Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:25® osprey
- Diskuze: Muškaření
regulus> Velmi rozumný pohled, vidím to podobně. Prvotní je uchovat slušné populace původních druhů v řece. Pokud tam jsou, tak vzít si sem tam rybu není problém.
U nás je to už dost slabé.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:21® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
sethy> Calais je vlajková loď Šíma a ať si mele kdo chce co chce, je to jeden z nejlepších kolovrátků na téhle planetě.
Otázka je, nakolik ho člověk využije. Spíš je to jedna z těch nádherných hraček, co jednomu nedají spát.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:42® osprey
Flip> Na bojišti lehko nebude. Nenarodil jsem se pro tenhle způsob dopravy. Ale poctivě se snažím.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:41® osprey
sethy> Hlavní rozdíl je převodová skříň. Moderní low profile multíky mají převodovou skříň jinak dimenzovanou – převody jsou větší a víc zakleslé podél rukojeti prutu (takový ten válcovitý objemný kus multíku co zasahuje až pod blank). Dá se tak snáz dosáhnout vyšší převodový poměr a celkově jsou ta kola větší. Tak tohle já tam nemám.
Co se týče chodu, uvědom si, jak je ten převod jednoduchý (v podstatě dvě ozubená kola proti sobě) – a v jednoduchosti je síla. On je ten dojem z multíku na dobrém prutu opravdu silný. Tak silný, že jsem nakonec neodolal.
Ale smekací naviják je daleko univerzálnější.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:32® osprey
Flip> No – já jsem si lepší začátek za volantem nemohl přát

- Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:31® osprey
sethy> Curado bych taky někde našel, ale asi starší. Též je na něm napsáno Made in Japan. Ale víc multíků už opravdu nemám a krom jednoho jsou ze druhé ruky.
Jejich čas ještě přijde.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:49® osprey
sethy> Loni jsem do rybařiny celkem investoval, letos už to nepůjde. Předpokládám, že máš Daiwu. Já zůstanu u svých C3 a Rekorda. Loni jsem jim moc nedal, ještě že HaD protáhl toho Rekorda po Laponsku.
Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 21:49:26 uživatelem osprey. - Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:47® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
PepikJosef> Netřeba se omlouvat, jsem tu od toho, akorát neprojíždím chytej od rána do noci, to by mi nepřibývala autorská práce.
Při jakémkoli problému stačí napsat osobku.
Čuník je hezký.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:42® osprey
sethy> Krásné ceny. Ale musím to vydržet
Loni jsem koupil multík a dva smekáče – všechno má své meze.Pošlu susovi osobku. Tohle nesmí prospat.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:40® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Paaja> Jak.novi má pravdu. Jsou to pruty pro lov z pláže (proto ten příboj) a jsou to čtyřmetrová bidla s odhozovkou kolem 200 g pro hody za hranici 150 m.
Pak to strčíš do trubky a čekáš až se ti začne klepat špička…
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:36® osprey
Flip: Vaše invence a kreativita je vskutku pozoruhodná. Deset lidí jako ty a vypadalo by to tu sakra jinak.
Apropo – to jste řešili na síti nebo zas máš doma někoho z tlupy?
Jo a do třetice – dneska jsem si připadal jako ty, když jezdíš po své práci

- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:25® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
adam: Není zač, ještě zajedeš a pofotíš si vlastní. A můžeš plakat, že jsi to nezažil před 18 lety. Já tenkrát neuměl chytat, ale ani ve snu si nedokážeš představit, co tam plavalo tenkrát.
Jenže to taky bylo od 16.3. do 15. 6 hájené a nevedla tam žádná cyklostezka.
- Neděle 10. ledna 2010 ve 23:13® osprey
sidonius> Rybařina mě naučila jedno – člověk musí umět prohrávat. A to ti Flip potvrdí, že prohrávám zatraceně nerad a speciálně v oblasti záchrany nástrah.
- Neděle 10. ledna 2010 ve 22:47® osprey
Sidonius: Fotka musí být do velikosti 1600×1200 bodů, jinak ji to neschroupe…
Takhle u nás visela Rapala na kabelu nad řekou asi 15 let. První dva tři roky se ji různí nadšenci pokoušeli strhnout a tak tam pak visel takový krásný chumáč… Dokud neměnili kabel.
A co takhle dlouhý prut (boloňku) a ten trojhák tam pěkně opatrně dopravit a chytit za trojhák té Rapaly. Pak vyvléknout, boloňku odložit a trhat.
- Neděle 10. ledna 2010 ve 22:36® osprey
- Diskuze: Muškaření
Chlapi, poznám klasickou luru i klasický streamer. Ale existuje nějaká jasná hranice mezi tím?
- Neděle 10. ledna 2010 ve 22:27® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
PepikJosef> Už to tam máš.
Tento příspěvek byl editován 10.1.2010 22:31:18 uživatelem osprey. - Neděle 10. ledna 2010 ve 22:20® osprey
Flip> No vidíš – a kdybys místo navoněných hůlek od Dragonu nosil pořádného Ugly Stika, mohl jsi ho fláknout přes hřbet a zkožkovat.
Pokud to byl tuleň, ochranáři by nemohli říct ani popel. A ryby by ti poděkovaly.
- Neděle 10. ledna 2010 ve 22:13® osprey
- Diskuze: Feeder
Shimano911> Tak si kup nějakého jmenovce

Ty 3 500,– je slušná cena – podívej se taky na Greyse, Mivardi Professional, Daiwu a možná budou mít nějaké slevy u Sportexe – tam ale určitě light, protože blanky Sportex nejsou žádný nudle. Co si máš koupit, to za tebe nikdo nevyřeší.
Anebo prohlížej bazary. Já poslední feedery koupil jako ojetiny a tam je poměr cena – výkon je tam skutečně lepší než na krámě.
- Neděle 10. ledna 2010 ve 22:08® osprey
- Diskuze: Feeder
solan: V první řadě – je to úplně jedno. Jde o to, jak se prut chová, jaké má špičky a jestli je M nebo H, to je jedno rybám, vodě a mě to zajímá, jen když to potřebuju pro komunikaci s druhými osobami.
A jinak mám v paměti, že ty Browningy nebyly dvakrát ostré, takže bych ho připasoval spíš k mediu.
- Neděle 10. ledna 2010 ve 22:01® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander: Čím to, sakra, je, že jsi měl k obědu to samé, co já.
Je fakt, že ten měsíc jim prospěl. Už vím, proč je tam všichni řezali hlava nehlava