Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 16. ledna 2010 ve 22:24® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

spike> Sůl je tradiční doplněk zimního krmení.

mirmen: Asi jsem ti někdy koukal přes rameno. Dělám to hodně podobně, možná mališko víc krmím, ale spíš tam, kde vím, že si to můžu dovolit.

regulus: Nižší nosnost je u fluorocarbonu obecně uznávaný fakt, to jsem si nevymyslel. Najdi si špičkové fluorocarbony a srovnej s kvalitními návazcovými vlasci. Je tam rozdíl. Jinak samozřejmě není tak propastný, to by to nepoužívalo tolik lidí. Když jse o feeder, radši honím nenápadnost na průměru než na optických vlastnostech fluorocarbonového návazce. Ale většinou na tom zas tolik nesejde. Když chtějí, tak jdou.

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:39® osprey
osprey

dam> Trajekt Sassnitz Trelleborg jsem taky absolvoval a je to tak akorát. Asi bych to viděl jako nejlepší volbu. I když za 8 hodin se zas dá něco naspat, pokud to člověk v těch podmínkách dokáže.

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:34® osprey
osprey

dam> To mi povídej. Ale poslední dobou mě furt někdo někam vozí a já mám dost velkou vlastní hrdost a špatně to snáším. Musím to těm lidem občas vrátit.

A pak – odcházejí mi záda. Za chvíli bych se na ty ryby ani nepodíval…

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:32® osprey
osprey

spike> Raptor není fluorocarbon. Je to celkem slušný levný základní vlasec s fluorocarbonovým povrchem.

Podívej se někde, co stojí opravdový fluorocarbon. A ten bych nedoporučoval – má sice některé top vlastnosti, ale výrazně nižší nosnost.

Normálně kup kvalitní čirý návazcový vlasec. A jestli máš ten proutek ostřejší, tak si na tu osmu dávej pozor. V tahu vydrží dost, ale bacha na všechny rázové efekty (zásek, těžký krmelec, mlácení ryby u hladiny,…).

Vyháčkovávat doporučuju ve vodě.

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:27® osprey
osprey

regulus> A porybného – potkals? :-))

Ne, ono je to teď jedno. Ryba se chytit dá, ale není to nic zdravého pro člověka ani pro tu němou tvář. Nic bych nepřeháněl. Udělal jsi dobře.

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:19® osprey
osprey

dam> Jednak bych na pohyb kolem řeky potřeboval v tomhle počasu Hummera a navíc auto nemám. Přimrzlá slza v koutku oka, to je realita těchto dnů. Ale na autě se pracuje. Už mám za sebou tři jízdy…

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:14® osprey
osprey

mirmen> Tak jest. Stovky metrů bez ryby, toť základ zimní reality. A když jsem si minule (tuším 2.1.) tu osmičku zapomněl, tak jsem si sekl jen jednou – samozřejmě tlouště. Ostatní kontakty jsem sotva viděl, o sekání nemohlo být řeči.

Chytat feeder v zimě, kdy jsou celodenní teploty pod nulou, to není jako v létě pod jezem… Proto radši chodím s plavačkou. V nejhorším mi aspoň není zima.

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:10® osprey
osprey

spike> Vím, že by tam někde měly být. Tak jsem hledal a koukal. Stojí jak tyčky a pasujou se pod led, jak jen to jde. Navíc mezi nima lítá i chlupatá – vydra.

Ani mě nehne tam chytat. Co já ve dne povodím a utahám, to ona večer sejme.

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:04® osprey
osprey

dam> Závidíš mi i ty kilometry na kole, kdy jsem hledal, kde nechal mistr Mráz díru? Bylo jich hodně… :-)

Ryby byly přesně ty tři, co tam vidíš.

Sobota 16. ledna 2010 ve 20:02® osprey
osprey

spike> Mimochodem – viděl jsem u nás stovky ryb. Jsou pod ledovou skořepinou na hloubce po kolena. Vedle je voda hlubší, ale vypadá prázdná. Co by jeden neudělal, aby před kormošem utek…

Sobota 16. ledna 2010 v 19:57® osprey
osprey

dam> Tak nakonec poletíš na ty dorše? Tak si to tam užij. Já budu rejdit tady u nás. Taky dobrý:-)

Sobota 16. ledna 2010 v 19:42® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 16.1. 2009 | Revír: skoro zamrzlej - ale jen skoro | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem si byl po regulově vzoru zkontrolovat s foťákem ryby. Dost jsem se nadřel, abych nemusel fotit jen zimní scenérie, ale pár šupinatých fotek mám.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30381.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30382.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30383.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 16. ledna 2010 v 11:39® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

Pár mraženek tam můžeš v rámci zakrmení poslat taky – v nejhorším třeba jen při každém hodu na PVA šňůrce.

Lidi ti sice můžou napsat nějakou svou zkušenost, ale vždycky to bude o tom, že jsou to jen ryby a budou si dělat, co je napadne.

Ještě je tu varianta domácí přípravy z hotové směsi. Budeš mít cenu konzervovaného, kvalitu mraženého a provoněnou kuchyni:-)

Pátek 15. ledna 2010 ve 21:56® osprey
    osprey

pepa-č> Každý ne. Viděl jsem ukrajinské dělníky, kteří zametli sami sebou:-)

Ale taky měknu. Dlouhodobý pobyt u monitoru mi nesvědčí. Bude potřeba potrénovat…

Pátek 15. ledna 2010 ve 21:43® osprey
    osprey

pepa-č> Nazdar. Je měkkej, viď? :-)

Pátek 15. ledna 2010 ve 21:35® osprey
    osprey

cormoran> Pře dvěma lety se u nás ještě vydávaly povolenky první lednovou sobotu (letos to bylo 2.1.). Pak to posunuli a tak chodím otravovat toho pána, co je vydává. Má se mnou svatou trpělivost. :-)

Pátek 15. ledna 2010 ve 21:26® osprey
    osprey

BigMike> Ten wobbler nesmí spadnout na tu rybu. Musíš ji o hodně přehodit a dovléct to k ní. Věřím, že jsou vody, kde štika schramstne 18 Magnum z dopadu, ale u nás moc ne.

Pátek 15. ledna 2010 ve 21:20® osprey
    osprey

Tommy> Každej člověk je unikátní. A co se povolenky týče, je třeba to uhonit.

Zítra se pokusím někam vyrazit. Co teď sedím za klávesnicí, tak akorát tloustnu a bolí mě záda. Udělám kondiční výpravu, i kdybych nic nechyt.

Pátek 15. ledna 2010 ve 13:52® osprey
    osprey

jiris> Musím se kolegy zastat, on se za mě taky párkrát hádal.:-)

Fakt je, že těch opravdu velkých měl na prutě o dost víc než já, jen to nikdy nevzalo šťastný konec.

Já vytáhl asi 2 ze 4, když nepočítám tu, co mi urafla Berkleynymfu na 0.14 mm vlasci. Tam to bylo do prvního zatřepání hlavou.

Tento příspěvek byl editován 15.1.2010 13:53:28 uživatelem osprey.
    Pátek 15. ledna 2010 ve 13:44® osprey
    osprey

jiris> Přes Pepa 70 má.