým prutu. Mám pruty a mám navijáky. Vždycky se to musí nějak popasovat dohromady. Starší náviny nakonec většinou dosluhují v podmínkách, kde o moc nejde – třeba teď v zimě. Teď koupu Ultra Asso a Hikaru. Výhledově je nahradí Colmic Fendreel.

Shimano Speedmaster mám na jedné cívce taky. Ten vlasec téměř odpovídá průměru a ve srovnání s mnoha jinými se jeví horší, protože je fyzicky slabší. Ale docela ujde.

Pondělí 18. ledna 2010 ve 21:02® osprey
osprey

fishing USA> Bez sněhu říkáš?

Když ta vaše zemička je kapku rozlehlejší. Takže teoreticky jsi někde mezi Floridou a Michiganem a je otázka, jaký máte počas. Kolega MP-E65mm (viz fotootázka) teď fotil na Floridě ibise a věřím, že někde na severu pro změnu mastí trapeři ve srubu karty s bigfootem a nechce se jim v tom mrazu ani ven:-)

Pondělí 18. ledna 2010 ve 20:49® osprey
osprey

fishing USA> Kdepak, na to mě neužije. Jsem línej. Poslední dobou je ze mě kancelářská krysa. Dá mi to práci, abych sám sebe vyhnal ven… A těším se do postele.

To by se nám museli vrátit na Otavu lososi nebo brát metroví mníci. Z toho, co se aktuálně nabízí, mě nic nemotivuje, abych se vzdal teplého pelechu.

Ale v létě spacák vyvětrám.

Pondělí 18. ledna 2010 ve 20:46® osprey
osprey

Shimano911> Dost dobrý, jen počítej s tím, že průměr nesouhlasí. Je tlustší než se udává, ale s výjimkou návazcových materiálů to platí o většině vlasců.

Slabší průměry jsou velmi oblíbené u závodníků v přívlači. Od průměru asi 0.16 – 0.18 mm začíná být zbytečně tuhý, ale někde to může být i výhoda.

Já ho mám jako kmen na říční kapry (0.18 a 0.20) a na hrubší přívlač (0.25). Cením si u něj jednoho – životnosti ve vázkách. Jsou vlasce, které drží, ale po pár utrženích se nátáhnou a pak už praskají snadno. Stroft je v tomhle ohledu dobrý. Prostě drží pořád a odchází hodně pomalu.

Pondělí 18. ledna 2010 ve 20:41® osprey
osprey

Sander> Já ne. Potřebuju se vyspat na rovným, hrbím se celý den:-)

Pondělí 18. ledna 2010 ve 20:20® osprey
osprey

sus1> Woe – bys tam zmrznul!

Pondělí 18. ledna 2010 ve 20:20® osprey
osprey

spike> Raptor je taky čirý a vzato kolem a kolem, žádný zázrak.

Mám toho doma dvě cívky. Koupil jsem to na jednu jednorázovou akci, protože to bylo levné. Chytat se s tím dá. Průměr nadhodnocený jako u mnoha jiných vlasců, pevnost průměrná, časem se to kroutí. Ale viděl jsem i horší.

Pondělí 18. ledna 2010 v 19:46® osprey
osprey

krokodyl> U vláčky ti stačí holé jigové hlavy, pixla s lakem a peří ze tří slepic, případně kus králičiny plus nějaké barevné nitě. Je to extrém, ale odchytal bych s tím.

A s tím feederem máš pravdu.

Pondělí 18. ledna 2010 v 19:41® osprey
osprey

troutkiller> Ten plave, ne? Tak ještě byla teoretická šance ho zahákovat.

I když, jak koukám, asi nebyla. Taky letěl daleko?

Pondělí 18. ledna 2010 v 19:40® osprey
osprey

Fish_lover> Nějaký brčálník je i v Praze – Krči a jinak si projeď zdejší diskuzi a určitě na nějaký revír kousek od Prahy padneš.

Čím uděláš díru do ledu, je víceméně jedno a na většině revírů se dá vrták půjčit.

Pondělí 18. ledna 2010 v 19:38® osprey
osprey

Amurek2> A o slušných vodách na vláčku bys něco věděl?

Pondělí 18. ledna 2010 v 19:34® osprey
osprey

troutkiller> Všetkých popíliť!

O popa jsem ještě nepřišel. Ale v říjnu jsem uprásknul potápivého Slidera. To byl let!

Pondělí 18. ledna 2010 v 19:32® osprey
osprey

Libor> Viděl jsem pár aut hrbatých jak golfový míček. Kroupy jsou taky jen voda:-)

Pondělí 18. ledna 2010 v 19:27® osprey
osprey

troutkiller> Na stromě, na skále nebo v rybá tlamě? Tam by to musely být flexibilní souřadnice:-)