Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 16. ledna 2010 ve 22:24® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Sůl je tradiční doplněk zimního krmení.
mirmen: Asi jsem ti někdy koukal přes rameno. Dělám to hodně podobně, možná mališko víc krmím, ale spíš tam, kde vím, že si to můžu dovolit.
regulus: Nižší nosnost je u fluorocarbonu obecně uznávaný fakt, to jsem si nevymyslel. Najdi si špičkové fluorocarbony a srovnej s kvalitními návazcovými vlasci. Je tam rozdíl. Jinak samozřejmě není tak propastný, to by to nepoužívalo tolik lidí. Když jse o feeder, radši honím nenápadnost na průměru než na optických vlastnostech fluorocarbonového návazce. Ale většinou na tom zas tolik nesejde. Když chtějí, tak jdou.
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:39® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dam> Trajekt Sassnitz Trelleborg jsem taky absolvoval a je to tak akorát. Asi bych to viděl jako nejlepší volbu. I když za 8 hodin se zas dá něco naspat, pokud to člověk v těch podmínkách dokáže.
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:34® osprey
dam> To mi povídej. Ale poslední dobou mě furt někdo někam vozí a já mám dost velkou vlastní hrdost a špatně to snáším. Musím to těm lidem občas vrátit.
A pak – odcházejí mi záda. Za chvíli bych se na ty ryby ani nepodíval…
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:32® osprey
spike> Raptor není fluorocarbon. Je to celkem slušný levný základní vlasec s fluorocarbonovým povrchem.
Podívej se někde, co stojí opravdový fluorocarbon. A ten bych nedoporučoval – má sice některé top vlastnosti, ale výrazně nižší nosnost.
Normálně kup kvalitní čirý návazcový vlasec. A jestli máš ten proutek ostřejší, tak si na tu osmu dávej pozor. V tahu vydrží dost, ale bacha na všechny rázové efekty (zásek, těžký krmelec, mlácení ryby u hladiny,…).
Vyháčkovávat doporučuju ve vodě.
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:27® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
regulus> A porybného – potkals?

Ne, ono je to teď jedno. Ryba se chytit dá, ale není to nic zdravého pro člověka ani pro tu němou tvář. Nic bych nepřeháněl. Udělal jsi dobře.
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:19® osprey
dam> Jednak bych na pohyb kolem řeky potřeboval v tomhle počasu Hummera a navíc auto nemám. Přimrzlá slza v koutku oka, to je realita těchto dnů. Ale na autě se pracuje. Už mám za sebou tři jízdy…
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:14® osprey
mirmen> Tak jest. Stovky metrů bez ryby, toť základ zimní reality. A když jsem si minule (tuším 2.1.) tu osmičku zapomněl, tak jsem si sekl jen jednou – samozřejmě tlouště. Ostatní kontakty jsem sotva viděl, o sekání nemohlo být řeči.
Chytat feeder v zimě, kdy jsou celodenní teploty pod nulou, to není jako v létě pod jezem… Proto radši chodím s plavačkou. V nejhorším mi aspoň není zima.
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:10® osprey
spike> Vím, že by tam někde měly být. Tak jsem hledal a koukal. Stojí jak tyčky a pasujou se pod led, jak jen to jde. Navíc mezi nima lítá i chlupatá – vydra.
Ani mě nehne tam chytat. Co já ve dne povodím a utahám, to ona večer sejme.
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:04® osprey
dam> Závidíš mi i ty kilometry na kole, kdy jsem hledal, kde nechal mistr Mráz díru? Bylo jich hodně…

Ryby byly přesně ty tři, co tam vidíš.
- Sobota 16. ledna 2010 ve 20:02® osprey
spike> Mimochodem – viděl jsem u nás stovky ryb. Jsou pod ledovou skořepinou na hloubce po kolena. Vedle je voda hlubší, ale vypadá prázdná. Co by jeden neudělal, aby před kormošem utek…
- Sobota 16. ledna 2010 v 19:57® osprey
dam> Tak nakonec poletíš na ty dorše? Tak si to tam užij. Já budu rejdit tady u nás. Taky dobrý

- Sobota 16. ledna 2010 v 19:42® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 16.1. 2009 | Revír: skoro zamrzlej - ale jen skoro | Způsob lovu: Plavaná
Tak jsem si byl po regulově vzoru zkontrolovat s foťákem ryby. Dost jsem se nadřel, abych nemusel fotit jen zimní scenérie, ale pár šupinatých fotek mám.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 16. ledna 2010 v 11:39® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Pár mraženek tam můžeš v rámci zakrmení poslat taky – v nejhorším třeba jen při každém hodu na PVA šňůrce.
Lidi ti sice můžou napsat nějakou svou zkušenost, ale vždycky to bude o tom, že jsou to jen ryby a budou si dělat, co je napadne.
Ještě je tu varianta domácí přípravy z hotové směsi. Budeš mít cenu konzervovaného, kvalitu mraženého a provoněnou kuchyni

- Pátek 15. ledna 2010 ve 21:56® osprey
pepa-č> Každý ne. Viděl jsem ukrajinské dělníky, kteří zametli sami sebou

Ale taky měknu. Dlouhodobý pobyt u monitoru mi nesvědčí. Bude potřeba potrénovat…
- Pátek 15. ledna 2010 ve 21:43® osprey
pepa-č> Nazdar. Je měkkej, viď?

- Pátek 15. ledna 2010 ve 21:35® osprey
cormoran> Pře dvěma lety se u nás ještě vydávaly povolenky první lednovou sobotu (letos to bylo 2.1.). Pak to posunuli a tak chodím otravovat toho pána, co je vydává. Má se mnou svatou trpělivost.

- Pátek 15. ledna 2010 ve 21:26® osprey
BigMike> Ten wobbler nesmí spadnout na tu rybu. Musíš ji o hodně přehodit a dovléct to k ní. Věřím, že jsou vody, kde štika schramstne 18 Magnum z dopadu, ale u nás moc ne.
- Pátek 15. ledna 2010 ve 21:20® osprey
Tommy> Každej člověk je unikátní. A co se povolenky týče, je třeba to uhonit.
Zítra se pokusím někam vyrazit. Co teď sedím za klávesnicí, tak akorát tloustnu a bolí mě záda. Udělám kondiční výpravu, i kdybych nic nechyt.
- Pátek 15. ledna 2010 ve 13:52® osprey
jiris> Musím se kolegy zastat, on se za mě taky párkrát hádal.

Fakt je, že těch opravdu velkých měl na prutě o dost víc než já, jen to nikdy nevzalo šťastný konec.
Já vytáhl asi 2 ze 4, když nepočítám tu, co mi urafla Berkleynymfu na 0.14 mm vlasci. Tam to bylo do prvního zatřepání hlavou.
Tento příspěvek byl editován 15.1.2010 13:53:28 uživatelem osprey. - Pátek 15. ledna 2010 ve 13:44® osprey
jiris> Přes Pepa 70 má.